Snel afslanken met het proteïnedieet

Snel afslanken met het proteïnedieet Als je een hongerige persoon bent is het proteïnedieet of eiwitdieet de ideale manier van afslanken. Je kan een kant en klaar proteïnedieet volgen of heel eenvoudig zelf een menu samenstellen. Wanneer je het dieet perfect naleeft is de kans groot dat je tot wel 1kg per week kan vermageren. Neem voor de zekerheid toch eerst eens contact op met je huisarts alvorens te starten met een streng eiwitdieet.

Wat is een eiwitdieet of proteïnedieet

Het eiwitdieet is een vorm van diëten waarbij het onnodig is om jezelf te verhongeren. Wanneer je een eiwitrijk dieet combineert met weinig vet en weinig koolhydraten, bekom je een zeer succesvolle techniek om te vermageren. Wanneer je door middel van het eiwitdieet op je gewenste gewicht gekomen bent mag je gerust stoppen met het dieet. Als je nadien een eetschema kan volgen ben je gegarandeerd zeker dat de extra kilo's weg blijven. De voornaamste energiebron tijdens het dieet zijn de eiwitten. Tijdens het diëten vermijd je best koolhydraten en suiker, dit om gewicht te kunnen verliezen. De meeste eiwitrijke producten bevatten bovendien een grote hoeveelheid mineralen en vitaminen, daardoor zal je lichaam nooit te kampen krijgen met een voedingstekort. Tijdens het proteïne dieet of eiwitdieet zorgen de eiwitten voor een verzadigd gevoel, op die manier is er bijna geen drang meer om nog steeds verder te gaan eten.

Waaruit bestaat het eiwitdieet

Zoals algemeen bekend bij elk soort dieet is het totaal verboden om veel suikers en vetten te eten. Je kan best gaan voor groenten, fruit, vleeswaren, vis en zuivelproducten. In het proteïnedieet zorgen de eiwitten er voor dat hongergevoel gestild wordt. Gedurende de opbouw van het dieet val je meestal weinig af, dit komt doordat de stofwisseling tot op een stabiel tempo terugloopt. Anderzijds voorkom je op die manier dat je het jojo-effect gaat verkrijgen. Na een bepaalde tijd zal je je ideale lichaamsgewicht bereikt hebben. Vanaf dan is het de bedoeling om stilaan terug te werken naar je normale voedingspatroon. Het is hierbij zeer belangrijk om een gezonde levensstijl te gaan aannemen zodat je niet terug hervalt in de kilo's.

Eiwitdieet bij het sporten

Een eiwitdieet bied op vele vlakken voordelen in vergelijking met een gewoon koolhydratendieet. Eiwit zorgt ervoor dat de spiermassa behouden wordt. Onze spieren worden wel eens de "calorieëneters" genoemd. Hoe meer spiermassa er aanwezig is in ons lichaam, des te meer calorieverbruik er zal ontstaan. Het eiwitdieet zorgt ervoor dat enkel het vet verdwijnt, en niet de spiermassa. In het sportmilieu wordt veelal gebruik gemaakt van eiwitshakes. Deze shakes zijn drankjes die bestaan uit eiwit in poedervorm gemengd met water, sappen of melk. Ze zorgen ervoor dat je veel sneller spiermassa gaat aankweken, ook worden deze gebruikt om de spieren te herstellen na een zware sportieve inspanning. Het voordeel van poedershakes is dat de stof die in het poeder verwerkt zit direct voor het lichaam beschikbaar is, terwijl bij vast eiwit het lichaam tot wel 90 minuten nodig heeft om het vast eiwit te verteren.

Lees verder

© 2012 - 2024 Maartenrogge, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vuistregel voor gezond afvallen - disciplineVuistregel voor gezond afvallen - disciplineDiscipline is de belangrijkste vuistregel voor gezond afvallen. Gezond afslanken door middel van goede kan maanden tot j…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Eiwit dieet: Hoe werkt het eiwitrijk of proteïne dieet?Het eiwit dieet is op dit moment waanzinnig populair. Het verbrandt gericht vet en geen spiermassa. Je kunt het eenvoudi…
Kan je vermageren zonder dieet?Kan je vermageren zonder dieet?Wie zonder dieet wil vermageren kan kiezen uit meerdere methoden, variërend van dieetpillen tot eetlustremmers, liposuct…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Lusi, Rgbstock
Maartenrogge (19 artikelen)
Gepubliceerd: 05-06-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.