InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Dieet > 10 extreme en bizarre diëten

10 extreme en bizarre diëten

10 extreme en bizarre diëten Ben je ervan overtuigd dat het nemen van diëetpillen en drugs, het zich uithongeren en urenlang sporten tot de categorie van extreme en bizarre diëten behoren? Dan heb je waarschijnlijk nog nooit horen spreken over het lintworm dieet, het bijbel dieet, het Breatharianism dieet, het watten dieet en alle andere diëten die we in dit artikel nader bekijken.

Het lintworm diëet

Het lintworm diëet is even vies als de naam doet vermoeden. Voor dit extreme diëet moet je je met een lintworm laten besmetten en vervolgens moet je de lintworm in je lichaam laten groeien tot hij volwassen is. Het diëet is efficiënt omdat de lintworm zich aan je ingewanden vasthecht en daar alle voedingsstoffen uit je eten onttrekt. Aanhangers beweren dat je er gemakkelijk verschillende kilo’s per week mee kunt afvallen. Het diëet is vooral populair in Amerika, maar omdat het illegaal is om lintwormen te importeren in de Verenigde Staten, wordt er massaal naar Mexico en Afrika afgereisd waar er speciale lintworm kwekerijen bestaan waar je je kunt laten besmetten. Op deze boerderijen worden de koeien opzettelijk met lintwormen besmet zodat hun vlees later voor menselijke consumptie kan dienen.

Het bijbel diëet

Het Bijbel diëet neemt de beperkte consumptie van verboden en onzedige voedingsmiddelen als uitgangsbasis. Hiertoe behoren onder andere varkensvlees, spek, struisvogel, ham, worst, emoe, vis en zeevruchten. Ook het gebed staat centraal in dit diëet. De dag moet verplicht beginnen en eindigen met een gebed dat gecombineerd wordt met speciale lichaamsoefeningen. Het is ook aangeraden te bidden telkens je honger krijgt. De voornaamste promotor van dit diëet is Jordan S. Rubin. Hij beweert dat hij dankzij het volgen van dit diëet de ziekte van Crohn heeft kunnen overwinnen. Jordan S. Rubin heeft ondertussen zijn eigen bedrijf, Garden of Life, dat gespecialiseerd is in vermageringsproducten en voedingssupplementen.

Het burrito diëet

Een zekere Justin Hall slaagde erin om meer dan 40 pond te verliezen door drie maanden lang dagelijks 1 burrito met jalapeños te eten. Een burrito is een met bonen en vlees gevulde tortilla. Normaal zit dit Mexicaanse gerecht boordevol calorieën, maar door buiten die één enkele burrito alleen sla en fruit te eten, wordt de dagelijkse calorietoevoer beperkt terwijl je toch van een lekkernij kunt genieten.

Het slaap diëet

Bij dit bizarre diëet komt het erop neer heel veel te slapen. Het principe is eenvoudig: als je niet wakker bent, kan je ook niet eten. De aanhangers van dit diëet nemen zware slaapmiddelen en slapen soms verschillende dagen aan een stuk. Het slaap diëet werd uitgevonden in de jaren zeventig.

Het rook diëet

Het rook diëet is de nieuwe rage van Hollywood. Zo wordt Grey’s Anatomy actrice Katherine Heigl nog maar zelden zonder een sigaret gezien. Kettingroken vermindert de eetlust en een sigaretje opsteken is één van de beste manieren om een hongeraanval te verminderen. Bij het kettingroken hoort ook een speciaal eetpatroon: drie tot vijf blikjes cola light en één zakje pindanoten per dag.

Het Breatharianism diëet

Bij het breatharianism diëet mag je helemaal niets eten. De werking van het diëet is gebaseerd op het esoterische principe dat het menselijk lichaam enkel door middel van zonlicht en zuurstof kan overleven. Een workshop in het Breatharian Institute of America kost gemakkelijk 10,000 dollar, maar je kan er ook cursussen van 25 miljoen dollar volgen. Volgens oprichter Wiley Brooks is deze investering een noodzaak. Veel aanhangers zijn immers al gestorven terwijl ze op dit diëet waren, volgens Wiley omdat ze niet over de nodige informatie beschikten.

Het Fletcher diëet

Op het einde van de twintigste eeuw bedacht Horace Fletcher een diëet dat binnen de kortste keren razend populair werd en van Fletcher een miljonair maakte. Zijn methode bestaat eruit elke hap die je in je mond steekt minimum 32 keer te kouwen terwijl je je hoofd voorovergebogen houdt. Vervolgens moet je je hoofd naar achter kantelen waarbij de inhoud van de mond zonder moeite in het keelgat moeten glijden. De stukken die moeilijker door te slikken zijn, moeten volgens Horace Fletcher opnieuw uitgespuwd worden.

Het watten diëet

Dit is één van de meest extreme en bizarre diëten die er bestaat. Bij het watten diëet moet je een bolletje watten in gelatine onderdompelen en vervolgens opeten. Honger zal jedaarna niet meer hebben.

Het insecten diëet

Insecten zoals sprinkhanen en kevers bevatten veel proteïnen die de eetlust remmen en die ervoor zorgen dat je vet verliest in plaats van spieren. In Oosterse landen worden ze bijna dagelijks gegeten. Hollywood actrice Angeline Jolie is één van de bekendste adepten van dit bizarre diëet. Ze is vooral gek op kakkerlakken en larven van bijen.

Het sperma diëet

We eindigen dit overzicht met het meest extreme diëet ooit: het sperma diëet. Het werd in 2002 uitgevonden door de Amerikaanse porno-actrice Kim Kelly. Het Man Juice Diet duurt 30 dagen lang en bestaat uitsluitend uit sperma, bananen smoothies en broccolli. Per dag moet je proberen om drie tot zes theelepels sperma naar binnen te werken. Eén zaadlozing staat ongeveer gelijk aan 1 theelepel (ongeveer 15 calorieën). Volgens Kim Kelly is sperma ideaal bij het afvallen dankzij de grote hoeveelheid proteïnes die het bevat.
© 2010 - 2020 Avalon, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Leuke weetjes - Computers en informaticaLeuke weetjes - Computers en informaticaWat zijn de kleinste computers ter wereld? Welke informatica systemen zijn het krachtigste? Bestaan er bizarre soorten c…
MCDD: de symptomenMCDD, er is nog te weinig over bekend. Het is een stoornis in de hersenen die valt binnen het autismespectrum. De inform…
Cinema Bizarre, echte namenCinema Bizarre, echte namenDe band 'Cinema Bizarre', die in 2005 tot stand kwam, wordt vaak vergeleken met de Duitse band Tokio Hotel. De bandleden…
Vies en bizar eten - Van insecten tot kwallenBij 80% van de bevolking staan er geregeld insecten op het menu. Ze zijn gezond, want ze bevatten veel aminozuren, eiwit…
Lintwormziekte bij de mensLintwormziekte bij de mensDe lintworm behoort tot de platwormen vanwege zijn platte uiterlijk. De besmetting van de lintworm vindt plaats door het…

Reageer op het artikel "10 extreme en bizarre diëten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Avalon
Gepubliceerd: 15-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!