Afvallen zonder honger

Afvallen zonder honger Afvallen gaat vaak gepaard met honger, maar dit hoeft niet. Je kunt heel goed afvallen zonder dat je regelmatig met een hongergevoel rondloopt. Je kunt ervoor kiezen om net zoveel te blijven eten en meer te gaan bewegen. Maar ook als je minder eet zijn er manieren om honger tegen te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door water drinken, vaker eten, gezonde snacks en langzaam eten. Als je wilt afvallen moet je ervoor zorgen dat je meer energie gebruikt dan dat je tot je neemt door te eten. Hoe beter je daar in slaagt in hoe meer gewicht je verliest. Maar dat betekent niet dat afvallen altijd gelijk staat aan honger lijden. Er zijn verschillende manieren om af te vallen zonder dat je regelmatig met een hongerig gevoel rondloopt.

Afvallen door meer bewegen

Om af te vallen kun je ervoor kiezen om minder te eten, maar dat hoeft niet. Je kunt ook je eetpatroon in stand houden en daarbij meer gaan bewegen. Door te wandelen, fietsen, of welke sport dan ook verbrandt je extra calorieën. Zo lang je ervoor zorgt dat je meer energie verbrandt dan dat je tot je neemt, verlies je gewicht. Als je sneller wilt afvallen kun je vaker, langer en intensiever sporten.

Gewicht verliezen door water drinken

Water bevat geen calorieën. Daardoor kun je er net zoveel van drinken als je wilt, zonder dat je extra vet opslaat in je lijf. Uiteraard heeft water dat je drinkt wel gewicht, maar ditzelfde gewicht verlies je weer door te passen, zweten of ademen. Sterker nog, met het water verdwijnen er ook schadelijke stoffen uit je lijf. Dat is voor iemand die afvalt nog belangrijker dan voor anderen. Wanneer je vet verbrandt komen er namelijk allerlei schadelijke stoffen vrij die in het vet waren opgeslagen. Water helpt om deze af te voeren.

Ook wanneer je honger hebt kan het soms helpen om water te drinken. Wanneer je een hongerig gevoel krijgt, kan dit soms overgaan door één of twee glazen water te drinken. Je maag raakt gevuld en heeft even geen voedsel nodig. Wil je meer weten over afvallen en water drinken? Lees dan het artikel Afvallen: afslanken door water drinken.

Vaker per dag eten

Het klinkt misschien vreemd, maar als je wilt afvallen kan het enorm helpen om vaker op een dag te eten. Door in plaats van 3 maaltijden op een dag te zorgen voor 5 of 6 eetmomenten voorkom je dat je een hongergevoel krijgt. Op die manier kan je ook niet in de verleiding komen om te gaan snoepen. Daarnaast houd je je spijsvertering aan de gang: dat is een systeem in je lichaam dat relatief veel energie vraagt. Door het de hele dag gaande te houden, verbrandt je een behoorlijke hoeveelheid calorieën.

Zorg voor gezonde snacks

Als je aan het afvallen bent, beweeg je vaak meer dan normaal terwijl je minder eet. Dat leidt eenvoudig tot een hongergevoel. En dat wil je voorkomen, omdat dat vervelend is en eenvoudig leidt tot snoepen en meer eten.

Het is verstandig om dit voor te zijn en te zorgen voor de aanwezigheid van gezonde snacks. Dat kan groente en fruit. Veel groente en fruit neem je makkelijk mee in je tas en kun je eigenlijk overal rauw opeten. Daarnaast hebben supermarkten tegenwoordig veel gezonde snacks in het assortiment. Pas wel op dat dit echt gezond is. Wanneer ergens 0% vet in zit, kan het wel zijn dat het product heel veel suiker bevat.

Langzaam eten helpt bij afvallen

Langzaam eten zorgt ervoor dat je maag en hersenen meer tijd krijgen om met elkaar af te stemmen dat je verzadigd bent. Wanneer je aan het afvallen bent wil het nog wel eens voorkomen dat je echt naar een maaltijd hebt toegeleefd: eindelijk eten! Je moet dan echter wel oppassen dat je je niet 'overeet'. Dat kun je dus voorkomen door langzaam te eten. Dan krijg je bij minder eten het signaal dat je geen honger meer hebt.

Weight Watchers: Afvallen zonder honger

Eén van de bekendste methoden voor afvallen in Nederland is Weight Watchers. Bij deelname aan Weight Watchers kies je je eten aan de hand van een puntensysteem. Alle producten hebben een aantal punten per stuk of per portie. Per dag mag je, afhankelijk van je (streef)gewicht, niet meer dan voor een bepaalde hoeveelheid punten eten. doordat je je eten zelf kunt kiezen, heb je meer dan bij andere diëten de mogelijkheid om een hongergevoel tegen te gaan. Daarnaast kun je tijdens de bijeenkomsten van Weight Watchers tips krijgen over hoe je een hongergevoel kunt bestrijden.

Lees verder

© 2012 - 2024 Brempie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen: Voorkomen van een hongergevoel of hongerAfvallen: Voorkomen van een hongergevoel of hongerAfvallen betekent minder eten. En minder eten betekent sneller een hongergevoel. Honger maakt het afslanken moeilijk: je…
Afvallen zonder honger of hongergevoelAfvallen zonder honger of hongergevoelWat veel mensen tegenhoudt om te starten met lijnen is het hongergevoel en de neiging tot vreetbuien tijdens het dieet.…
Tips die afvallen makkelijker makenTips die afvallen makkelijker makenAfvallen kost veel energie en vergt veel motivatie. Gelukkig zijn er methoden die afvallen makkelijker maken. Deze zorge…
Afvallen in één week: Hoe doe je dat?Afvallen in één week: Hoe doe je dat?Afvallen in één week betekent dat je drastische veranderingen moet aanbrengen in je manier van eten en bewegen. Je moet…

Oliebollen, zijn ze gezond of ongezond?Oliebollen, zijn ze gezond of ongezond?Oliebollen hebben het imago zeer vet en ongezond te zijn. Toch is uit onderzoek gebleken dat een oliebol, in vergelijkin…
Afvallen met een citroenzuur helpt!Afvallen met een citroenzuur helpt!Het sap van een citroen heeft een lage pH-waarde, waardoor het juist zuur is. Maagzuur heeft een pH-waarde van 2 en zorg…
Brempie (229 artikelen)
Laatste update: 03-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.