Kangoo Jumps – Springend door het leven

Kangoo Jumps – Springend door het leven Het zijn schoenen met veren eronder en je kunt erop springen als een kangoeroe. Ze heten kangoo jumps en lopen en oefeningen doen met de springschoenen is leuker dan hardlopen en beter voor je lijf. Springen en zweven is het devies en de gewrichten varen er wel bij. Springen en oefenen met kangoo jumps brengt het kind in je naar boven, is goed voor je algehele conditie en laat je er nog mee afvallen ook.

Veerschoenen

Het is eng als je het voor de eerste keer doet, maar bij de Kangoo Jumps is stilstaan enger dan bewegen. Van lieverlee ga je dus maar springen en dan blijkt het een ongelooflijk leuke bezigheid te zijn. Zelfs bij de beginners valt het vallen reuze mee. Na een paar minuutjes heb je deze sport al onder de knie. Fanatieke hardlopers stappen over op de springschoenen en zweren bij het fijne zweefgehalte die de loopbeweging aanvult.

Zweven op Kangoo Jumps

Sporters met springschoenen lijken door de straten te zweven. De schoenen op veren werden in 2004 in ons land geïntroduceerd en lijken langzamerhand Nederland te veroveren. Kangoo Jumpers werden eerst nog volop nagestaard, maar oogsten inmiddels bewondering en inspireren velen tot navolging. Het is dan ook leuk om te doen en leuk om naar te kijken. Overal duiken workshops en trainingen met de springschoenen op. Lopen, zweven en schoppende bewegingen maken de Kangoo Jumps tot een condietietrainer van jewelste. Binnen een half uur parelt het zweet in je nek. De schoenen zijn zwaar en het benenwerk is daardoor ook zwaar. Met het zweefgehalte van de jump komt het kind in de sporter naar boven. Het is als trampolinespringen: je voelt je een kangoeroetje. Je wordt er blij van, zeggen de mensen die het al hebben geprobeerd.

Fit

Met de springschoenen kun je fit worden en afvallen tegelijk. Het wordt wel de meest doeltreffende lichaamsoefening genoemd.
Springschoenen zijn goed voor:
 • bescherming van de gewrichten;
 • het voorkomen van blessures;
 • verkorting van hersteltijd bij revalidatie na een blessure;
 • gewichtsverlies;
 • het uithoudingsvermogen;
 • het geeft energie;
 • je huid, die verstevigd wordt en daardoor minder rimpelt;
 • de botmassa;
 • je rug;
 • je houding;
 • je hart;
 • als reboundtraining.

Gezondheid

Kangoo Jumps zijn goed voor je gezondheid, hebben wetenschappelijke onderzoeken naar boven gehaald. De onderzoeken lopen al sinds het begin van deze eeuw. De Kangoo Jumps bieden alle mogelijke voordelen van reboundtraining. Reboundtraining werd uitgebreid onderzocht door onder meer de NASA, die een doeltreffend programma voor haar astronauten zocht. De astronauten verliezen tijdens hun ruimtereis bot- en spiermassa als gevolg van de gewichtloosheid en moeten dat na hun terugkeer met oefeningen weer opbouwen. De springschoenen en reboundtraining kunnen daar bij helpen. De NASA zegt over reboundtraining: “Reboundtraining is de meest doeltreffende en efficiënte vorm van lichaamsbeweging die tot nu toe door de mens is bedacht”.

Reboundtraining

Reboundtraining is training van lichaamsbewegingen waarbij het lichaamsvet vermindert. Tegelijk worden armen-, been-, dijen, buik- en heupspieren steviger. Daarbij word je behendigheid groter en worden al je spieren sterker. Het is goed voor het hart en pept op. Van reboundtraining word je fitter en vrolijker en ze zeggen dat je er je depressie mee weg kunt trainen. De gezondheidsvoordelen van reboundtraining zijn legio, van een beter functionerend hart tot stevigere spieren, betere slaap en groter leervermogen.

Prettig

Reboundtraining is bovenal prettig om te doen. Mensen die het doen merken dat ze er beter van gaan slapen, langer kunnen werken en een groter gevoel van ontspanning hebben. Naast dat het goed is voor de spieren en de algehele conditie, is het goed voor de geest. Je gaat je er beter door voelen op lichamelijk en mentaal gebied.

Bron: JumpWear, Flickr (CC BY-SA-2.0)Bron: JumpWear, Flickr (CC BY-SA-2.0)

Revalidatie

Kangoo Jumps worden aangeraden door fysiotherapeuten en revalidatieartsen. De schoenen zijn ontwikkeld door een fysiotherapeut uit Zwitserland die probeerde mensen met knie- en gewrichtsklachten aan het bewegen te krijgen. Door de veren is de schok op de gewrichten 80% geminimaliseerd. Sporters met een blessure kunnen daardoor snel de training hervatten. Kangoo Jumps zijn ook een uitstekende trainingshulp voor mensen met een zittend beroep.

Metabolisme

Wie regelmatig Kangoo Jumps gebruikt, traint een betere metabolismesnelheid, waardoor de spierspanning verbetert en de gewichtsbeheersing groter wordt. Wie het metabolisme eenmaal opnieuw heeft aangezwengeld, verbrandt met een hogere snelheid meer calorieën en komt niet meer aan. Als je maar blijft trainen, natuurlijk. Met dagelijkse lichte oefeningen is al resultaat te behalen en wordt een goede balans tussen consumptie en lichaamsbeweging bewerkstelligd. Wie begint met de Kangoo Jumps, raakt eerst snel buiten adem. Al na een paar dagen is het uithoudingsvermogen verbeterd.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kangoo Jumps. Wil jij Kangoo Jumps?Kangoo Jumps. Wil jij Kangoo Jumps?Kangoo Jumps bieden een relatief nieuwe manier van sporten, lopen, rennen, dansen, bewegen. Je draagt zogenaamde Kangoo…
Kangoeroes: leefomgevingKangoeroes: leefomgevingKangoeroes zijn hele leuke dieren, de manier waarop ze zich gedragen, hun manier van springen en huppelen. Ook zijn het…
Capsiplex om snel af te vallen!Capsiplex om snel af te vallen!Het is klinisch bewezen dat het Capsiplex extract het metabolisme merkbaar verhoogt, voor en na de training. In een klin…
De kangoeroe, een Australische bewonerDe kangoeroe, een Australische bewonerDe naam kangoeroe komt bij de Aboriginals vandaan. Aboriginals zijn de Australische oerbewoners. Wat de naam kangoeroe p…

Diane-35 pil: van de markt of niet?Er is al veel gezegd en geschreven over de Diane-35 pil de afgelopen weken. In januari 2013 werd in Frankrijk de pil hel…
Over medicijnen of geneesmiddelen of medicamentenOver medicijnen of geneesmiddelen of medicamentenMedicijnen zijn middelen waar iedereen vroeg of laat wel mee te maken krijgt vanwege bepaalde gezondheidsproblemen. Het…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: JumpWear, Flickr (CC BY-SA-2.0)
 • Leeuwarder Courant
 • www.kangoojumps.nl
 • www.jump2befit.nl
 • www.nrc.nl
 • http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/chantal-janzen-springt-op-eibergse-kangoo-jumps-video-1.4718303 geraadpleegd op 16 januari 2015
 • Afbeelding bron 1: JumpWear, Flickr (CC BY-SA-2.0)
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 29-07-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.