Lippen een andere vorm geven met lipstick en make-up trucs

Lippen een andere vorm geven met lipstick en make-up trucs Niet iedereen is gezegend met een mooie, goed gevormde mond. Wel kan men de vorm wat veranderen door het gebruik van de juiste make-up. Hier volgen de tips… Niet alleen het juiste gebruik van lip make-up is hierbij belangrijk, maar ook de samenstelling van de lipproducten kunnen een rol spelen bij het uiterlijk van de mond.

Tips voor de juiste soort lipstick:

  • Goedgevormde lippen: zowel glanzende- als matte lipsticks kunnen worden gebruikt.
  • Ouder wordende lippen: het gebruik van glanzende lipkleuren, met bijv. parelmoer is af te raden omdat deze vaak in de plooitjes van de lippen gaan zitten. Hierdoor worden deze benadrukt en lijken de lippen juist ouder en rimpelig. Kies liever een matte crème lipstick.
  • Slecht geproportioneerde lippen: gebruik geen glanzende lipkleuren met parelmoer. Kies een crèmelipstick en gebruik een lippotlood om de omtrek van de lippen te perfectioneren.
  • Dunne lippen: het gebruik van een volumising lipstick en/of een volumising lipgloss is aan te bevelen omdat het de lippen volume geeft.

Geef de lippen een andere vorm:

  • Dunne lippen: bedek eerst de mond met een dun laagje foundation. Teken dan de contouren met een lippotlood in een kleur die niet te hard en donker is en smokkel hierbij iets over de lijntjes om de mond groter te maken. Overdrijf dit niet anders ziet het er onnatuurlijk uit. Neem dan een lipstick met parelmoer of glans in een heldere kleur. Eventueel een tipje highlighter aanbrengen in de cupidoboog van de bovenlip. In het midden onder de onderlip kan een beetje schaduw aangebracht worden om de lippen er optisch wat voller uit te laten zien.
  • Te kleine mond: trek de omtrek iets voorbij de mondhoeken. Kies een lichte, heldere kleur lipstick. Gebruik geen erg lichte of heel donkere kleuren. Op de onderlip wat glans aanbrengen.
  • Grote mond: blijf bij het omtrekken met de lippotlood iets binnen de lijntjes. Neem een matte lipstick in een donkere, gedekte kleur. Gebruik geen heldere kleuren, glanzende of parelmoer lipsticks.
  • Ongelijke lippen: trek de omtrek iets buiten de dunnere lip en iets binnen de dikkere lip. Neem een iets lichtere tint lipstick op de dunnere lip en een tint donkerder op de dikkere lip. Op de dunste lip kan wat glans worden aangebracht.

Tips voor een mooi aangebrachte en lang houdbare lipkleur

Voor een mooi aangebrachte lipstick die lang blijft zitten eerst wat foundation aanbrengen op de lippen. Daarna de lippen omlijnen met een lippotlood om eventueel uitlopen van de lipstick te voorkomen. Eventueel de mond invullen met een lippotlood. Deze zorgt ervoor dat de kleur beter hecht. Dan de lipstick aanbrengen met een lippenseel. Hiermee wordt de kleur egaler over de lippen verdeeld en niet te dik aangebracht. Hierna de kleur in de huid kloppen met de vinger, dit zorgt voor een natuurlijker resultaat. Ook blijft de kleur hierdoor wat langer zitten. Daarna ‘happen’ in een tissue en de lippen even op elkaar drukken. Breng dan voor de tweede maal de lipstick aan met het lippenseel. Ook daarna weer in een tissue happen en de lippen even op elkaar drukken.

Lipcote of Lipseal

Eventueel kan er hierna nog gebruik worden gemaakt van een Lipcote of Lipseal, die de lipstick ‘verzegeld’. De Lipcote 1 keer aanbrengen. Na een minuut kan nog een tweede laagje worden aangebracht. Minstens drie minuten laten drogen. De lipstick zal niet afgeven aan het glas of kopje.

© Y. Mannee

Informatie in de praktijk geleerd tijdens opleiding tot schoonheidsspecialiste.
© 2012 - 2024 Ymannee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lipstick aanbrengen voor de rijpere huidWanneer je al een beetje op leeftijd bent, wil je dat de make-up die je draagt je beste kanten laat zien. Je wilt niet d…
Make-up: mooie lippenMake-up: mooie lippenIedereen wil mooie lippen hebben. Dat kan iedereen krijgen. Maar hoe krijgt u mooie lippen met make-up?
Over lip primers, sculpting lipsticks en lipstick sealersOver lip primers, sculpting lipsticks en lipstick sealersVette lipsticks drogen de lippen niet uit en geven een comfortabel gevoel, maar blijven niet lang zitten. Hoe droger de…

De vorm van de ogen verfraaien met make-upDe vorm van de ogen verfraaien met make-upHet gebruik van de juiste oogmake-up en make-up trucs zijn nodig om de vorm, maar eventueel ook de stand van de ogen er…
Minder sterke punten verdoezelen met make-upMinder sterke punten verdoezelen met make-upKunnen we ‘schoonheidsfoutjes’ oftewel minder sterke punten in het uiterlijk verdoezelen en minder in het oog laten spri…
Ymannee (48 artikelen)
Laatste update: 21-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.