Sporten om slank van te worden

Sporten om slank van te worden Sporten is heel belangrijk voor de gezondheid. Maar ook om slank te worden en uw goed te voelen. Welke sporten zijn heel effectief?

Zwemmen

Zwemmen is een goed manier om uw lichaam in topvorm te houden. De rugslag versterkt de borstspieren, maakt de benen en de bovenarmen sterken er verbrandt 500-800 calorieën (2100-3360 KJ) per uur. De borstcrawl verbetert de lichaamsvorm en komt het cardiovasculaire stelsel ten goede. De schoolslag verbetert de bovenarmen en de binnenkant van de dijen (doe dit niet als uw zwanger bent, omdat het belast de onderkant van de wervelkolom). Probeer drie keer per week 20 minuten te zwemmen en wissel de zwemstijlen af.

Yoga

Naast lichamelijke/geestelijke weldaad bevordert yoga de lenigheid en souplesse van het lichaam. Diverse houdingen rekken en versterken de spieren en gewrichtsbanden, stimuleren de doorbloeding en masseren de inwendige organen. Het is een fantastische manier om tot rust te komen. Yoga is ook een manier om de stress te beheersen.

Joggen

Joggen en hardlopen zijn uitstekend om de bloedsomloop te bevorderen. Bovendien houdt u zo ook uw benen en dijen stevig en lenig. Probeer te joggen in de bossen of in het park voor u te zware druk op de gewrichten.

Fietsen

Fietsen bevordert de coördinatie en spierkracht en is een goede manier om uw onderlichaam in conditie te krijgen. Met 15 minuten fietsen in een gemiddeld tempo kunt u 105 tot 225 calorieën (440-495KJ) verbranden. Probeer plaatsen te vermijden met veel luchtvervuiling, verkeersopstoppingen of voetgang, of met stoplichten waar u steeds moet stoppen.

Dansen

Dansen verbetert de conditie. Dansen versterkt de spieren, bevorderen kracht en houding, terwijl bewegingen die veel energie kosten de doorbloeding op gang brengen, het hart sneller doen pompen en calorieën verbranden.

Touwtje springen

Touwtje springen is ideaal om uw dijen, kuiten en billen te verstevigen. Het vergroot uw uithoudingsvermogen en versterkt de rug- en schoudergewrichten. Probeer elke dag 5-1- minuten te springen.

Tennis

Tennis versterkt het onderlichaam en de schouders en verbetert het cardiovasculaire systeem. Met 15 minuten tennissen kunt u 90-120 calorieën (380-500 KJ) verbranden.

Power walking

Een stevige wandeling is een van de energiekste vormen van bewegen. Met 15 minuten stevig doorlopen kunt u 75 calorieën (315 KJ) verbranden. Loop met een recht rug, ingetrokken buik en strak aangespannen billen. Zwaai tijdens het wandelen met uw armen, wieg uw heupen en adem in door uw neus en uit door uw mond.

Tai Chi

Tai chi is een Chinese vecht- en verdedigingssport, het is een rustige manier om uw lichaam op een rustige manier in vorm te krijgen. Tai Chi is gebaseerd op een reeks langzame, ritmische houdingen die u energie geven door evenwicht, beheersing en ademhaling. Tai Chi werkt goed bij stress, hoge bloeddruk en hartklachten en komt de geestelijke en lichamelijke waakzaamheid ten goede.

Aquarobics

In het water weegt uw lichaam 90% minder, en deze training is 12 keer zo effectief doordat de oefening in het water is. Oefeningen in het water vormen en versterken uw spieren veel sneller dan oefeningen buiten het zwembad. U kunt aquarobislessen volgen of gewoon de oefeningen in de zee of het zwembad doen.
© 2012 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kilocalorieën verbrandenKilocalorieën verbrandenVele mensen vragen zich wel eens na het sporten of bewegen af hoeveel kilocalorieën ze nou eigenlijk verbrand hebben. Is…
Hoe kun je afvallen met touwtje springen?Hoe kun je afvallen met touwtje springen?Touwtje springen is niet alleen leuk voor de jeugd. Afvallen met touwtje springen is namelijk heel erg goed mogelijk. Je…
Calorieverbruik sportDat sporten het calorieverbruik aanzienlijk verhoogt, is algemeen bekend. Maar hoeveel kcal verbrand je nu eigenlijk per…
Afvallen met touwtje springenAfvallen met touwtje springenTouwtje springen kinderachtig? Natuurlijk niet! Steeds meer mensen kopen een springtouw om lekker actief te zijn. Het is…

Altijd last van je darmen: het kan glutenintolerantie zijnAltijd last van je darmen hebben. Het kan een glutenintolerantie zijn. Want er zijn heel veel mensen die dagelijks last…
Succesvol afslanken door langzaam eten!Succesvol afslanken door langzaam eten!Nederlanders eten zo snel dat dit één van de belangrijke oorzaken is van het overgewicht van de helft van de bevolking.…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay
  • Wikipedia.nl
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 15-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.