Tien tips voor een strak lichaam in je bikini

Tien tips voor een strak lichaam in je bikini Tijdschriften staan vol met tips om binnen een paar dagen je lichaam klaar te maken voor het strand. Dat is natuurlijk niet realistisch. Je kunt het beste afvallen door vooral lekker te doen wat je anders ook doet, maar dan alleen een beetje rekening te houden met de volgende tien punten. Hierdoor zit je straks niet alleen strak in je vel, maar vooral ook lekker in je vel! Een strak lichaam in je bikini willen we natuurlijk allemaal wel. Maar hoe krijg je dat nou precies voor elkaar?

Ontbijten

Ondanks dat het absoluut niet zinvol is, slaan veel vrouwen nog steeds hun ontbijt over wanneer ze aan het diëten zijn. Niet doen! Het ontbijt is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Doordat je wat eet, wordt je spijsvertering in gang gezet en bovendien krijg je er energie van.

's Avonds niet of minder eten

Het is niet zo gezond om na acht uur ís avonds nog te eten. Toch kun je wanneer je erge honger hebt beter eerst je honger stillen voor je gaat slapen. Anders denkt je lichaam dat je een tekort aan eten hebt en verbrand je niks meer. Wist je trouwens dat je met een nachtje slapen ruim driehonderd calorieën kwijtraakt?

Bewegen

En er zijn nog meer manieren om makkelijk calorieën te verbranden zonder het door te hebben. Met een uurtje winkelen ben je al 150 calorieën kwijt. Een eitje voor alle shopaholics onder ons! Gaat een goede vriend of vriendin binnenkort verhuizen? Perfect! Bied aan om te helpen met behangen, met deze goede daad verbrand je ruim 300 calorieën per uur. Of heb je meer zin in een goede vrijpartij? Dan ben je zo 100 tot 200 calorieën kwijt. Dus sleep je lover snel mee naar bed om van je overbodige kiloís af te komen!

Drie maaltijden per dag

Zorg ervoor dat je gewoon drie maaltijden op een dag eet. Deze maaltijden zorgen voor de voedingstoffen die je lichaam nodig heeft. Probeer te minderen met tussendoortjes. Eet in plaats van een koekje een keer een stuk fruit. Dit is gezond en bevat bovendien minder calorieën. Wanneer je lichaam er aan went tussendoor niet veel te snoepen, zul je er na een tijdje ook geen trek meer in krijgen.

Water

Drink water! Zonder water kan een mens niet leven en bovendien bevat het geen calorieën. Water zorgt ervoor dat schadelijke stoffen uit het lichaam worden afgevoerd en het vermindert je gevoel van honger. Zodra je honger krijgt is het belangrijk om eerst een glas water te drinken. Soms zendt je lichaam namelijk een verkeerd signaal uit en heb je eigenlijk alleen maar dorst. Drink tenminste twee liter water per dag en schuif de frisdranken en alcoholische dranken voorlopig even aan de kant.

Wachten met een tweede keer opscheppen

Schep bij het avondeten niet meteen een tweede keer op, maar wacht eerst twintig minuten. Zo lang duurt het namelijk voordat je buik een signaal naar je hersenen heeft gestuurd dat hij vol zit. Wanneer je te snel eet, krijg je veel meer binnen dan je eigenlijk nodig hebt.

Snoepen

Natuurlijk mag je best een keer wat snoepen, maar let er wel op wat je dan neemt. Een magnum is een echte caloriebom, maar van een waterijsje zul je nauwelijks aankomen. Heb je trek in een hartige snack? Neem dan een gekookt eitje met wat peper en zout. Lange vingers of (volkoren) biscuitjes zijn koekjes die je prima kunt eten. Neem er alleen niet meer dan twee achter elkaar.

Spieren

Bestaat jouw fitnessprogramma vooral uit heel veel cardio? Wissel de loopband een keer in voor gewichten. Wanneer je meer spieren hebt, zul je iedere dag zonder het door te hebben extra calorieën verbranden. Bovendien val je niet alleen af, maar ziet je lichaam er ook nog eens prachtig afgetraind uit. Niet voor niets zijn veel celebrities al overgestapt op deze manier van trainen.

Verse ingrediënten

Kook met verse ingrediënten. Een diepvriespizza zit vol met dikmakers, maar een eigengemaakte pizza kan best een keer. Gewone pasta kun je beter laten staan, maar volkoren pasta is een stuk beter voor je lichaam. Maak een eigen sausje met veel verse groenten en laat de kaas achterwegen. Neem als toetje een schaaltje yoghurt met vers fruit. Super gezond en bevat weinig calorieën!

Positieve instelling

Vergeet niet dat sommige vrouwen nou eenmaal niets hoeven te doen om mooi slank te blijven en anderen zich in het zweet werken zonder resultaat. Niet iedereen is nou eenmaal gezegend met een perfect lichaam. Maar wanneer je goed in je vel zit, dan zie je er altijd stralend uit. De belangrijkste tip die ik je kan geven is daarom: Hou van je lijf!
© 2012 - 2024 Mk92, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen door niets etenAfvallen door niets etenAfvallen door niets eten is op de korte termijn vaak erg succesvol. Niet eten is echter erg ongezond. Daarnaast helpt he…
Afvallen en stress, waarom is het zo moeilijk?Afvallen en stress, waarom is het zo moeilijk?Waarom is afvallen tijdens stress zo moeilijk? Afvallen en veel stress in je leven, is het mogelijk? Verandert je eetgew…
Het nut of de onzin van buikspieroefeningenHet nut of de onzin van buikspieroefeningenBen jij die buik ook zo zat en wil je strakke buikspieren? Allerlei apparaten, programma's en diëten beloven je een stra…
Afvallen zonder hongerAfvallen zonder hongerAfvallen gaat vaak gepaard met honger, maar dit hoeft niet. Je kunt heel goed afvallen zonder dat je regelmatig met een…

Benen ontharen, op welke wijze doe je dat?Benen ontharen, op welke wijze doe je dat?Benen ontharen is een vervelend karweitje wat helaas iedere week en voor sommige zelfs iedere dag weer terugkomt. Er zij…
Mk92 (81 artikelen)
Laatste update: 21-11-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.