Beauty: Eenvoudige verzorging van de lippen

Beauty: Eenvoudige verzorging van de lippen Vreemd eigenlijk dat veel mensen bezig zijn met allerlei dure crèmes voor het gezicht en de lichaamshuid, maar als het op de lippen aankomt gebeurt er niet zoveel. Het is een vanzelfsprekendheid en is wel goed zo. Maar net als de rest van je huid, is de huid van de lippen ook aan veroudering onderhevig.

De tand der tijds

Ook de lippen zijn onderhevig aan de tand des tijds en meestal merk je het aan het dunner worden van de lippen en de verticale lijntjes in de huid die grenst aan de lippen. Die vervelende lijntjes waar de lippenstift in kan lopen en je lippen plots meer op een freakshow lijken, dan mooi gelakte lippen.

De arts erbij halen…

Helemaal voorkomen is een utopie, maar je kunt de druk van veroudering wel wat afremmen ook als je genetisch niet zo goed bedeeld bent. Waar de een de lippen opvult met een botox of ander door een arts aan te brengen stof, laat de ander de gehele huid lekker strak trekken bij de plastisch chirurg. De kunst is tegenwoordig, welke plastisch chirurg het zo doet dat je het niet zien, tenzij je achter iemand oren gaat kijken. Het is een keuze, maar wel een keuze die nogal wat geld kan kosten. Immers, ook de tijdelijke fillers moeten om de zoveel tijd (verschilt per product en per persoon) vervangen worden.

Jong geleerd…

Echter, als je op jonge leeftijd begint je huid goed bij te houden, dan kan je het proces wel iets afremmen. Zo zijn er ook nog de seizoenen die een rol spelen en waar de zomer overgaat in de herfst is extra verzorging gewenst, ditzelfde geldt voor de winter die overgaat in de lente.

Verzorging

In de verschillende seizoenen gebruik je andere producten en zo is het goed om de vetgehouden winterhuid, een flinke boost te geven met een lippenscrub. Eventuele losse velletjes verwijder je en de huid wordt gestimuleerd (goed voor de doorbloeding). Je kunt lippenscrub kopen, maar het gaat net zo eenvoudig met een beetje ruw washandje of een ietwat zachte tandenborstel. Wrijf zacht over de lippen met het washandje of de tandenborstel en de klus is geklaard. Doe dit regelmatig

Glans

Ben je niet zo met kleur bezig, verzorg dan de lippen, nadat je ze hebt gescrubd. In de lippen zitten nagenoeg geen talgklieren en de lippen kunnen dus heel droog aanvoelen. Een verzorgend product zorgt dat de lippen goed vet blijven (met een beetje glans of desgewenst wat extra glans) en met een beetje geluk heeft het nog wat vitamines die iets toevoegen aan de huid. Overigens zitten daar geen wondermiddelen tussen. Wel is het handig om er een te nemen met een zonnefilter. Handig op het strand maar ook hoog op de besneeuwde bergtoppen. Waarbij altijd het devies is, regelmatig te blijven smeren.

Het is een fabel dat lippenbalsems verslavend zijn en je dus steeds meer moet gaan smeren. Het enige wat verslavend kan zijn, is het prettige gevoel bij zachte lippen.

Kleurtje

Wil je een kleurtje, breng dan een dun laagje al deppend met de vinger op. Het is weliswaar een minder massief plaatje, maar blijft wel beter zitten en ziet er wat natuurlijker uit. Wil je toch dat massieve effect, dan is het afhappen met een papieren doekje nog steeds handig. Een tweede laagje maakt het dan af. Controleer wel regelmatig of de lippenstift nog mooi zit, want door praten, drinken en eten kan de lippenstift op de binnenrand verdwijnen of ophopen. Met een vreemd randje tot gevolg. De lippenstift die je sealed met een speciale glans die over de kleur gaat, kan je dit deels voorkomen. Helemaal lost ook dit product het niet op. Wil je uitlopen over de huid voorkomen, neem dan een lippenpotlood in dezelfde kleur als de lippenstift en maak een randje op de buitenste rand van je lippen. Daarna met lippenstift invullen.

Let met een kleurtje ook op lippenstift die op de tanden plakt. Je kunt dit eenvoudig voorkomen door na het stiften je vinger in de mond te doen en al tuitend je vinger uit je mond te halen. Al de lippenstift die er teveel op zit en mogelijk op je tanden terecht zou kunnen komen, blijft nu op je vinger zitten.

Nachtverzorging

De meeste mensen vinden een nachtverzorging voor de lippen niet nodig of zelfs vies. Maar een dun laagje van een balsem kan geen kwaad en merk je nauwelijks.

Tot slot

Je lippen hebben al met al niet heel veel verzorging nodig, maar als je er een beetje op let – gelijk opgaand met de rest van de verzorging – dan ziet het geheel er net iets verzorgder uit. Bovendien kan je de tand des tijds iets vertragen.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verzorging van je lippenOok het verzorgen van je lippen is erg belangrijk. Toch vergeten we dit vaak. Raar eigenlijk want je lippen gebruik je a…
Beauty: Verzorging lippen, een rode mondBeauty: Verzorging lippen, een rode mondDe verzorging van de lippen wordt door menigeen afgedaan als onzinnig, dit terwijl de lippen uiterst gevoelde huid betre…
Last van gebarsten lippen?Last van gebarsten lippen?Veel mensen hebben wel eens last gehad van gebarsten of gesprongen lippen. Meestal komt dit voor in de herfst of winter.…
Beauty: de lippen verzorgenBeauty: de lippen verzorgenIn de winter willen we de lippen nog wel wat extra aandacht geven, maar als eenmaal het zonnetje tevoorschijn gekomen is…

Make-up: Hoe creëer je een stralende budget-lentelook?Make-up: Hoe creëer je een stralende budget-lentelook?De lente komt er weer aan! Dat betekent dat je al je vrolijke oogschaduwtjes, nagellakjes en vrolijke oorbellen weer uit…
Nagels en nagelverzorging: veelgestelde vragenNagels en nagelverzorging: veelgestelde vragenNagels zijn een sieraad voor een vrouw. Maar zo behandelen we onze vingertipjes vaak niet. Zagen met de metalen vijl, di…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 29-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.