Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar toch is het goed mogelijk om af te vallen zonder een streng dieet te volgen. Met deze tips kun je overtollige kilo's makkelijk kwijtraken en in tegenstelling tot de meeste reguliere afvalmethodes zal het resultaat blijvend zijn.

Anders eten

Je kunt makkelijk kilo's verliezen door niet minder te gaan eten, maar anders te gaan eten. Hierbij zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Stevig ontbijt

Het is belangrijk je dag te beginnen met een stevig ontbijt. Door te ontbijten komen je spijsvertering en metabolisme opgang. Hierdoor zul je eerder beginnen met verbranden, dan wanneer je niet zou ontbijten. Ook zul je gedurende de dag minder last hebben van hongergevoel en dus minder snel naar snacks grijpen.

Overdag veel water drinken

Overdag is het van belang om veel water te blijven drinken. Dit zorgt voor een voller gevoel, waardoor je minder snel tussendoortjes pakt. Ook zorgt het drinken van water in plaats van sappen en frisdranken voor een sterke afname van de hoeveelheid suikerinname. Het drinken van frisdranken is een onopvallende bron van veel suikers en dus van calorieën

Eetmomenten verspreiden

Om af te vallen hoef je niet minder te gaan eten, maar het kan wel nuttig zijn je eetmomenten goed over de dag te verspreiden. Probeer om meerdere eetmomenten in te plannen. Dit voorkomt hongergevoel tussen de maaltijden door en zorgt voor een continue stimulatie van de stofwisseling.

Meer beweging

Combineer veranderingen in je voedingspatroon met meer beweging. Afvallen zal verreweg het makkelijkst gaan, wanneer je zowel let op voeding als meer gaat bewegen. Wanneer je alleen focust op een van beiden, zal dit zelden effectief zijn. Hieronder staan twee manieren om door middel van sporten snel kilo's te verliezen.

Intervaltraining

De meeste vrouwen denken dat ze het meeste vet kunnen verbranden door urenlang op lage intensiteit te sporten. Recentelijk is echter gebleken dat met intervaltraining meer vet kan worden verbrand. Ook kun je door intervaltraining snel je conditie en je spierkracht verbeteren. Het verschil met duurtrainig is dat je met intervaltraining tot 48 uur na je work-out nog energie blijft verbranden, terwijl bij duurtraining het calorieverbruik direct na de inspanning stopt.

Intervaltraining is gebaseerd op het afwisselen tussen trainen op hoge en op lage intensiteit. Doordat je de intervallen aan je eigen niveau kunt aanpassen is het geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter. Gedurende de intervallen waarop je op hoge intensiteit traint ga je tot het uiterste. Dit kan zowel fietsend, lopend, zwemmend en ga zo maar door. Tijdens de periodes van lage intensiteit geef je je lichaam rust, maar blijf je wel op een laag tempo bewegen.

Als beginnende sporter is het belangrijk veel rustintervallen in te bouwen in het trainingsschema. Het trainen op hoge intensiteit kan vooral voor beginners leiden tot blessures. Al met al, is intervaltraining zeer geschikt voor zowel vetverbranding als het opbouwen van conditie en kracht. Ook door het opbouwen van spierkracht kan het calorieverbruik in rust verhoogd worden.

Krachttraining

Ook krachttraining is bij de meeste vrouwen niet bekend als effectieve manier om gewicht te verliezen. Veel vrouwen zijn bang dat ze door krachttraining te gespierd zullen worden en hiermee een bodybuilder uiterlijk krijgen. De meeste vrouwen zullen echter niet snel grote spieren ontwikkelen, omdat ze lagere testosteronwaarden in hun bloed hebben dan mannen. Toch is het voor vrouwen om meerdere redenen voordelig om aan krachttraining te doen.

Ten eerste bouw je door krachttraining meer spierweefsel op. Aangezien spieren de grootste energieverbruikers in je lichaam zijn, zul je door spieren op te bouwen meer energie gaan verbruiken. Ook in rust. Ook blijft na een kracht work-out het metabolisme nog uren na de training verhoogd. Behalve vetverlies, zal het trainen van spieren ook zorgen voor een betere houding en een strakker figuur. Hierdoor zal je niet alleen vet verliezen maar er ook direct slanker uitzien.

Lees verder

© 2014 - 2023 Mazzerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen als je ouder wordtAfvallen als je ouder wordtAls je ouder wordt heb je minder calorieën nodig. Daardoor wordt het moeilijker afvallen als je ouder bent. Gelukkig zij…
Afvallen: Krachttraining en cardiotraining combinerenAfvallen: Krachttraining en cardiotraining combinerenSteeds meer mensen willen graag wat kilo's kwijtraken. Wil jij ook afvallen? Dan zul je ook echt moeten bewegen. Dit is…
Mythes over afvallen die je niet helpen vet kwijt te rakenAdvies over afvallen is overal te vinden. Van lifestyle-tijdschriften tot internet. De meeste van deze adviezen zullen z…
Afvallen door sportenAfvallen door sportenAfvallen door sporten en bewegen is vaak veel effectiever dan gewicht verliezen door middel van minder eten. Wanneer je…

Afslanktips om verantwoord af te vallenAfslanktips om verantwoord af te vallenAfvallen is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak weet je wel wat je moet doen om gewicht te verliezen, alleen het uitvoer…
Spectaculair experiment: 90 dagen McDonalds eten en afvallenSpectaculair experiment: 90 dagen McDonalds eten en afvallenEen Amerikaanse leraar, John Cisna, is in 2013 ongeveer 17 kilogram afgevallen nadat hij bij wijze van experiment 90 dag…
Mazzerd (16 artikelen)
Laatste update: 28-01-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.