Slank worden? Een andere manier van leven!

Slank worden? Een andere manier van leven! Overgewicht is ronduit heel gevaarlijk. Diabetes, gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten liggen op de loer. Natuurlijk is niet alles te wijten aan overgewicht, ook kan erfelijkheid of een andere ziekte de oorzaak zijn, evenals het gebruik van bepaalde medicijnen. Is dit niet het geval dan is er wel wat aan te doen!

Slank leven

Aan het lijnen? Ruim de helft van de Nederlandse bevolking is ermee bezig. En toch is 40 procent van alle Nederlanders nog te zwaar. Hoe kunnen we dit veranderen?

Gezond eten

Een normaal en vooral gezond eetpatroon is de eerste stap naar een slank lichaam. Weet wel wat je lichaam nodig heeft. Iemand die de hele dag zwaar lichamelijk werk moet doen heeft uiteraard veel meer nodig dan iemand die zittend werk doet. Probeer zodanig te eten dat je energieverbruik gelijk is aan je voedsel-inname. Eet ook bewust en geniet ervan. Wanneer je meer eet dan je lichaam nodig heeft worden de overtollige caloriën in je lichaam opgeslagen als vet.

Overgewicht komt vaak ook voort uit een onregelmatig eetpatroon. Mensen die vaak lijnen, stellen het eetmoment zo lang mogelijk uit zodat er een enorm hongergevoel ontstaat, en het eerste wat dan wordt gegeten is meestal geen verantwoord tussendoortje. Veel beter kun je om de twee á drie uur iets nemen dat vooral gezond is. Je lichaam zal hier ook aan wennen en hierdoor heb je al een belangrijk uitgangspunt te pakken.

Bewegen moet

Naast het gezond-eten is het heel belangrijk om meer te gaan bewegen. In het begin gaat je lichaam de opgeslagen vetvoorraad aanspreken. Om af te vallen, is het noodzakelijk om elke dag op zijn minst een half uur intensief te bewegen.

Het vetweefsel wordt op den duur vervangen door spieren, het is niet direct zichtbaar maar het heeft een enorme goede invloed op je conditie. Je organen gaan beter functioneren, zoals je hart, nieren, longen, lever, darmen en ook je hersenen. Regelmatig sporten heeft ook als voordeel dat je de dagelijkse spanningen beter van je af kan zetten. Sporten houdt je dus lichamelijk en geestelijk in evenwicht. Het is belangrijk om bewust met je lichaam bezig te zijn, je verzorgt jezelf beter, dus waarom zou je niet sporten?

In evenwicht zijn

Heel gemakkelijk is er een excuus te vinden om niets aan je ongezonde gewoontes te veranderen. Het kost ook meer tijd om deze ommekeer te maken, meer aandacht te besteden aan het bereiden van voedsel, en tijd om meer te bewegen.

Een gezond lichaam geeft veel meer voldoening dan te volharden in je oude leven en het daarbij horende schuldgevoel.
Daarbij geeft een gezonde manier van leven niet alleen een fit lichaam, ook geestelijk win je aan kracht. Doordat je een schema volgt heb je jezelf onder controle en heb je minder last van spanningen, je zelfvertrouwen heeft er een flinke opleving van gekregen. Waar wacht je nog op?
© 2008 - 2024 Maryp, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
5 tot 15 kilo afvallen? Het 10 Weken Slank Plan!5 tot 15 kilo afvallen? Het 10 Weken Slank Plan!5 tot 15 kilo afvallen in 10 weken, kan dat? Dat kan zeker, met het zogenaamde 'Het 10 Weken Slank Plan.' Slank is natuu…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…
Kinderen en diëten, is dat wel verstandig?Kinderen en diëten, is dat wel verstandig?Het komt regelmatig voor dat kinderen te zwaar zijn en daarom moeten afvallen. Maar is het wel verstandig om kinderen op…

Cellulitis, wat kan je eraan doenCellulitis, wat kan je eraan doenCellulitis is de schrik van iedere vrouw. Niemand is blij met een sinaasappelhuid, het is een typische vrouwenkwaal. Cel…
Drunkorexia: alcohol in plaats van voedselDrunkorexia: alcohol in plaats van voedselHet huidige schoonheidsideaal dicteert dat je slank moet zijn, het liefst superslank. Dit ideaal is zo dwingend dat jong…
Maryp (11 artikelen)
Gepubliceerd: 22-10-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.