Alli vanaf nu ook in Nederland te koop

Alli vanaf nu ook in Nederland te koop Nadat Alli in de Verenigde Staten al bijna 2 jaar te koop is, en ook de Britten al weer een tijdje zonder recept Alli kunnen kopen, is Alli nu ook in Nederland zonder recept verkrijgbaar. Een bezoekje aan de apotheek is voldoende. Indien de apotheek Alli niet op voorraad heeft, dan kan het normaal gesproken de volgende dag gewoon geleverd worden. Op dit moment wordt er een prijs berekend van 57 Euro voor 84 pillen.

GlaxoSmithKline

De fabrikant van het middel, heeft toestemming gekregen van de geneesmiddelenautoriteit EMEA om het middel op de markt te brengen. Alli is een ontwikkeling uit de afslankpil Xenical. Dit middel, wat zwaarder is, is uitsluitend op recept verkrijgbaar. De dosering van Xenical is 120 miligram per pil, terwijl Alli met een dosering van 60 miligram in de markt wordt gezet. Alli is in tegenstelling tot zijn zwaardere broertje verkrijgbaar zonder doktersrecept in de genoemde lagere dosering van 60 milligram. Xenical welke geleverd wordt iin een dosering van120 milligram, is uitsluitend op recept verkrijgbaar.

GlaxoSmithKline beweerd dat het met Alli mogelijk om 50% méér gewicht te verliezen dan wanneer uitsluitend een dieet wordt gevolgt. Naast het slikken van de pillen moet er wel goed worden gelet op het voedingspatroon en moet er meer worden bewogen.

In de pil bevindt zich de werkzame stof Orlistat welke zich bindt aan een kwart van het opgenomen vet. Het overtollige vet moet vervolgens via de natuurlijke weg het lichaam verlaten. Als gevolg hier van zal de gebruiker vermoedelijk meer last hebben van winderigheid.

Kan men nu dus afslanken louter en alleen door het slikken van een pil? Het antwoord is: "nee" Alli is bedoeld als ondersteuning bij het volgen van een dieet. De fabrikant claimt, dat er voor elke 2 kilo welke er via een dieet afgaan, een extra kilo verdwijnt door het gebruik van de pil.

Bij het gebruik van Alli, wordt er van de gebruiker gevraagd om rekening te houden met de ingenomen calorieën en om meer te bewegen.

De nieuw vetverdrijver is volgens zijn producent meer dan alleen zo maar een afslankpil. „Het is eigenlijk een compleet afslankprogramma dat de gebruiker helpt een gezonde levensstijl en gezonde eetgewoonten aan te nemen.”

Hoe werken de capsules?

Alli, welke dus als pil wordt geslikt, voorkomt dat je lichaam ongeveer een kwart van het vet van het eten wat je consumeert, opneemt. Aangezien vet ongeveer het dubbele aan calorieën bevat dan andere voedingsstoffen, kun je door een caloriearm dieet in combinatie met Alli, veel sneller het gewenste resultaat bereiken.

Voorwaarden

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste zijn:
 • Gebruik Alli niet indien je in het verleden een orgaan transplantatie hebt ondergaan. Alli kan problemen geven met de medicijnen welke je gebruikt om afstotingsverschijnselen van het orgaan te voorkomen.
 • Stop met het gebruik van het middel indien zich allergische reacties voordoen.
 • Gebruik Alli niet indien:
  • Je het middel cyclosporine gebruikt.
  • Indien je problemen hebt om voedsel op te nemen.
  • Als je geen last hebt van overgewicht.
  • Bij twijfel dien je een arts te consulteren.
 • Raadpleeg vooraf een arts, indien je medicijnen tegen diabetes gebruikt, het kan namelijk zijn dat de dosis moet worden aangepast. Ook is het verstandig om met je arts te overleggen, indien je al andere producten gebruikt om gewicht te verliezen.
 • Het is verstandig om dagelijks voor het slapen gaan een multivitamine capsule in te nemen, omdat Alli de opname van vitaminen in het lichaam kan verminderen.
 • Tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding, dient het middel niet gebruikt te worden.

Als de vraag in Nederland net zo groot is als aan de andere kant van de Oceaan, dan zal er een ware run op de pillen ontstaan. Aan de andere kant zijn wij over het algemeen iets nuchterder dan de gemiddelde Amerikaan is. Toch is ook hier de interesse voor dieeten en afslanlproducten erg groot.

Of Alli een hype is, of werkelijk het middel waar door velen al zo lang op gewacht wordt, zal dan ook in de praktijk moeten blijken. De pillen zijn vrij prijzig, aan de andere kant is gezondheid iets waar de gemiddelde consument wel geld voor over heeft.
© 2009 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel afvallen – AlliRigoureus afvallen? Al van alles geprobeerd? Diëten die niet helpen, trainingsprogramma’s die niet aanslaan en de altijd…
Alli of Xenical, wat zijn de verschillen?Alli of Xenical, wat zijn de verschillen?Alli en Xenical bevatten dezelfde werkzame stof, namelijk de stof ‘Orlistat, om af te vallen. Toch wordt het ene middel…
Dieetpillen, mijn ervaring met Allimijn kijk opDieetpillen, mijn ervaring met AlliAls je last hebt van overgewicht, dan zijn er verschillende manieren om daar iets aan te doen. Ik wil het in dit artikel…

SOS Sonja of toch gezond afvallen?SOS Sonja: een programma van Sonja Bakker dat in 2009 bij RTL 4 werd uitgezonden. Sonja Bakker is al bekend van haar die…
Maakt afslankpil Alli de belofte waar?Bijna twee jaar na de invoering in de Verenigde Staten heeft farmaciereus GlaxoSmithKline de vrij verkrijgbare afslankpi…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 13-05-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.