Afvallen met hoepelen

Afvallen met hoepelen Wil jij afvallen, dan kan dit bijvoorbeeld door te hoepelen. Het hoepelen wordt steeds populairder en er zijn steeds meer mensen die dit ook doen. Met hoepelen kun je tevens je buikspieren en je verbrandt er veel calorieën mee. Het is daarnaast een hele leuke sport om te doen, waardoor afvallen ook meteen gemakkelijker is om vol te houden.

Afvallen met hoepelen

Het hoepelen lijkt misschien vooral iets voor kleine kinderen, maar is ook een zeer effectieve manier om snel gewicht kwijt te raken. Hoepelen is leuk en je hebt vaak niet eens aan de gaten hoe actief je bezig bent. Per tien minuten hoepelen verbrand je rond de 100 calorieën. Ook kun je snel centimeters rond je middel kwijt raken en train je je buikspieren. Daarbij kun je de hoepel ook nog eens gebruiken voor allerlei andere oefeningen, zodat je nog actiever aan de slag kunt gaan om gewicht kwijt te raken.

Welke hoepel?

In speelgoedzaken heb je goedkope kinderhoepels, maar deze kun je beter niet gebruiken. Verstandiger is om een sporthoepel te kopen. Deze zijn zwaarder en veel groter en daardoor zijn ze veel gemakkelijker te gebruiken. Als een hoepel zwaarder is, train je daarbij je buikspieren extra. Een goede hoepel is bijvoorbeeld de PowerHoop. Deze heb je in verschillende gewichten, zodat je met een lichtere hoepel kunt beginnen en steeds kunt uitbreiden naar een zwaardere variant. Ook heeft de PowerHoop ribbels, die tijdens het hoepelen meteen je spieren masseren. Let wel op dat het even wennen is met de PowerHoop en dat het goed mogelijk is dat je in het begin blauwe plekken krijgt Dit komt omdat je lichaam een zware hoepel nog niet is gewend.

Hoepelen leren

Het is mogelijk dat het hoepelen in het begin niet zo goed gaat. Je moet de techniek even door hebben. Gun het de tijd en blijf oefenen. Hoe vaker je het probeert, hoe beter het zal gaan. Het is sowieso belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:
  • Heb je een kinderhoepel, dan is het hoepelen sowieso al moeilijker
  • Je hoeft geen rondjes te draaien met je heupen: heen en weer bewegen werkt beter
  • Iedereen heeft één draarichting die beter werkt, links of rechts. Vind jouw draairichting
  • Oefenen, oefenen, oefenen.

Extra oefeningen tijdens het hoepelen

Als je het hoepelen eenmaal onder de knie hebt, kun je extra oefeningen doen tijdens het hoepelen. Denk bijvoorbeeld aan squats of het zetten van stappen. Ook kun je bewegingen maken met je armen.

Spieroefeningen met de hoepel

Je kunt ook spieroefeningen doen met een hoepel. Een hoepel kun je bijvoorbeeld heel goed gebruiken als gewicht om je armspieren te trainen. Ook kun je de hoepel gebruiken om jezelf te ondersteunen tijdens het maken van squats en lunges.

Afvallen met hoepelen in de sportschool

Er zijn steeds meer sportscholen waar groepslessen worden gegeven met hoepels. Vaak is dit met swingende muziek, waarbij je op de maat van de muziek aan de slag gaat. Je kunt informeren bij een sportschool bij jou in de buurt om te kijken wat de mogelijkheden zoal zijn. Vaak is het mogelijk om een gratis proefles te mogen doen, zodat je kunt bekijken of het iets voor jou is.

Lees verder

© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De fitness hoelahoep (hoepel): leuk en effectiefDe fitness hoelahoep (hoepel): leuk en effectiefMenigeen kan zich vast nog wel herinneren dat het in zijn/haar kindertijd heel normaal was om te hoepelen. Hoepelen is n…
Thuis sporten, zo val je makkelijk afThuis sporten, zo val je makkelijk afOm lekker in beweging te zijn heb je helemaal geen duur sportschoolabonnement nodig, ook thuis en rondom het huis kun je…
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…

Afvallen en stress, waarom is het zo moeilijk?Afvallen en stress, waarom is het zo moeilijk?Waarom is afvallen tijdens stress zo moeilijk? Afvallen en veel stress in je leven, is het mogelijk? Verandert je eetgew…
Afvallen? Slanker? Mooier? Gelukkiger? Eet vers voedsel!Afvallen? Slanker? Mooier? Gelukkiger? Eet vers voedsel!Afvallen? Eet zo vers en gebalanceerd mogelijk is het advies van voedingsdeskundige Amber Albarda. Zij schreef een boek…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.