Buikspieren trainen zonder naar de fitness te gaan

Buikspieren trainen zonder naar de fitness te gaan De meeste mensen willen graag een strakke buik hebben. Elke dag naar de sportschool gaan is echter voor velen geen optie. Onze buikspieren trainen zonder het huis te verlaten is een goede alternatief. Hier volgen een aantal oefeningen die thuis gedaan kunnen worden.

Crunch

De crunch kan op verschillende manieren worden gedaan. Dit is een van de eenvoudige manieren. Je moet bij een bank of ander voorwerp gaan liggen waar het mogelijk is om je tenen achter te haken. Je begint de oefening door met gebogen benen te liggen, je navel in te trekken en jezelf aan je buikspieren te trekken in een zitpositie. Daarna weer rustig afrollen. Met behulp van een gewicht in de handen kan deze oefening iets zwaarder worden gemaakt.

De verticale crunch

Om de verticale crunch te doen moet je op je rug gaan liggen en je benen omhoog doen. Daarna moet je je enkels kruisen. Vervolgens moet je de handen achter je hoofd plaatsen en je schouderbladen van de grond houden. Nu moet je je navel intrekken, de buikspieren aantrekken en je heupen telkens een stukje tillen van de grond. Dit moet tien keer herhaald worden. Na een rusttijd van dertig seconden doe je deze oefening weer tien keer. Dit moet dan herhaald worden totdat je vier sets hebt gedaan.

Bird dog buikoefening

Bij deze oefening moet je op je handen en knieën op de grond gaan zitten. Je moet vervolgens je navel intrekken en je rechterhand uitstrekken. Daarbij moet je ervoor zorgen dat je hand recht is maar dat het niet boven de schouder uitkomt. Op hetzelfde moment moet je dan je linkerbeen uitstrekken. Deze houding drie seconden vasthouden en den van arm en been wisselen. Voor beide kanten moet de oefening vijftien keer herhaald worden. Deze oefening lijkt moeilijk, maar het valt wel mee.

Zittend draaien

Met een yogabal kan je deze oefening doen. Als je geen yogabal hebt kan je in plaats daarvan een stoel gebruiken. Begin de oefening door op de bal te gaan zitten terwijl je je schouders laag houdt. Zowel je heupen als je knieën moeten daarbij naar voren wijzen. Je bovenlijf moet je dan zo ver als mogelijk naar rechts draaien. Daarna draai je voorzichtig terug om daarna weer hetzelfde te doen, maar nu naar links. Bij deze oefening moet je vijftien maal naar beide kanten draaien.

Luchtfietsen

Je doet deze oefening door met de handen achter het hoofd op de grond te gaan liggen, je navel in te trekken en je schouderbladen iets van de grond houden. Je moet dan de rechterbeen uitstrekken en tegelijkertijd je rechterelleboog na de linkerknie buigen. Op deze manier worden de schuine buikspieren getraind. Ook met de andere elleboog en been moet de oefening herhaald worden. Het met dan aan elke kant vijtien keer worden uitgevoerd.

Opdrukken

Zowel de buikspieren als de armspieren worden hiermee geoefend. Het is wel een zware oefening. Het aantal oefeningen is daarom afhankelijk van elk persoon. Niet iedereen kan hetzelfde aan. De handen moeten op schouderbreedte op de grond worden gezet. Ook de tenen moet je op de grond zetten. Daarna moet je je vingers spreiden, je navel intrekken en je lichaam langzaam naar beneden laten zakken. Je moet proberen om net boven de grond te blijven met je neus. Daarna moet je jezalf weer omhoog drukken. Probeer in het begin vijf herhalingen te doen.

Aanbevelingen

Je buikspieren trainen hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer iedere dag een paar oefeningen te doen. Sommige van deze oefeninten duren maar een paar minuten. Het is echt niet nodig om te overdrijven. Begin gewoon en bouw langzaam op. Kies eerst een paar van de oefeningen en doe meerdere sets. Daarna introduceer je telkens meer nieuwe oefeningen.
© 2012 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Buikspieren trainenBuikspieren trainenIedereen heeft wel eens van een strak buikje of sixpack gedroomd, maar voor vele mensen is dit helaas nog geen werkelijk…
Trainen voor een platte buikTrainen voor een platte buikVeel vrouwen en mannen dromen van een platte buik of een sixpack, want dat geldt als symbool van gezondheid, schoonheid…
Een platte buik door buikspieroefeningenEen platte buik door buikspieroefeningenEen platte buik willen we allemaal wel. Voor de meeste mensen is dit niet weggelegd: door voeding, zwangerschap of ziekt…

Geen honger? Oorzaken & behandeling van gebrek aan eetlustGeen honger? Oorzaken & behandeling van gebrek aan eetlustHonger hebben en willen eten is een normale reactie van een lichaam dat snakt naar energie. Als je eetlust wegblijft, da…
SportsupplementenSportsupplementenHoe langer hoe meer mensen worden zich bewust van de positieve invloed van fysieke training op ons lichaam en onze geest…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 31-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.