Kuurbehandeling voor thuis

Profiteer van de voordelen van kuurbehandelingen in uw eigen omgeving. Reserveer een dag of weekend om uzelf te verwennen.

Haarmasker

Was uw haar met shampoo en verwen het met een een diepverzorgend haarmasker. Breng eventueel een dikke laag van uw eigen conditioner aan en wikkel uw haar 10 minuten in handdoek om de werking van de conditioner te versterken.

Voeten

Verwen uw voeten met een massage. Smeer olie of een vochtinbrengende crème op de voetzolen en kneed ze stevig met uw duimen terwijl u met kleine draaiende bewegingen van de buitenkant naar het midden van uw zolen werkt. Masseer dan met de vingertoppen de rest van uw voeten en enkels met lange, opwaartse bewegingen.

Snelle hydrotherapie

Behandel probleemzones op de heupen en dijen met een hogedrukstraal. Besproei met de douchekop uw huid met draaiende bewegingen om de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen af te voeren. Wissen warm en koud water af voor een optimaal effect.

Moddermasker

Ze zijn erg onhandig in gebruik, maar moddermaskers zijn heel effectief en reinigen diep omdat ze negatief geladen ionen bevatten die het positief geladen vuil aantrekken. Breng de modder met een spons aan op de vochtige huid, laat het intrekken volgens de aangegeven tijd en spoel het masker af onder de douche. Wrijf de modder met een washandjes van uw lichaam zodat u volkomen schoon en rein wordt.

Beweging

Probeer een uurtje per dag in uw programma op te nemen. Maak een wandeling langs het strand of in het park om de bloedsomloop te stimuleren en het lichaam sterker te maken. Loop stevig door, maar loop iets rustiger als u buiten adem dreigt te raken. Zwaai tijdens het wandelen uw armen heen en weer.

Ontspanning

Neem de tijd om volledig te ontspannen, doe een middagdutje of ga een uurtje lezen of mediteren.

Zoute oplossing

Overmatig gebruik van alcohol, cafeïne en nicotine heeft een slechte invloed op de spijsvertering en draagt bij tot de vorming van cellulitis. Zeezout bevat zout en zeewierextracten die rijk zijn aan spoorelementen, waaronder jodium, dat de naam heeft de stofwisseling te bevorderen. Voeg twee kopjes zeezout aan een warm bad toe. Creëer een ontspannen sfeer door kalmerend muziekje op te zetten en etherische oliën of geurkaarsen te branden.
© 2012 - 2020 Emilytje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hydrotherapie bij de hondDe naam hydrotherapie is afgeleid uit het Latijn, hydor staat voor water en therapeia staat voor behandeling/genezing. H…
Geschiedenis van kurenDat de Romeinen de grondleggers zijn geweest van onze moderne samenleving is een gegeven, het waren de Romeinen die de “…
Thermaalbad Arcen: een heilzaam badThermaalbad Arcen: een heilzaam badNederland is geen typisch kuurland. Wie uitgebreid wil kuren, gaat doorgaans naar Duitsland, de Ardennen of naar nog ver…
Hydrotherapie bij mensenHydrotherapie wordt vaak aangeraden bij mensen met Reumatoïde Artritis, mensen met overgewicht etc. In dit artikel wordt…

Beauty: Weg met pluizig haarBeauty: Weg met pluizig haar“Als je haar maar goed zit” geldt eigenlijk voor relatief veel mensen. Niet dat iedereen meteen in de stress schiet als…
Het is tijd voor ontharenHet is tijd voor ontharenDe lente in beeld en dus is het weer zover... de rokjes (die zonder kousen gedragen mogen worden) gaan uit de kast en de…

Reageer op het artikel "Kuurbehandeling voor thuis"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Emilytje
Gepubliceerd: 12-04-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Schrijf mee!