Zelfgemaakte gezonde ijsjes!

Zelfgemaakte gezonde ijsjes! In de zomer, wanneer de temperaturen boven de 30 graden komen, zal niemand snel weglopen voor een lekker koud ijsje. Jammer maar helaas, is ijs niet het meest gezonde tussendoortje wat je kunt nemen. Een veel gezonder alternatief is een glas met ijsklontjes. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen waardoor je zelf je eigen super gezonde ijsjes kunt maken. Wel zo lekker en verkoeld in de zomer! In de zomer, wanneer de temperaturen boven de 30 graden komen, zal niemand snel weglopen voor een lekker koud ijsje. Jammer maar helaas, is ijs niet het meest gezonde tussendoortje wat je kunt nemen. Een veel gezonder alternatief is een glas met ijsklontjes. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen waardoor je zelf je eigen super gezonde ijsjes kunt maken. Wel zo lekker en verkoeld in de zomer!

Wat heb je nodig om je eigen gezonde ijsjes te maken

Het is helemaal niet moeilijk om je eigen gezonde ijsjes te maken, iedereen kan het! Zelfs in een vrij kort tijdsbestek kun je een ongelooflijk lekker ijsje maken. Je hebt niet veel nodig, buiten de ingrediënten en een blender of staafmixer. Als ingrediënten kunnen allerlei lekkere en gezonde dingen gebruikt worden, zoals stukjes fruit. Als laatste heb je een bakje of malletje nodig waarin je de ingrediënten kunt doen die je vervolgens in de vriezer plaatst. Even geduld... en klaar zijn je eigengemaakte ijsjes!

Eigengemaakte watermeloenijsjesEigengemaakte watermeloenijsjes

Watermeloenijsjes

Een heerlijk eigengemaakt watermeloenijsje is een ware traktatie op een warme zomerdag. Het is ook nog eens heel erg simpel om zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is een watermeloen in combinatie met malletjes waarin je de ijsjes kunt doen. Doe de watermeloen in een blender of staafmixer en maal het fijn tot sap. Dit kun je vervolgens in de malletjes doen waarna je het in de vriezer kunt zetten. In ongeveer 3 uur tijd heb je lekkere eigengemaakte watermeloenijsjes.

Een alternatief is om geen blender of staafmixer te gebruiken. Snij puntjes watermeloen en laat hier de schil aanzitten. Prik vervolgens een ijsstokje door de schil van de watermeloen en vries ze in. Heel eenvoudig en bovendien erg lekker.

Stukjes fruit gecombineerd met yoghurt

Dat een schaaltje fruit heerlijk is weet iedereen. Nog lekkerder is het om je eigen fruitijsje te maken gecombineerd met yoghurt. De stukjes fruit kun je hierbij natuurlijk gewoon zelf kiezen. Iedereen heeft zijn eigen smaak en vindt iets anders het lekkerst. Om je een idee te geven kun je bijvoorbeeld aan een kiwi-yoghurt ijsje denken. Combineer één deel kiwi met één deel yoghurt, je kunt de kiwi heel fijn blenden, maar je kunt er ook voor kiezen om kleine stukjes te snijden welke je mengt met de yoghurt. Doe het vervolgens in een bakje of malletje en vries het in. Na minimaal 3 uur in de diepvries zijn ze klaar.

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Alle mogelijke stukken fruit kun je gebruiken. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een variatie-ijsje? Met verschillende stukjes fruit gecombineerd in één yoghurtijsje.

Ijsjes met de minste calorieën

Heb je geen tijd om je eigen super gezonde ijsjes te maken en heb je liever iets kant en klaar uit de diepvries? Je doet er dan verstandig aan een ijsje te kiezen met zo min mogelijk calorieën. In onderstaande lijst zijn een aantal verschillende ijsjes opgenomen welke de minste calorieën bevatten. Hierbij kun je natuurlijk als eerste denken aan waterijsjes, deze bevatten de minste calorieën van alle soorten ijs.

IJsjes van OLA

 • Split (OLA) 65 kcal
 • Tornado (OLA) 65 kcal
 • X-Pop (OLA) 60 kcal
 • Festini peer (OLA) 50 kcal
 • Raket ijsje (OLA) 40 kcal

Slimpie waterijsjes

De minste calorieën zitten in de waterijsjes van Slimpie. Slechts 6 calorieën per ijsje! Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke kleurstoffen.
 • Waterijs Cola (Slimpie) 6 kcal
 • Waterijs Aardbei (Slimpie) 6 kcal
 • Waterijs Citroen (Slimpie) 6 kcal
 • Waterijs Sinaasappel (Slimpie) 6 kcal
© 2015 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je afvallen met yoghurt?Hoe kun je afvallen met yoghurt?Kun je afvallen met yoghurt? Dit blijkt inderdaad zo te zijn! Yoghurt heeft een hele positieve werking voor mensen die g…
Verfrissende en gezonde yoghurtsnacksVerfrissende en gezonde yoghurtsnacksHeb je ook regelmatig zon trek in iets lekkers? Je kunt dan naar een mars, de drop, cake of ander snoep grijpen, maar e…
Aantal calorieën in ijsjesMet mooi weer snakken we naar een lekker koud ijsje. Als je wilt afvallen is zon ijsje dan eigenlijk wel de juiste keuz…
Dieet en ijs, zelf caloriearme ijsjes maken van vers fruitDieet en ijs, zelf caloriearme ijsjes maken van vers fruitTijdens een warme zomerdag is er niets heerlijker dan te genieten van een heerlijk koel en verfrissend ijsje. Echter, kl…

Hoe kun je stoppen met frisdrank drinken?Hoe kun je stoppen met frisdrank drinken?Het klinkt zo gemakkelijk: stop met frisdrank drinken wanneer je wilt afvallen. We weten eigenlijk allemaal wel waarom w…
Afvallen met brandneteltheeAfvallen met brandneteltheeDat thee goed voor je is, is bij veel mensen wel bekend. Veel theesoorten kunnen je helpen met het afvallen en bevatten…
Bronnen en referenties
 • http://www.ilovehealth.nl/gezonde-ijsjes/
 • https://www.elkedagenergiek.nl/recepten/5-gezonde-waterijs-recepten-simpele-super-ijsjes
 • http://www.healthyandhandsome.nl/recepten/gezonde-100-fruit-ijsjes/
 • http://www.denhaagdirect.nl/vitamine-g-vier-recepten-voor-gezonde-ijsjes/
 • http://www.healthyandhandsome.nl/recepten/gezonde-100-fruit-ijsjes/
 • http://www.girlscene.nl/p/11164/diy_gezond_ijs
 • http://vraagalex.nl/geniet-van-de-zomer-met-gezonde-ijsjes/
 • http://www.slimpie.com/nl-nl/suikervrije-producten/waterijssies
 • http://www.olaverkoop.nl/nl_nl/assortiment/
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 21-11-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.