Kokosolie voor huid en haren. Puur natuur!

Kokosolie voor huid en haren. Puur natuur! Kokosolie is gezond en lekker om met een product mee te koken of om zo op de boterham te smeren. Maar wist je dat kokosolie ook heel fijn is om te gebruiken om het haar en de huid te verzorgen? En het is puur natuur! Kokos is een ideale basis- en massageolie die de huid ontspant en elastisch maakt. Het is geschikt voor ieder huidtype, maar vooral een droge huid profiteert van de licht hydraterende werking. Kokosolie, het ruikt lekker, het is zacht, het trekt lekker snel in en voegt vocht aan de huid toe. Om die reden is het een heel fijn product om te gebruiken voor de dagelijkse huidverzorging. En het bevat geen toegevoegde chemische stoffen. Heel fijn dus!

Kokosolie voor de huid

Kokosolie werkt prima als een make-up remover. Masseer daarvoor zacht een beetje kokosolie op je oogleden en wimpers of doe de kokosolie op een wattenschijfje en wrijf dat zachtjes over je ogen. Ook waterproof mascara is prima te verwijderen met kokosolie.
Pure kokosolie kan ook zorgen voor zachte en gehydrateerde lippen. Als dag- en/of nachtcrème kan je kokosolie gebruiken. Het nadeel kan alleen zijn dat de kokosolie (die onder koele omstandigheden hard wordt) vrij lastig uit de pot komt. Maar daar is een oplossing voor, whipped kokosolie. Het enige wat je ervoor nodig hebt is kokosolie en een handmixer. Even een minuut of 5 de kokosolie goed mixen en het resultaat is een lekker romige kokoscrème die heerlijk soepel smeert. Ook voor mannen is kokosolie te gebruiken, namelijk als scheergel. Vooraf de huid iets nat maken en vervolgens de olie over de huid uitsmeren zodat er een dun laagje achterblijft. Ook na het scheren kan een laagje kokosolie aangebracht worden zodat de huid gehydrateerd en gevoed wordt.
Verder is het ook heel goed te gebruiken als je verbrand bent door de zon, het verzacht de huid onmiddellijk.

Voor de handen en voeten

Kokosolie kan je prima gebruiken als hand- en voetverzorging. Als nagelriemolie breng je een klein beetje kokosolie aan op de nagelriemen, laat de olie even intrekken met als resultaat zachte nagelriemen. Kokosolie is verder goed te gebruiken als handcrème en voetcrème.

Bron: Ayeletphotography, PixabayBron: Ayeletphotography, Pixabay

Voor het haar

  • Kokosolie is te gebruiken als haarmasker. De olie gaat het verlies van proteïnen tegen. Kokosolie is met name zeer geschikt om je wilde krullen te temmen. Was het haar en laat het opdrogen tot het nog een beetje vochtig is. Breng daarna de olie op de handen aan (hoe langer je haar, hoe meer kokosolie). Vervolgens laat je het een kwartier (of iets langer) intrekken,daarna spoel je de kokosolie goed uit het haar.
  • Conditioner. Breng een heel klein beetje kokosolie aan op de lengte van het haar en laat dit gewoon even intrekken. De haarpunten worden er lekker zacht van. Daarna goed uitspoelen.
  • Wax: Als je een weelderige (krullen)haardos hebt, kan je een heel klein beetje kokosolie in het haar wrijven en het vervolgens laten zitten. Niet uitspoelen dan dus. Dat kan op zowel nat als droog haar.

Het is overigens wel een aanrader om de extra vierge kokosolie te gebruiken. Deze ruikt echt lekker naar kokos en heeft geen chemische processen ondergaan. Heel veel succes en plezier met het uitproberen van dit heerlijk ruikende natuurlijke product! Als je eenmaal de smaak te pakken hebt zul je ontdekken, dat het voor nog veel meer doeleinden te gebruiken is.
© 2013 - 2024 Zonne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verrassende dingen die je met kokosolie kunt doenVerrassende dingen die je met kokosolie kunt doenHet zal je niet verrassen dat kokosolie vaak als wondermiddel wordt genoemd. Je kunt er echter meer mee dan je denkt! Ge…
Afvallen met kokosolieKun je afvallen met kokosolie? Kokosolie blijkt een echte superfood te zijn die je zeker kan helpen met het afvallen. Ho…
Kokosolie, een wonderlijk middel uit de natuurKokosolie, een wonderlijk middel uit de natuurBij het woord kokos denken veel mensen aan tropische sferen en tropische alcoholische drankjes. Ook aan Aziatische gerec…
Een droge, verouderde huid oppeppen van binnenuitEen droge, verouderde huid oppeppen van binnenuitIedereen wil zijn of haar gezonde, jonge huid behouden. Antirimpelcrèmes zijn niet aan te slepen in de winkels, maar kun…

Spijsvertering onder de loep – de dunne darmSpijsvertering onder de loep – de dunne darmDe dunne darm bestaat uit drie delen, waaronder de twaalfvingerige darm, en is ongeveer 6 meter lang. Een van de belangr…
Spijsvertering onder de loep – de maagSpijsvertering onder de loep – de maagDe maag heeft een belangrijke, zo niet cruciale taak in de spijsvertering. Na de mondholte maakt dit zakvormige, gekromd…
Bronnen en referenties
Zonne (298 artikelen)
Laatste update: 19-07-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.