Het is tijd voor ontharen

Het is tijd voor ontharen De lente in beeld en dus is het weer zover... de rokjes (die zonder kousen gedragen mogen worden) gaan uit de kast en de blote armen worden weer zichtbaar. Dus gaan we massaal alle overtollige haar, althans wat wij zien als overtollig, weghalen. Er zijn verschillende methodes en er komen er steeds meer bij. De nieuwe methodes komen steeds verder bij het ultieme… nooit meer last hebben van haar wat je er niet wilt hebben.

Trend?

De vraag is of het een trend is, maar eigenlijk willen we op dit moment al ons lichaamshaar weg hebben. Op het hoofd is meestal zoveel mogelijk het mooiste, maar verder niets van dat. Bij mannen is het kale hoofd trouwens ook al mateloos populair. Zeker als de kaalheid dreigt moet de tondeuse er overheen.

Maar feitelijk weten we het niet en kan het een trend zijn, want het zou zomaar kunnen zijn dat de kale bikinilijn straks weer haar moet vertonen. Dit staat uiteraard wel los van het hygiëne aspect. Toch geldt voor de benen en oksels eigenlijk al jaren, dat bij voorkeur alle haar weg moet en de huid lekker glad aanvoelt.

Mogelijkheden

Als je het nog niet weet, dan is het niet gezegd dat je er in de winkel snel uitkomt. De mogelijkheden zijn legio, maar het is goed om over wat zaken na te denken, alvorens de haren weg te (laten) halen.

  • Wil je wel permanent van je haar af? Zo ja, dan kan je voor de mogelijkheden kiezen die leiden tot een nagenoeg definitief afscheid. Laser, IPL en HPL zijn mogelijkheden in de meer definitieve sfeer.
  • Weet je het niet of wil je het niet permanent kwijt? In dat geval zijn er opnieuw een aantal mogelijkheden, zoals epileren, harsen, scheren, ontharings- of blekende crème.

Kosten

Voor beide opties geldt dat het relatief veel geld kost, alleen kosten de definitieve opties in korte tijd veel geld en smeer je het met niet permanente opties uit over alle jaren. Per saldo kan die laatste versie nog wel eens duurder uitpakken.

Definitieve versies

Laser en IPL doe je bij de specialist in de kliniek en HPL is een thuisversie van IPL. Het verschil is wel dat bij de versies bij de specialist, je eens per jaar nog een behandeling moet ondergaan en HPL een minder sterke versie is en dit frequenter moet gebeuren. De frequentie verschilt per persoon, maar op enkele keren per jaar kom je wel uit.

Voor deze versies geldt tevens dat het niet voor alle huid- en haartypes werkt. Erg licht haar wordt niet altijd meegenomen, al worden de apparaten steeds geavanceerder en zal het niet lang meer duren of alles kan verwijderd worden met deze methode.
Erg pijnlijk zijn de behandelingen niet. Meestal levert laser iets meer pijn op dan IPL, maar vergt weer minder behandelingen.

Tijdelijke versies

De tijdelijke versies als mesjes, harsen en crèmes koop je meestal bij de drogisterij. De epileerapparaten koop je bij de speciaalzaak of het warenhuis. Waarbij de blekende crème de haartjes laat zitten, maar op een lichte huid bijna onzichtbaar maakt en de ontharingscrèmes tijdelijk ontharen, nadat de crème is opgesmeerd en afgespoeld. Harsen kan met de traditioneel warm te maken crème en met katoenen lappen te verwijderen, een nogal pijnlijke optie. Maar kan ook met de kant en klare ontharingsstrips. Hoewel deze versie meestal minder gedoe oplevert, is het nog steeds een pijnlijk geheel.

Iedereen kent wel de scheermesjes, in zijn geheel na gebruik weg te gooien of de houder blijft en de mesjes worden slechts vervangen. Het nadeel bij scheren is dat de haren vrij snel al weer te voelen zijn op de benen. We kennen allemaal de stoppels wel en dus is twee tot drie keer per week scheren vaak nodig. Dat impliceert dus ook, dat het opgeteld in de loop der jaren, een dure bezigheid is. Echter, als je niet weet of je permanent je haren kwijt wilt, is het een prima optie. Het scheerapparaat blijft natuurlijk ook een optie, maar blijft ook niet tot in lengte van dagen goed. In de loop der jaren verslijt je bij gemiddeld gebruik al snel vier apparaten.

Tenslotte is epileren een optie. De epileerapparaten gaan enkele jaren mee en zorgt er voor dat de haren langer wegblijven. In het begin doet het pijn, maar als je het vaker doet dan gaat het pijnlijke er vanaf. Een nadeel van epileren is dat je je haren weer een beetje aan moet laten groeien om het vervolgens met het epileerapparaat te kunnen verwijderen. Wat impliceert dat je tijdelijk weer met flinke stoppels loopt. De nieuwere versies die te koop zeggen en pretenderen bij het allerkleinste stoppeltje al te verwijderen, werken op dit moment nog niet optimaal.

Tot slot

Mogelijkheden te over, alleen geldt voor de definitieve versies dat er enkele weken tussen de behandelingen moet zitten en je niet in mei moet beginnen, wil je in de warme maanden haarloos zijn. Maak een keuze en handel.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente ontharing: Elektrische ontharing, laser en IPLWanneer mensen last hebben van overbeharing, zijn er tal van methoden beschikbaar. Scheren, epileren, ontharingscrème of…
Ontharen: EpilerenEr zijn vele verschillende manieren om uzelf van uw overtollig haar af te helpen. In dit artikel wordt het haar verwijde…
Ontharen: ScherenVeel mensen lopen tegen het probleem aan dat er vele mogelijkheden zijn om uzelf te ontharen. Wat is nu de juiste keuze…
Mooie gladde benenMooie gladde benenDe zon begint weer te schijnen, dus de rokjes en jurkjes kunnen weer aan. Dan is het ook weer tijd om onze benen van top…

Kuurbehandeling voor thuisProfiteer van de voordelen van kuurbehandelingen in uw eigen omgeving. Reserveer een dag of weekend om uzelf te verwenne…
Arganolie: gezond voor je huid en je haarArganolie: gezond voor je huid en je haarHet gebruik van arganolie voor de huid en het haar is erg in opkomst. Deze van oorsprong uit Marokko afkomstige olie is…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 12-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.