Online bedrog over spieropbouw

Online bedrog over spieropbouw Een six-pack in slechts één maand! Minder vet, meer spieren! Oplichters plaatsen dit soort reclame aanbiedingen op het internet. Om serieus over te komen, gebruiken ze bekende merken zoals Men's Health. Maar wie dergelijke beloften serieus neemt, slaat een waarschuwing in de wind die zelfs leerlingen van de basisschool al kennen: als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het in de regel ook niet waar.

Te mooi om waar te zijn

Een sixpack in 4 weken tijd! Bij mensen die een dergelijke reclame lezen, moeten spontaan alle alarmbellen gaan rinkelen. Want iedereen die ook maar een beetje bekend is met de anatomie van de mens, zal al snel vaststellen dat dit een leugen is.

Oplichters gaan zeer geraffineerd te werk

Toch ziet de reclame voor bijvoorbeeld "Mighty raspberry ketonen" er op de een of andere manier vertrouwd uit, op het eerste gezicht dan wel te verstaan. Want de bedenkers van dit soort reclamekreten met daarin tal van superlatieven, hebben zich iets speciaals laten invallen: ze verwijzen bijvoorbeeld naar het internationale gerenommeerde tijdschrift "Men's Health". Het enige kleine verschil: in het logo van de nepsite ontbreekt een apostrof. De vervalste site heet "Mens Health" in plaats van "Men's Health".

Maar wie maalt er nou om een apostrof meer of minder als zijn droomlichaam slechts één maand en een creditcardbetaling van hem verwijderd is? Bovendien verwijst de reclame naar prominente partners zoals de BBC. Dagelijks laten zich enkele lezers door de advertentie overhalen en melden zich bij de redactie. Maar het aantal mensen dat het vermeende wondermiddel "gratis, alleen tegen verzendkosten" bestelt, is waarschijnlijk vele malen hoger.

Vruchten voor meer spieren? Dacht het niet!

Noch "Men's Health" noch de BBC adviseren dat. De oplichters willen met hun nep "Men's Health" website alleen een betrouwbare indruk wekken om zo nietsvermoedende bezoekers te verleiden om allerlei “dubieuze spullen" te bestellen. Maar optreden tegen de bedriegers, is niet eenvoudig. De sites bevinden zich op een server in Panama, exploitant onbekend. Voor een versie die alleen op mobiele apparaten verschijnt, wordt vermoedelijk een zwakke plek in Facebook gebruikt.

Vervalsing lijkt bedrieglijk echt

De site steekt, afgezien van de beloofde wonderen en uitermate gebrekkig taalgebruik, technisch goed in elkaar: klik je op "voeding", dan leidt de link je naar de sectie "voeding" van de echte "Men's Health" website. Maar wie zich de site wat nauwkeuriger bekijkt, kan al heel gauw ontdekken dat het hier niet gaat om een originele Men's Health-pagina. Enerzijds is de URL van de pagina enigszins verdacht en anderzijds is het logo heel anders dan dat van de oorspronkelijke Men's Health pagina’s.

Merknamen wel vaker door oplichters gebruikt

Overigens wordt het merk "Men's Health" wel vaker door oplichters gebruikt. Internetfraudeurs proberen daarmee overwegend mannelijke bezoekers potentieverhogende middelen aan te smeren. Om die reden informeert het blad haar lezers regelmatig over de verspreiding van dit soort valse berichten door oplichters. Maar zoals zo vaak in het leven: de bad guys zijn de good guys altijd een stap voor.
© 2013 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sixpack-training voor een strakke buikSixpack-training voor een strakke buikWie de gestaalde sixpack van een getraind lichaam verwart met een sixpack bier, krijgt een wasbeerbuik in plaats van een…
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Snelste manier om een sixpack te ontwikkelenVoor sommige blijft het een droom, op het strand lopen met een sixpack. Iedereen kent het wel. Sommige vinden het mooi,…
Hoe krijg je een sixpack/wasbordje?Natuurlijk zie je ze wel op het strand: mannen en dames met mooie strakke buikjes en keiharde sixpacks oftewel een wasbo…

Afvallen: hoe je echt gewicht verliezen kanAfvallen: hoe je echt gewicht verliezen kanMet betrekking tot het thema afvallen veranderen de inzichten geregeld. Niet te vet eten? Vijf kleine maaltijden in plaa…
Het 17 Dagen DieetHet 17 Dagen DieetHet 17 Dagen Dieet: wat houdt het in? In onze huidige gewicht-geobserdeerde samenleving is het woord 'dieet' zo'n groot…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Clker-Free-Vector-Images, Pixabay
  • http://www.100prozentfitness.de/abzock-werbung-auf-facebook-angeblichem-wunder-mittel/
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 06-11-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.