Wat is afslankkoffie?

Afslankkoffie kan zorgen voor het omzetten van hardnekkig lichaamsvet naar energie voor de spieren. Je krijgt er energie waardoor je beter in je vel komt te zitten. Daarnaast zorgt afslankkoffie er ook voor dat giftige stoffen worden afgevoerd in je lichaam.

Wat zit er in afslankkoffie?

Arabica koffiebonen

Afslankkoffie wordt gemaakt van Arabica koffiebonen. Hierin zit van nature minder cafeïne dan in andere koffiebonen. Ook zijn de koffiebonen ongeroosterd waardoor er meer aminozuren in zitten. Aminozuren versnellen het metabolisme van het lichaam.

Ganoderma Lucidum

Naast koffiebonen zit in afslankkoffie ook Ganoderma Lucidum. Dit wordt ook wel Lingzhi genoemd. Lingzhi is een natuurproduct dat helpt bij het in balans houden van de bloeddruk in het lichaam. Ook heeft het een positieve invloed op het immuniteitssysteem van het lichaam en werkt het cholesterol verlagend. Het zuivert in feite het lichaam van giftige stoffen.

Hoe werkt afslankkoffie?

In deze koffie zitten groene koffiebonen. Dit zijn bonen die komen van een koffieplant waarvan de besjes (waar de boon in zit) in de zon heeft liggen drogen. De bonen zijn uit de besjes gehaald en niet geroosterd. Deze ongeroosterde koffiebonen verminderen de opname van suikers door het lichaam. Andere eigenschappen van deze koffiebonen zijn dat ze de suikers sneller omzetten in energie en dat ze hardnekkig lichaamsvet omzetten in energie voor de spieren. Het werkt afslankend.

Ook wordt door groene koffie de activiteit van anti-oxidanten verhoogd, waardoor er meer en sneller afvalstoffen door het lichaam worden afgevoerd.

Afslankkoffie en diëten

Je kunt afslankkoffie gebruiken in combinatie met een dieet en extra lichaamsbeweging. Hierdoor komt het afslankingsproces in een stroomversnelling. Maar ook zonder deze combinatie kun je gewicht verliezen met afslankkoffie. Let er goed op dat je een gezonde leefstijl aanleert waardoor er geen jojo-effect ontstaat. Een gezonde voeding is erg belangrijk en groene koffie past daar goed bij.

Afslankkoffie drink je erbij. Dat wil zeggen dat het geen vervanger is voor andere voedingsmiddelen. Zorg ervoor dat je voldoende blijft eten, waarbij vooral het ontbijt een zeer belangrijk onderdeel is. Met een goed ontbijt en groene koffie (een kwartiertje voor het ontbijt drinken) krijg je veel energie voor de hele dag binnen. Eén kopje koffie op een dag is meer dan voldoende. Door meer te drinken krijg je te veel energie in je lichaam. Slapen kan dan een probleem worden. Ook moet je er aan denken niet te veel cafeïne de rest van de dag binnen te krijgen. Hierdoor kan het effect van afslankkoffie langzaam aan verdwijnen. Zorg voor balans in je voeding.

Als je een goede BMI (Body Mass Index) hebt bereikt kun je de koffie gewoon blijven drinken. De koffie zorgt ervoor dat je niet meer aankomt als je verder een gezonde leefstijl hebt aangeleerd. Je blijft er energie van krijgen en voelt je een stuk gezonder.

Is het voor iedereen geschikt?

Het antwoord op deze vraag is: nee. Voor sommige groepen mensen is de koffie niet geschikt. Als je twijfelt moet je altijd de huisarts raadplegen. Afslankkoffie is in ieder geval niet geschikt voor:
 • Kinderen onder de 15 jaar
 • Personen boven de 65 jaar
 • Zwangere vrouwen
 • Vrouwen die borstvoeding geven
 • Personen met ernstige hart problemen

Waar kun je afslankkoffie kopen?

Via internet kun je bij verschillende online winkels deze koffie kopen. Er bestaan variaties in smaak waardoor je een ruimere keuze hebt. Bij sommige soorten is melk toegevoegd en bij andere lekker geurende kruiden.

Tips bij het gebruik van afslankkoffie

Onderstaande tips helpen bij het bevorderen van de werking van deze koffie.
 • Drink minimaal 1,5 liter water per dag
 • Ontbijt iedere dag
 • Probeer niet te snel af te vallen om een jojo-effect te voorkomen
 • Eet verantwoorde tussendoortjes
 • Eet zo weinig mogelijk toegevoegde suikers
 • Eet kleinere porties
 • Weeg je niet iedere dag, maar één keer per week op hetzelfde moment
© 2010 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met groene koffie door chlorogeenzuurAfvallen met groene koffie door chlorogeenzuurGroene koffie is een product rijk aan chlorogeenzuur dat je kan helpen bij het afvallen. Voor het brandingsproces waaraa…
Biologische koffie - voordelen, productie en variantenBiologische koffie - voordelen, productie en variantenBiologische koffie is een koffie dat groeit zonder het gebruik van synthetische meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Op…
Afvallen met groene koffieAfvallen met groene koffieGroene koffie, wat is dat nou weer? Groene koffie is een heel goed middel om af te vallen. Steeds vaker zijn er berichte…

Afvallen met het bloedgroep dieet: inleidingAfvallen met het bloedgroep dieet: inleidingHet bloedgroepdieet is een dieet dat gebaseerd is op de verschillen in bloedgroepen. Waar andere dieëten dezelfde princi…
Eiwitten in de voeding en in het lichaamIedereen weet dat je voldoende eiwitten moet eten. Vooral sporters weten dat. Maar wat is eigenlijk een eiwit? En wat do…
Jozzie (244 artikelen)
Laatste update: 01-09-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.