Last van gebarsten lippen?

Last van gebarsten lippen? Veel mensen hebben wel eens last gehad van gebarsten of gesprongen lippen. Meestal komt dit voor in de herfst of winter. Je kunt ook gesprongen lippen krijgen wanneer je ziek wordt of verkouden bent. Er zijn verschillende manieren en tips die je kunt gebruiken om dit te genezen.

Lippenbalsem

Dit is een van de beste middelen tegen gesprongen, of gebarsten lippen. Lippenbalsem is tegenwoordig bijna overal te verkrijgen. Je kunt dit het best bij de drogist of apotheker halen. Als je lippenbalsem aanbrengt op je lippen, vermindert het de pijn en geneest het je lippen sneller. Smeer het regelmatig over je lippen, vooral als je buiten bent.

Lippenstift als alternatief

Vrouwen kunnen ook lippenstift gebruiken als alternatief voor lippenbalsem. Hoewel lippenstift niet zo sterk werkt als lippenbalsem, verzacht het de lippen ook. Hoe dikker de lippenstift, hoe beter het je lippen beschermt. De kleur maakt hierbij niet uit.

Zorg dat je voeding in orde is

Ook je voeding speelt hier een grote rol bij. Als je niet gezond eet, zul je sneller gebarsten lippen krijgen. Dit komt vooral door het tekort aan vitamines. Vooral vitamine B speelt hierbij een rol. Zorg er ook voor dat je genoeg drinkt. Vooral tijdens de winter drinken mensen vaak te weinig omdat het dan niet zo warm is. Het is aangeraden om zeker meer dan 2 liter per dag te drinken

Lik zeker niet aan je lippen!

Veel mensen hebben de neiging om aan hun lippen te likken omdat deze heel droog aanvoelen. Als je eraan likt, worden je lippen voor een kleine poos vochtig, maar na een tijd verdampt het water, en voelen je lippen daarna nog droger aan dan ervoor. Dit komt omdat er ook zout in je speeksel zit. Dit is niet goed voor het genezingsproces van je lippen.

Welke zalven kun je nog gebruiken?

Wanneer je zoekt naar een natuurlijk product om je lippen te verzorgen, kijk dan even op de verpakking of er bijenwas of fenol in zit. Deze producten zijn heel beschermend voor je lippen. Vooral bijenwas, omdat dit een natuurlijke vetlaag op de lippen achterlaat, dat werkt als een beschermlaag.

Een ander middel dat je kunt gebruiken om je lippen te verzorgen is aloë vera. Dit is ook een natuurlijk product dat de meeste mensen wel kennen. Aloë vera zit in veel verzorgende balsems en shampoos. Dit middeltje verzacht de pijn, en bevordert de genezing van de lippen.
© 2011 - 2024 Koningaap, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Droge of gebarsten lippenGebarsten of droge lippen zijn heel vervelend. Met name nu het weer wat kouder wordt krijgen veel mensen er last van. Ho…
Verzorging van je lippenOok het verzorgen van je lippen is erg belangrijk. Toch vergeten we dit vaak. Raar eigenlijk want je lippen gebruik je a…
Make-up tips: je lippen maquillerenHoe ga je best te werk bij het aanbrengen van lippenstift? En welke soorten lippenstift zijn er zoal te vinden?
Droge, gebarsten, branderige of schrale lippenDroge, gebarsten, branderige of schrale lippenDroge, gebarsten, branderige of schrale lippen is een vervelende klacht waar niemand op zit te wachten. Een droge huid i…

Longontsteking: verschijnselen, oorzaken & behandelingLongontsteking: verschijnselen, oorzaken & behandelingLongontsteking komt vaak voor en elk jaar overlijden er 5500 mensen aan. De ziekteverschijnselen zijn vooral bij oude me…
Krentenbaard baby, kind, volwassenen: symptomen, behandelingKrentenbaard baby, kind, volwassenen: symptomen, behandelingKrentenbaard is een bacteriële huidinfectie, die gepaard gaat met rode vlekken of bultjes. Deze veranderen in blaasjes m…
Bronnen en referenties
Koningaap (118 artikelen)
Laatste update: 21-06-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.