10 extreme en bizarre diëten

10 extreme en bizarre diëten Ben je ervan overtuigd dat het nemen van dieetpillen en drugs, het zich uithongeren en urenlang sporten tot de categorie van extreme en bizarre diëten behoren? Dan heb je waarschijnlijk nog nooit horen spreken over het lintworm dieet, het bijbel dieet, het Breatharianism dieet, het watten dieet en alle andere diëten die we in dit artikel nader bekijken.

Het lintworm dieet

Het lintworm dieet is even vies als de naam doet vermoeden. Voor dit extreme dieet moet je je met een lintworm laten besmetten en vervolgens moet je de lintworm in je lichaam laten groeien tot hij volwassen is. Het dieet is efficiënt omdat de lintworm zich aan je ingewanden vasthecht en daar alle voedingsstoffen uit je eten onttrekt. Aanhangers beweren dat je er gemakkelijk verschillende kilos per week mee kunt afvallen. Het dieet is vooral populair in Amerika, maar omdat het illegaal is om lintwormen te importeren in de Verenigde Staten, wordt er massaal naar Mexico en Afrika afgereisd waar er speciale lintworm kwekerijen bestaan waar je je kunt laten besmetten. Op deze boerderijen worden de koeien opzettelijk met lintwormen besmet zodat hun vlees later voor menselijke consumptie kan dienen.

Het bijbel dieet

Het Bijbel dieet neemt de beperkte consumptie van verboden en onzedige voedingsmiddelen als uitgangsbasis. Hiertoe behoren onder andere varkensvlees, spek, struisvogel, ham, worst, emoe, vis en zeevruchten. Ook het gebed staat centraal in dit dieet. De dag moet verplicht beginnen en eindigen met een gebed dat gecombineerd wordt met speciale lichaamsoefeningen. Het is ook aangeraden te bidden telkens je honger krijgt. De voornaamste promotor van dit dieet is Jordan S. Rubin. Hij beweert dat hij dankzij het volgen van dit dieet de ziekte van Crohn heeft kunnen overwinnen. Jordan S. Rubin heeft ondertussen zijn eigen bedrijf, Garden of Life, dat gespecialiseerd is in vermageringsproducten en voedingssupplementen.

Het burrito dieet

Een zekere Justin Hall slaagde erin om meer dan 40 pond te verliezen door drie maanden lang dagelijks 1 burrito met jalapeños te eten. Een burrito is een met bonen en vlees gevulde tortilla. Normaal zit dit Mexicaanse gerecht boordevol calorieën, maar door buiten die één enkele burrito alleen sla en fruit te eten, wordt de dagelijkse calorietoevoer beperkt terwijl je toch van een lekkernij kunt genieten.

Het slaapdieet

Bij dit bizarre dieet komt het erop neer heel veel te slapen. Het principe is eenvoudig: als je niet wakker bent, kan je ook niet eten. De aanhangers van dit dieet nemen zware slaapmiddelen en slapen soms verschillende dagen aan een stuk. Het slaapdieet werd uitgevonden in de jaren zeventig.

Het rook dieet

Het rook dieet is de nieuwe rage van Hollywood. Zo wordt Greys Anatomy actrice Katherine Heigl nog maar zelden zonder een sigaret gezien. Kettingroken vermindert de eetlust en een sigaretje opsteken is één van de beste manieren om een hongeraanval te verminderen. Bij het kettingroken hoort ook een speciaal eetpatroon: drie tot vijf blikjes cola light en één zakje pindanoten per dag.

Het Breatharianism dieet

Bij het breatharianism dieet mag je helemaal niets eten. De werking van het dieet is gebaseerd op het esoterische principe dat het menselijk lichaam enkel door middel van zonlicht en zuurstof kan overleven. Een workshop in het Breatharian Institute of America kost gemakkelijk 10,000 dollar, maar je kan er ook cursussen van 25 miljoen dollar volgen. Volgens oprichter Wiley Brooks is deze investering een noodzaak. Veel aanhangers zijn immers al gestorven terwijl ze op dit dieet waren, volgens Wiley omdat ze niet over de nodige informatie beschikten.

Het Fletcher diëet

Op het einde van de twintigste eeuw bedacht Horace Fletcher een dieet dat binnen de kortste keren razend populair werd en van Fletcher een miljonair maakte. Zijn methode bestaat eruit elke hap die je in je mond steekt minimum 32 keer te kauwen terwijl je je hoofd voorovergebogen houdt. Vervolgens moet je je hoofd naar achter kantelen waarbij de inhoud van de mond zonder moeite in het keelgat moeten glijden. De stukken die moeilijker door te slikken zijn, moeten volgens Horace Fletcher opnieuw uitgespuwd worden.

Het watten dieet

Dit is één van de meest extreme en bizarre diëten die er bestaat. Bij het watten dieet moet je een bolletje watten in gelatine onderdompelen en vervolgens opeten. Honger zal je daarna niet meer hebben.

Het insecten dieet[/H
Insecten zoals sprinkhanen en kevers bevatten veel proteïnen die de eetlust remmen en die ervoor zorgen dat je vet verliest in plaats van spieren. In Oosterse landen worden ze bijna dagelijks gegeten. Hollywood actrice Angeline Jolie is één van de bekendste adepten van dit bizarre dieet. Ze is vooral gek op kakkerlakken en larven van bijen.

[H]Het sperma dieet

We eindigen dit overzicht met het meest extreme dieet ooit: het sperma dieet. Het werd in 2002 uitgevonden door de Amerikaanse porno-actrice Kim Kelly. Het Man Juice Diet duurt 30 dagen lang en bestaat uitsluitend uit sperma, bananen smoothies en broccoli. Per dag moet je proberen om drie tot zes theelepels sperma naar binnen te werken. Eén zaadlozing staat ongeveer gelijk aan 1 theelepel (ongeveer 15 calorieën). Volgens Kim Kelly is sperma ideaal bij het afvallen dankzij de grote hoeveelheid proteïnes die het bevat.
© 2010 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke weetjes - Computers en informaticaLeuke weetjes - Computers en informaticaWat zijn de kleinste computers ter wereld? Welke informatica systemen zijn het krachtigste? Bestaan er bizarre soorten c…
MCDD: de symptomenMCDD, er is nog te weinig over bekend. Het is een stoornis in de hersenen die valt binnen het autismespectrum. De inform…
De meest populaire diëten zijn schadelijk voor de gezondheidDe meest populaire diëten zijn schadelijk voor de gezondheidVeel mensen zijn opzoek naar en manier om af te vallen. Vaak wordt er dan gezocht naar een populair dieet. Een populair…
Cinema Bizarre, echte namenCinema Bizarre, echte namenDe band 'Cinema Bizarre', die in 2005 tot stand kwam, wordt vaak vergeleken met de Duitse band Tokio Hotel. De bandleden…

Dik of dun, voel je lekker en gezondDik of dun, voel je lekker en gezondOmdat overgewicht ook langzaam maar zeker zijn intrede in Nederland heeft gedaan, en we niet meer alleen kunnen lachen o…
Afvallen met citroen of citroensapAfvallen met citroen of citroensapJe zult het vast wel eens gehoord hebben: je kunt flink veel afvallen met citroensap. Klopt dit? Is de citroen inderdaad…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 15-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.