Beauty: de lippen verzorgen

Beauty: de lippen verzorgen In de winter willen we de lippen nog wel wat extra aandacht geven, maar als eenmaal het zonnetje tevoorschijn gekomen is, denken we dat we er niets meer aan te hoeven doen. Eventueel een kleurtje erop en klaar. Toch is het hele jaar door een goede lipverzorging belangrijk. Wat moeten we wel en wat moeten we niet doen als lipverzorging.

Algemeen

De lippen zijn lastig om mooi en soepel te houden, maar we vinden het allemaal wel belangrijk om ze goed verzorgd te houden. We smeren ons helemaal suf en toch bereiken we niet altijd het gewenste resultaat. Verkeerde producten of verkeerd gebruik, hoe dan ook, het beoogde resultaat wordt niet altijd bereikt, terwijl het eigenlijk niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Eerst een fabeltje wegwerken, want bij frequent gebruik van lippenbalsem is het onzin te geloven dat je het nodig gaat hebben c.q. je er enig moment niet meer zonder kan. Dit is absoluut niet waar, maar het gevoel dat de balsem geeft heeft wel een vorm van verslaving (het voelt immers lekker zacht aan) en dus blijven we gretig smeren.

Lippenbalsem

Lippenbalsem heeft meestal naast natuurlijke wax ook iets van petroleum jelly en een etherische olie in zich. Dit vormt een vettige laag en legt deze om de lippen. Zo verliezen de lippen geen vocht. De betere lippenbalsems hebben ook een zonnefactor in zich en zijn dus prima geschikt in de zomerzon, de zon tijdens de skivakantie etc. Wil je de te gebruiken producten in een lijn houden, kijk dan even of je merk dagcrème, oogcrème etc. ook een lippenproduct hebben. Je ziet ze steeds meer als onderdeel van een productlijn.

Lippenstift

Niet alle lippenstiften hebben ook een goede verzorging in zich. Hoewel de meeste het wel pretenderen, is het helaas een kwestie van uitproberen. De betere drogisterij/parfumerie kent de producten en kan hier een adviserende rol in spelen.

Scrubben

Misschien lijkt het scrubben van de lippen wat grof, maar niets is minder waar. De scrub stimuleert celvernieuwing. De velletjes zijn verleden tijd en de lippen worden heerlijk zacht. Wel altijd voorzichtig te werk gaan, maar een gezichtscrub kan prima voor de lippen gebruikt worden. Daarnaast zijn er ook speciale scrubs voor de lippen, bijv. van Sephora. Na het poetsen van de tanden kan een schoongemaakte tandenborsten ook hetzelfde resultaat bereiken. In kleine bewegingen (van links naar rechts en terug) met de borstel over de lippen gaan en daarna insmeren met een verzorgende lippenbalsem (bijv. met aloë).

Koortslip

Heel vervelend, maar dit herpessimplex virus gaat niet meer weg als je het eenmaal ergens hebt opgelopen. De blaasjes komen meestal op als je minder weerstand hebt en kan pijnlijk zijn en in ieder geval ontsierend. Je bent er snel 1 tot 1,5 week zoet mee. Naast een goede weerstand behouden, zijn er smeersels die virusremmend zijn en de pleisters speciaal voor de koortslip. Deze middelen kunnen het leed redelijk verzachten.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verzorging van je lippenOok het verzorgen van je lippen is erg belangrijk. Toch vergeten we dit vaak. Raar eigenlijk want je lippen gebruik je a…
Hoe kom je af van droge schrale lippen?Iedereen heeft er weleens last van: Schrale en droge lippen. Hoe kom je eraan en hoe kom je er van af?
Lippen scrubben; Lush lipscrubs en lippenbalsemsDroge lippen zijn zeer vervelend en soms zelfs pijnlijk. Met behulp van deze lipscrubs van Lush kan je de velletjes op j…
Last van gebarsten lippen?Last van gebarsten lippen?Veel mensen hebben wel eens last gehad van gebarsten of gesprongen lippen. Meestal komt dit voor in de herfst of winter.…

Een droge, verouderde huid oppeppen van binnenuitEen droge, verouderde huid oppeppen van binnenuitIedereen wil zijn of haar gezonde, jonge huid behouden. Antirimpelcrèmes zijn niet aan te slepen in de winkels, maar kun…
Schilfertjes / roos voorkomen, verminderen en verwijderenLast van schilfertjes of roos? Met onze remedies en tips kan je schilfertjes zonder problemen voorkomen, verminderen en…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 08-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.