Gezonde en slanke snacks tijdens het winkelen ipv een friet!

Gezonde en slanke snacks tijdens het winkelen ipv een friet! Je bent in het winkelcentrum druk aan het shoppen, je bent de hele dag druk op weg en hebt geen tijd gehad om een goede maaltijd te eten. Dat vergroot algauw de kans dat je aan een frietje of een ander vette hap vergrijpt. Zie hier enkele handige gezonde opties voor als je trek hebt in een tussendoortje dat je honger stilt.

Gezonde Snelle Hap

Als je buik begint te rommelen terwijl je op pad bent, blijf dan uit de buurt van de Fastfood ketens als Mac'Donalds of Subway. Het zijn zware calorie bommen die je in vluchtigheid en gemak binnen krijgt, maar weer met veel moeite eraf traint. Er zijn echt veel betere opties daar buiten! Plan je gezonde fast-food opties van te voren met deze snack suggesties in plaats van het chocolade Croissant bij de bakker. Het is het welbekende verhaaltje: Je bent al uren aan het shoppen of de hele dag op weg buitenshuis,wanneer je opeens het gegrom in je buikje voelt. Je bent hongerig en je hebt geen snelle hap bij je. Het is dan gemakkelijk om gauw naar een frietje te grijpen, maar er zijn echter betere opties! Een gezonde hap dat je buik vult en een goede stoot energie geeft die je weer even tegenaan laten gaan totdat je thuis bent om een echte maaltijd te bereiden die in je voedingspatroon past. Hier 6 nood hapjes voor onderweg die gezond zijn en zowel je buik vult:

6 Slanke On-the-Go tips:

  • Fruit & Yoghurt Dessert
  • Crackers en Kaas strips
  • Yoghurt Smoothie en een Banaan
  • Verse Appel en een pakje (magere) Melk
  • Pakje Choco wafels
  • Een Bagel met magere Smeerkaas

Fruit en Yoghurt Dessert

Calorieën: 130

Wanneer je alleen langs fastfood ketens terecht kunt (zoals een lange autorit bijvoorbeeld), dan moet je bewust zijn met de 'gezondste' keuzes. Een Yoghurt en Fruit dessert van de Mac'Donalds zal je een voldaan gevoel geven dankzij de fruitvezels. Ook helpt yoghurt proteine je honger te onderdrukken. What je ook neemt, vermijd de frietjes. Dat zijn de echte no-no's binnen een gezond voedingspatroon!

Crackers en Cheese strings

Calorieën: 240

Eén pakje crackers en een Cheese string zijn gemakkelijk te vinden in elk soort super markt of in één van de Ah-to-Go winkels. Het is een juiste combinatie om van je honger gevoel af te komen als zowel de gezonde voedingsstoffen. Crackers geven je vezels en eventueel wat granen, terwijl de cheese string je proteine geven om je maag te stoppen tegen het grommen.

Yoghurt Smoothie en een Banaan

Calorieën: ongeveer 170

Vers fruit is altijd natuurlijke een geweldige keuze! En als je het met de juiste hapjes combineert heb je eigenlijk al een vervulde mini-maaltijd. Kijk uit naar een Smoothie flesje in de winkel die gelijk staat met ongeveer 100 calorieën. Vermijd de Smoothies die fructose of siroop als eerste in de ingredientenlijst hebben staan. Dit soort Smoothie geeft je enkel een hoge bloedsuikerspiegel voor een korte duur en dan crashed hij weer. Voordat je het weet komt het knagende honger gevoel weer terug.

Verse Appel en een pakje magere melk

Calorieën: 170

Het geeft je weer een ouderwets gevoel van toen je nog naar school ging met je lunchpakketje, maar een simpele appel en een pakje magere melk geeft je een topper van een tussendoortje. Appel vult je met goede vezels, en de melk is een goede optie om je calcium en vitamine D binnen te krijgen.

Bakje met Chocolade wafels

Calorieën: 130

Vaak als wij op weg zijn, zijn altijd wel wat gestressed. Vele willen vaak wat troost voedsel als we stress hebben. Daarom sugereer ik wafels met een lichtelijke chocoladelaagje, dat voor de dagen wanneer je in je comfort-mood zit. Dit moetje niet dagelijks eten en misschien zelfs niet wekelijks, want het bevat geen enkele voedingswaarde buiten dat het vrij weinig vet bevat en je een 'goed-gevoel' momentje geeft.

Een volgranen bagel met Smeerkaas

Calorieën: 200

Als je op zoek bent naar een wat machtiger hap, probeer dan even langs een bagelshop te gaan als Bagels & Beans. Gevuld met vezels, zal het je buikje voor zeker een paar uur vullen. Besmeer hem met met een theelepel magere smeerkaas voor een extra langdurig effect.
© 2010 - 2024 Glam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezond: Gezonde alternatieven voor snoepGezond: Gezonde alternatieven voor snoepHet lastigste bij afvallen lijkt toch het stoppen met snoepen, het tussendoortje tussen de maaltijden of de snack op de…
Gezonde snacks: wat zijn gezonde tussendoortjes?Gezonde snacks: wat zijn gezonde tussendoortjes?Iedereen heeft weleens trek gedurende de dag en een snack of tussendoortje is dan zo gepakt. Vaak maak je daarbij echter…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Afvallen met meloenAfvallen met meloenEr wordt wel eens gezegd dat je kunt afvallen met meloen. Is dit inderdaad mogelijk of is het onzinnig? Kan meloen ervoo…

Dieet? Afvallen en slank en vitaal blijven zonder jojoënDieet? Afvallen en slank en vitaal blijven zonder jojoënEen dieet kun je volhouden door een positieve en gestructureerde aanpak. Wanneer je er dan ook nog bij gaat sporten leg…
Verantwoord afvallenVerantwoord afvallenOndanks dat we tegenwoordig heel veel weten over gezond eten, sporten, afvallen en goede en slechte gewoonten, blijft he…
Glam (16 artikelen)
Gepubliceerd: 08-09-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.