5 simpele tips om minder te eten

5 simpele tips om minder te eten Een goed dieet volgen is lastiger dan je denkt. Veel mensen eten teveel en te snel, waardoor de vetten zich makkelijker ophopen. Maar waar moet je aan denken met je eet- en drinkgedrag en hoe ga je hiermee om? Moet je bord nu altijd leeg, omdat dit zogenaamd hoort bij een goede opvoeding? Eten hoort lekker te zijn en is geen tijdsverdrijf.

Minder eten doe je zo!

Minder eten (en drinken) is vaak een enorme uitdaging voor de meeste mensen. Zij hebben vaak de gedachten bij het afvallen van rijstkoekjes en continu dat hongerige gevoel in je buik. Dat hoeft niet altijd de waarheid te zijn. Je hoeft niet je hele leven op zijn kop te zetten om minder te eten. Als je onderstaande 5 tips in acht houdt dan zul je überhaupt nauwelijks merken dat je minder eet.

TIP 1: Dat bord hoeft echt niet leeg!

Het idee dat het een grootse zonde is om eten te laten liggen op je bord zit bij vele mensen diep geworteld. Altijd weer die verhalen van vroeger komen naar boven over hongerige kinderen in de derde wereld. Door je bord niet leeg te eten ben je blijkbaar ondankbaar. Maar deze manier van denken is vernietigend voor een land dat veelal hierdoor te maken heeft met veel mensen met overgewicht. Als je denk je bord niet leeg te kunnen eten, doe dat dan ook niet! Bewaar het eten voor later. Is het ongezond voedsel is het wellicht helemaal geen zonde om dit weg te gooien. Weg uit het gezicht is weg uit je gedachten!

Tip 2: Eet niet te snel!

Sommige mensen zijn atleten als het om eten gaat. Hardlopers dan wel te verstaan. Wanneer voedsel in hun zicht komt wordt het met een snelheid van 200 kilometer per uur weggevaagd. Dit is wellicht wel de beste manier om jezelf te overeten. Wanneer je met zo’n snelheid je eten verslind kan je lichaam dit niet bijhouden en jou niet op tijd waarschuwen dat je vol zit. Uiteindelijk blijf je zitten met dat overvolle gevoel. Dit gevoel vertaald zich uiteindelijk in vet.

Tip 3: Eet niet alles op in een restaurant

Als je lekker aan het eten bent in een restaurant, denk dan niet dat je het eten moet opeten. Vraag een ‘doggy-bag’ voor het eten wat teveel is. Wanneer het eten arriveert kun je direct de helft apart houden in de ‘doggy-bag’. Deze tip scheelt je zelf geld, want je krijgt 2 restaurantmaaltijden voor de prijs van 1.

Tip 4: Zie eten niet als een bezigheid

Een hoop mensen eten niet omdat ze het lekker vinden, maar gewoonweg omdat ze wat te doen hebben. Het kan niet moeilijk zijn als je probeert gewicht te verliezen om niet te eten als je gewoonweg geen honger hebt. Maar helaas zijn er een hoop mensen die gewoon eten uit een soort van entertainment. Als dit bekend in je oren klinkt zul je hier meer op moeten gaan letten en een ander soort entertainment moeten gaan zoeken. Lees een boek, ga een videospelletje spelen of kijk televisie. De beste manier van afleiding is natuurlijk om een lekkere wandeling te maken. Goed voor het gewicht en de benen. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar je best doet om iets te doen in plaats van eten op niets af.

Tip 5: Vermijd alcohol bij feestjes

Alcohol moedigt je lichaam niet alleen aan om lekker vet op te slaan, het doet je ook verkeerde beslissingen maken. En op deze feestjes gaat alcohol vaak gepaard met lekker vet eten en dat kan door de verkeerde beslissingen fataal zijn voor je dieet. Laat die drank lekker links liggen als je uit gaat en wellicht is je wilskracht sterk genoeg om die pizza of shoarma af te slaan.

Lees verder

© 2012 - 2020 Mayorfrits, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Afvallen: Voorkomen van een hongergevoel of hongerAfvallen: Voorkomen van een hongergevoel of hongerAfvallen betekent minder eten. En minder eten betekent sneller een hongergevoel. Honger maakt het afslanken moeilijk: je…
Wat moet je eten als je wilt afvallen?Wat moet je eten als je wilt afvallen?Als je wilt afvallen moet je meer bewegen en minder eten. Maar wat moet je eten als je wilt afvallen? Het is belangrijk…
Afvallen: tips voor afslanken zonder dieet: voedingAfvallen: tips voor afslanken zonder dieet: voedingAfvallen of afslanken kan een behoorlijke opgave zijn. Meestal is het erg moeilijk om je aan een dieet te houden en veel…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…

Afvallen, Eten en HongerAfvallen en eten zijn uiteraard zeer nauw met elkaar verbonden. Dat afvallen niet altijd meevalt blijkt wel uit de aanda…
Afvallen met het 3D dieet / designerdieet Karl LagerfeldAfvallen met het 3D dieet / designerdieet Karl LagerfeldHet 3D dieet, bedacht en ontwikkeld door Karl Lagerfeld met behulp van zijn persoonlijke begeleider Jean-Claude Houdret…
Bronnen en referenties
  • www.dieetwijzer.nl
  • www.dieet.nl
  • www.dieet.startpagina.nl

Reageer op het artikel "5 simpele tips om minder te eten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mayorfrits
Gepubliceerd: 26-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!