Diëten via apps

Diëten via apps De lente staat voor de deur, de zomer is in aantocht. Ben je ook graag nog een paar kilootjes kwijt vooraleer je je binnenkort weer in bikini vertoont? Heb je een smartphone? Dan kan het! Download de meest aangepaste applicatie voor jezelf en verlies kilo’s. Een smartphone is, zoals de naam het zegt, een intelligente telefoon. Daar waar je vroeger een telefoon gebruikte om te bellen, kan je tegenwoordig allerlei applicaties of ‘apps’ downloaden die je het leven vergemakkelijken. Een aantal apps zijn gratis, een ander aantal zijn tegen een geringe vergoeding te downloaden. Zo kunnen onderstaande apps je helpen om af te slanken:

Calorieteller

De calorieteller geeft geen specifieke diëten weer, maar geeft je eerder inzicht in je beweeg- en eetpatroon. Via het voedingslogboek kan je zien hoeveel calorieën je op een dag mag innemen. Hiervoor dien je je gewicht en lengte in te geven en de applicatie berekent dan voor jou wat je gemiddelde dagelijkse energieverbruik is tijdens rust en slaap. Je voegt dan zelf toe wat je fysieke activiteiten voor die dag zijn, zoals een wandeling, een halfuur zwemmen, de kinderen van school halen met de fiets, etc.
Je moet wel telkens invoeren wat je gegeten hebt. Je kunt je keuze maken aan de hand van voorgeselecteerde producten die in alle Nederlandse supermarkten aanwezig zijn. Zelfs via een foto herkent de app wat je gegeten hebt en je kunt zelf producten toevoegen. De Calorieteller vindt voor alle voedingsproducten de bijhorende voedingswaarde. Je gewicht wordt in een grafiek bijgehouden en in de dieetkalender vind je een overzichtelijke tabel van je dagelijkse en maandelijkse voedingsbalans.

Easy Diet App

Easy Diet App, een oorspronkelijk Engelstalige app, bestaat nu ook in het Nederlands. Het standaardpakket bevat een dieetplan voor 3 dagen, wat goed zou moeten zijn om 2 kg te verliezen. Wil je meer afvallen, dan kan je mits een kleine vergoeding, dieetplannen voor 4, 5 of 10 dagen downloaden waarmee je dan tussen 5 en 7 kg kwijt kan raken.
Easy Diet app geeft aan wat je mag eten en geeft je een kant-en-klaar boodschappenlijstje voor het volledige dieet. Het omvat vooral veel groenten en eiwitrijk voedsel, geen tussendoortjes en verder karige maaltijden. Je moet iets over hebben voor dat mooi figuur!
Je kunt het dieetplan een onbeperkt aantal keer volgen. Je zou zelfs wekelijks gedurende 3 dagen volgens het dieetplan kunnen eten, en op de andere dagen gewoon eten. Ook hier is een Twitter-optie ingebouwd.

Diet2Go

Diet2Go is een Engelstalige app die je kunt gebruiken om af te slanken. Je dient net zoals bij de CalorieTeller een aantal fysieke kenmerken (lengte, gewicht) van jezelf in te geven, evenals de ‘sportieve’ activiteiten die je doet. De app geeft je op basis daarvan de keuze uit een groot aantal diëten. Afhankelijk van je levensstijl, smaak en voorkeur kies je het dieet dat het beste bij je past. Bij elk dieet hoort een volledig dagelijks boodschappenlijstje. Bovendien krijg je tips over gewichtsverlies en worden de dieetplannen wekelijks vernieuwd. Als je dat wenst, kan je maaltijdherinneringen plannen via de kalender in je telefoon. Via Twitter en Facebook, die geïntegreerd zijn in Diet2Go, kan je aan iedereen laten weten hoeveel je al afgevallen bent.

Slank coach

Slankcoach staat voor afslanken met begeleiding. Je wordt via persoonlijke coaching gemotiveerd om verder te doen. Dagelijks geef je je gewicht door dat weergegeven wordt op een grafiek en waar je ook de gewichtsschommelingen van de andere deelnemers ziet. Dit wedstrijdelement zorgt ervoor dat je dagelijks met je gewicht bezig bent en niet wil onderdoen voor de anderen. De praktische tips zorgen ervoor dat je gezonder gaat leven en op gewicht blijft

Eight glasses a day

Als je wil afslanken, helpt het om veel water te drinken omdat je dan sneller een voller gevoel krijgt en minder snel honger krijgt. Deze app is Engelstalig en begeleidt je in het drinken van 8 glazen water per dag tegen een geringe bijdrage. Telkens je een glas gedronken hebt, klik je dit aan op het scherm en via een symbool weet je hoeveel glazen je nog moet drinken.

Noom weight loss

Noom Weight Loss is een Engelstalige applicatie, waarbij je ook gegevens als je gewicht, fysieke activiteiten en eetgewoonten moet ingeven. De app stelt op basis hiervan een persoonlijk vermageringsplan op en herinnert je eraan wat en wanneer je mag eten. Je kunt je vooruitgang dagelijks op een grafiek bekijken en delen met je vrienden via sociale netwerken.

Lees verder

© 2012 - 2024 Wapiti, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Apps die helpen bij afvallenApps die helpen bij afvallenDe smartphone, een onmisbaar voorwerp voor velen. Deze mobielen bieden tal van apps aan, onder andere apps die jou helpe…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Afvallen: Hoe en Wat?Afvallen: Hoe en Wat?Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van overgewicht. Deels wordt overgewicht veroorzaakt door een aanleg in onze…
Afvallen met scheldende fitness-appAfvallen met scheldende fitness-appDe komst van de smartphone heeft het leven van vele enthousiaste gebruikers verrijkt. Voor vrijwel alles in het leven is…

Vreetzucht: Boulimia-nervosa en Binge-Eating-Disorder (BED)Vreetzucht: Boulimia-nervosa en Binge-Eating-Disorder (BED)Eten en drinken zijn, naast de behoefte aan veiligheid en slaap, de meest essentiële menselijke basisbehoeften. Als we h…
Hoe eten je dieet kan beïnvloedenHoe eten je dieet kan beïnvloedenKan voedsel je dieet beïnvloeden Jazeker! Een slechte levensgewoonte kan je dieet zodanig beïnvloeden dat afvallen totaa…
Bronnen en referenties
  • http://www.slankcoach.nl/
  • http://www.mobileguide.be/
  • http://www.iphoneclub.nl/
  • http://www.elsevier.nl/
  • http://www.vetvrij.com/
  • http://www.gezondheidsnet.nl/
Wapiti (39 artikelen)
Gepubliceerd: 01-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.