Hoe eten je dieet kan beïnvloeden

Hoe eten je dieet kan beïnvloeden Kan voedsel je dieet beïnvloeden Jazeker! Een slechte levensgewoonte kan je dieet zodanig beïnvloeden dat afvallen totaal nutteloos wordt. Je zult dus allereerst je slechte gewoontes moeten aanpakken en loslaten. Als je dat voor elkaar hebt dan kan jouw dieet 100% een gegarandeerd succes worden. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat een dieet automatisch zijn werk doet, terwijl jij er een ongezonde levensstijl naasthoudt.

Een slechte levensstijl

Het toenemen van je gewicht is vaak een gevolg van jarenlange slechte levensonderhoud. Je kan de beste diëten volgen en wel vier keer per week in de sportschool zitten. Zolang je daarnaast een slechte levensstijl aanhoudt gaat dit niet werken. Als je deze slechte levensstijl de deur uit gooit zul je direct het verschil merken.

Voorkom overgewicht

Het is het beste om deze slechte gewoontes meteen aan te pakken zolang dit nog in de beginnende fase zit. Als deze slechte invloeden een bepaalde routine in je leven gaan vormen, dan is het veel lastiger om deze opzij te zetten. Als zo’n slechte gewoonte onderdeel van je leven wordt, dan gaat men simpel ontkennen dat er een probleem is. Na gelang van tijd zal zo’n slechte gewoonte je leven zodanig beïnvloeden dat het levensbedreigende situaties met zich mee kan brengen. Overgewicht is daar één zo'n situatie van.

Hieronder staan de twee slechte levensstijlen die je zal moeten aanpakken om van je dieet een succes te maken:

Overeten

Waarom overeten mensen zich? Wat is de reden van het teveel eten? Je zult het niet geloven. De meeste mensen overeten zich niet omdat ze honger hebben, maar worden enkel geprikkeld door bepaald soort voedsel. Het proberen om van deze prikkels af te komen zou je eerste prioriteit moeten zijn. Een voorbeeld van een zogenaamde voedsel-‘trigger’ is eten uit emotie. Je bent simpelweg aan het eten omdat je depressief of moe bent. Of je maakt jezelf zorgen om van alles. Je zult je zelf moeten leren dat door te eten deze problemen niet vanzelf zullen oplossen. Je zult jouw problemen individueel moeten aanpakken en niet je toevlucht moeten zoeken in het eten.

Het type voedsel wat je eet

Als je geëmotioneerd bent en hierin problemen ondervindt zul je eerder naar voedsel grijpen wat je op dat moment gelukkig maakt en waar je jezelf goed bij denkt te gaan voelen. En dit soort eten is vaak slecht, zoals hamburgers, chocolade, ijs, frisdrank, drank, etc. etc. Als deze soorten bovenaan op je lijst staan zul je moeten proberen om ze van je lijst te schrappen en te vervangen door andere gezondere lekkernij. Probeer je genot te vinden bij een gezonde snack. Onthoudt voor jezelf dat deze slechte gewoontes je hier hebben gebracht en dat dit een eerste stap zou moeten zijn om hiervan verlost te worden. Hierdoor zul je gewicht ook weer op een goed punt komen. Als je hieraan begint zul je ook beter kunnen omgaan met je emotionele problemen. Tegelijkertijd zul je ook nog eens afvallen. Twee vliegen in één klap!

Op naar een gezonder en positiever leven

Probeer niet in één keer van al je slechte gewoontes af te komen. Ga de problemen gefaseerd te lijf. Alles tegelijk aanpakken is simpelweg niet realistisch en dus niet haalbaar. Als je jouw slechte gewoontes één voor één probeert uit te schakelen zul je zien dat dit veel meer effect heeft en blijvend zal zijn. Vaak zijn slechte gewoontes aan elkaar gekoppeld, dus als je er één omver gooit zullen de anderen ook gemakkelijker omvallen. Een soort van domino-effect. Wanneer je helemaal schoon schip hebt gemaakt zul je in staat zijn om een positiever en gezonder leven te leiden.

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overeten: een aangeleerd gedragsprobleemOvereten: een aangeleerd gedragsprobleemBijna de helft van de Nederlandse bevolking heeft last van overgewicht en dit vormt een gevaar voor de gezondheid. Mense…
Reken je BMI uitReken je BMI uitVeel mensen hebben we het idee dat ze te zwaar zijn maar weten eigenlijk niet wat de 'norm' is. Ben je gewoon aan de zwa…
Obesitas en overgewicht: waarom worden we te dik?Obesitas en overgewicht: waarom worden we te dik?Overgewicht en obesitas worden een steeds groter probleem. Meer mensen worden te dik. Meer mensen worden te zwaar. Niet…
Overgewicht bij kinderenSteeds meer kinderen krijgen last van overgewicht. Hier zijn verschillende oorzaken voor, maar gelukkig zijn er ook oplo…

Diëten via appsDiëten via appsDe lente staat voor de deur, de zomer is in aantocht. Ben je ook graag nog een paar kilootjes kwijt vooraleer je je binn…
Het chocolade dieet: werkt dit echt?Het chocolade dieet: werkt dit echt?Er zijn enorm veel diëten die je kunt volgen. Heb je wel eens gehoord van het chocolade dieet? Het zou een goede manier…
Bronnen en referenties
  • www.dietenlijst.nl
  • www.alledieten.nl
  • www.wijvallenaf.nl
Mayorfrits (220 artikelen)
Gepubliceerd: 01-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.