Verzorg je eigen tempel, onderhoud van het lichaam

Verzorg je eigen tempel, onderhoud van het lichaam De ene neemt er een gehele vakantie voor en de ander past het in een weekend, maar af en toe is het goed wat tijd aan jezelf te spenderen en je lichaam eens onder handen te (laten) nemen. Bijkomend voordeel is dat de rust die deze verwennerij met zich meebrengt, ook nog eens goed voor de geest is. Maar feit is wel dat als je huis, je auto of de caravan periodiek een oppepbeurt krijgen, waarom de eigen tempel niet?!

Van top tot teen

Iets wat het hele lichaam raakt is een goede scrub voor het lichaam. Begin hiermee, voordat je aan de rest van het ritueel begint.

Het hoofd, de schouders

Als je het hele lichaam onder handen neemt begin je bij het hoofd en als je dan voordat je het bekende ritueel begint, eerst een lekkere hoofd- en schoudermassage kunt nemen, dan begin je de relaxperiode sowieso al veel meer ontspannen. De een kiest voor een relaxmassage en de ander heeft liever een stevig massage zoals de sportmassage normaal gegeven wordt, of probeer is eens de triggerpointmassage.

Als je lekker ontspannen bent, scrub je je gezicht, hals en decolleté met een product dat geschikt is voor je huid was je je haren en neem je een lekker ontspannend masker, een voor je gezicht en een voor je haar. Je kunt zowel voor de haren als het gezicht kiezen in vitaliserende, voedende of herstellende maskers.
Lekker in een luie stoel of hangmat een minuut of twintig wegdoezelen met je gehele hoofd “ingepakt”.

Armen en handen

De hand-, onderarm- en polsmassage is ook een erg ontspannende massage. Soms wordt deze gegeven door schoonheidsspecialistes, maar ook de praktijk voor voet- en handreflex neemt dit mee en anders kan je ook altijd nog bij een goede masseur terecht. Spreekt voor zich dat de grotere kuuroorden ook masseurs in dienst hebben. Je zou zo’n massage kunnen combineren met je hoofd wat rust neemt voor het masker. De hand-, pols- en onderarmmassage is een heerlijk rustgevende massage die de spieren in de hand en onderarm verzacht en waarbij de hand volledig ontspant. Niet onbelangrijk voor het gedeelte van het lichaam dat je feitelijk de hele dag door in gebruik hebt.

En wat beter na een massage de nagels mooi te laten verzorgen. Een goede manicure zorgt ervoor dat de nagels de schoonheid van de hand benadrukken. Velletjes weg, het nagelbed mooi glad maken en de uitgroei van de nagel verzorgen. Soms is dat een korte nagel, soms een lange, soms benadrukt een felle kleur de hand en soms is geen nagellak mooier. Met een setje met nagelriemenolie, bokkenpootje, nagelvijl, glansvijl en nagellak kom je een heel eind.

PS Heb je na een felle kleur nagellak nog een grauwe waas over de nagel liggen. Vijl dan met een glansvijl het bovenste laagje van de nagel en een oplichtende kleurloze nagellak, haalt de natuurlijke kleur vanzelf weer boven.

Benen en voeten

De ledematen die je het hele leven dragen mogen ook wel eens verwenmoment hebben en daar is een massage voor de bovenbenen die ook nog eens positief werkt tegen cellulitis, bij uitstek geschikt voor. De benen worden stevig aangepakt met koud materiaal waardoor de lymfeklieren meer gestimuleerd worden en de vetverbranding stimuleert. Daarmee niet gezegd dat je er vanaf bent als je zo’n behandeling achter de rug hebt, maar een regelmatige behandeling kan wel degelijk effect hebben.

De onderbenen lekker laten masseren is heerlijk, maar combineer het met een voetmassage. De voetreflextherapeuten zijn er bij uitstek geschikt voor. Zij kunnen immers de juiste spieren aanpakken en meridianen meenemen in de massage. Heerlijk ontspannen je onderbenen en voeten gedurende een minuut of twintig aan te laten pakken. Laat vervolgens de nagels verzorgen op een vergelijkbare manier als de nagels van de vingers en vergeet niet het eelt weg te laten halen. Sluit het af met een korte massage met speciale olie voor de voeten. Laat je voeten met de intrekkende olie even rusten, voordat je weer actief wordt. Je voeten zijn nu heerlijk ontspannen en zijdezacht.

Totale ontspanning

Als je de verschillende delen van je lichaam gehad hebt, is het heerlijk om in een zout bad te drijven met op de achtergrond het geluid van bijvoorbeeld klankschalen. Deze hebben ogenschijnlijk geen vast ritme en zo geeft je lichaam zich eerder en gemakkelijker over aan de geluiden. Je sluimert, al drijvend op het zoute water, zomaar weg.

Tot slot

Een weekend of een week … als je gedurende de tijd dat je bezig bent met de betreffende activiteiten volledig geconcentreerd bent, heeft het absoluut effect. Spreekt voor zich dat in een week meer gerealiseerd kan worden en je nog meer ontspant, maar een weekend lekker ontspannen geeft je absoluut een lichamelijke én geestelijke boost.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Overnachten sauna en spa's: overzicht hotelsOvernachten sauna en spa's: overzicht hotelsEen dagje naar de sauna is heerlijk en teven goed voor lijf en leden. In een sauna kan je heerlijk genieten van de warmt…
Overzicht sauna's met badkledingOverzicht sauna's met badkledingEen dagje naar de sauna is heerlijk. Het is er lekker ontspannen genieten van de weldadige warmte en rust. Sommige mense…
Sauna en afvallenSauna en afvallenLekker zweten in de sauna en hierdoor afvallen. Dit is de vraag die bij veel mensen afspeelt. Veel mensen geloven, dat j…

Gezondheid: Spieren, bewustzijn van je lichaamGezondheid: Spieren, bewustzijn van je lichaamSpieren in het lichaam zijn essentieel, ze zorgen ervoor dat je je kunt bewegen, je kunt staan, lopen en kunt gaan zitte…
Wellnessbon: waar te koop en waar te besteden?Wellnessbon: waar te koop en waar te besteden?De meest ontspannen cadeaubon in Nederland is de Wellnessbon. Met een Wellnessbon kunnen arrangementen of producten cade…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 20-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.