Nieuwe mogelijkheden met make-up

Nieuwe mogelijkheden met make-up Zoals je de traditionele make-up materialen hebt, zo heb je uiteraard ook de trends. De trends spelen vaak in op het jongere publiek, omdat deze gevoeliger zijn voor dit soort producten. Vaak zijn het trends die je snel achter je wilt laten, maar een enkele keer is het een blijvertje. Oordeel zelf als het gaat om de trends. Trends die eind 2011 voorzichtig opgekomen zijn en nog wel enkele jaren in aangepaste vorm voorbij zullen komen.

Trend of tijdloos?

Een trend is tijdelijk ... maar tegenwoordig zijn trends niet meer zo tijdgebonden als ze in het verleden waren. Je kunt je dus afvragen in hoeverre het een trend is. Mogelijk slechts iets wat blijft, maar tijdens bepaalde periode van het jaar meer benadrukt worden. Wat nog wel een rol speelt is het seizoen. De lente- en zomermaanden zullen normaliter kleurrijker zijn!

Kleur

Hebben we jaren (2009 - 2011) de ‘roze-golf’ gehad en werden we in de lentemaanden overspoelt met allerlei roze tinten, variërend van heel zacht parelmoer roze tot knal fuchsia kleuren. Vanaf eind 2011/begin 2012 hebben we de niet traditionele make-up kleuren gevonden om op het gezicht en de nagels aan te brengen. In contrast daarmee is het nude ook een trend geworden.

Contrasterend

Bij het vinden van andere, afwijkende kleuren, gaan we niet meer uit van de natuurlijke kleur en tekening van het gezicht en de nagels, maar nemen we juist kleuren die hier sterk van afwijken. Daarmee laten we ook het principe los dat make-up er primair is om iemand nog mooier te maken. Zaken die accentueren, te benadrukken of juist oneffenheden weg te werken. Make-up mag dus ook shockeren, het mag ook art zijn.

Nude

In schril contrast staan de zogenaamde ‘nudes’. Het betreft hier allemaal huidskleurtinten die bij het opbrengen juist alles kleur weghalen uit het gezicht. Het resultaat is niet zelden dat een vrouw er een beetje androgyn uit gaat zien. En hoe anders dan de schelle kleuren die contrasterend zijn, de nudes kunnen ook shockeren.

Trends 2012 en verder...

De kleuren voeren de boventoon, daarnaast is in de manier van opbrengen een nieuw item geworden waar de nadruk op gelegd wordt. In kleuren moeten we denken aan:
De kleuren rechts in het spectrum, blauw, blauwgroen, groen, roomwit tot hardgeel. Dat zijn de kleuren waar de nadruk op ligt en begonnen bij de nagellakkleuren, zijn er inmiddels ook oogschaduws, oogpotloodjes en mascara.

Combineren

De kleuren worden, zeker op het oog, zelfs gecombineerd. Waar aan de binnenkant van het oog een softe of minder softe geeltint opgebracht wordt, laat men het uitlopen van helblauw naar diepgroep aan de buitenkant van het oog. Al of niet aangezet met mascara in een diepgroene tint.

Als je de ogen combineert, waarom de nagels dan niet. Er zijn setjes van kleinere flesje te koop waar je op de nagels geel, blauw en groen combineert. Wat je er ook van vindt, kleurig is het in ieder geval en prima te combineren met de helblauwe en witte tinten kleding voor de zomermaanden.

Bron: Luxstorm, PixabayBron: Luxstorm, Pixabay
Ogen en lippen laten knallen
Waar het volgens de make-up artists voorheen nog ‘not done’ was om én de lippen én de ogen zeer nadrukkelijk op te maken. Met deze trend mogen de hierboven beschreven kleuren op het oog gecombineerd worden met hardroze lippen. Al of niet voorzien van een stevige glans.

Ingetogen

De andere trend in 2012 (en zeerwel mogelijk de zomers daaropvolgend) is het androgyne en hoewel het lijkt alsof dit gemakkelijk is aan te brengen, de praktijk wijst uit dat het helemaal niet zo eenvoudig is. Want de kleuren die allemaal dicht bij de gezichtshuid liggen, moeten wel op de juiste manier aangebracht worden. Schaduwen met net iets diepere kleur dan die van de huid aanbrengen en de ogen laten sprankelen met heel zachte kleuren.

Voor ieder wat wils!

De sterk contrasterende kleuren passen meer bij de jeugd en de nudes bij de vrouw van middelbare leeftijd …. of is dit een misvatting? Deels, want de heel contrasterende kleuren kunnen een ouder wordend gezicht erg scherp maken. Niet noodzakelijk, maar als je huid tekent (d.w.z. enige rimpeltjes) dan kan dit met deze kleuren nog nadrukkelijker worden. Echter, als je de ogen sprankelend opmaakt, kan het de accenten ook juist weer verleggen. Het is niet echt te zeggen of je dit dus alleen bij het jong strakke gezicht kunt toepassen.

Het androgyne nude kan echt bij iedereen. Alleen zal de jongere vrouw er over het algemeen net iets meer androgyn uitzien dan de vrouw op leeftijd. Wil je er slechts een naturel plaatje van maken, dan is deze make-up bij uitstek geschikt. Met de juiste accenten in net iets afwijkende kleuren (dan die van de huid) verlevendig je ieder gezicht. Ook al zou je dat niet zeggen met de neurale kleuren. Combineer de huidskleur met heel zacht roze. Roze wat overloopt in huidskleur, kan net dat beetje extra zijn.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkope make-up merkenAls je voor bekende make-up merken kiest, zoals Clinique, Mabelline New York en Lancômes, dan kan je handen vol geld kwi…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Make-up: Fijne budgetmerkenMake-up: Fijne budgetmerkenMake-up is voor veel meisjes en vrouwen een echte must have! Helaas zijn make-up producten vaak erg duur en dus niet voo…
Organiseren van je make-up tasjeEen make-up tasje is natuurlijk heel handig, want je kunt dan altijd en overal je make-up bijwerken. Toch is een make-up…

Eucerin-verzorgingsproducten voor de ieder huidtypeEucerin-verzorgingsproducten voor de ieder huidtypeEucerin-producten worden door dermatologen aanbevolen speciaal in die situaties wanneer er sprake is van huidproblemen,…
Drie handige beauty toolsDrie handige beauty toolsDit is een erg leuk artikel die een paar leuke beauty tools aan je voorstelt. Ken je dat gevoel wanneer je mascara aanbr…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 1899441, Pixabay
  • M. Biba
  • Afbeelding bron 1: Luxstorm, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.