Afvallen met kokosolie

Kun je afvallen met kokosolie? Kokosolie blijkt een echte superfood te zijn die je zeker kan helpen met het afvallen. Hoe zit dat nou eigenlijk? Wat zijn de voordelen van deze olie en waarom moet je het regelmatig toepassen in je eetpatroon? Heb je daarbij de echte olie nodig of zijn supplementen ook voldoende?

Wat is kokosolie?

Kokosolie is olie gemaakt uit de kokosnoot. en wordt gezien als een superfood. Je kunt het gebruiken om mee te koken, maar je kunt het bijvoorbeeld ook in je koffie of thee doen. Wanneer je kokosolie gebruikt om mee te bakken, dan is het een vervanger voor bijvoorbeeld olijfolie of boter. Kokosolie wordt gezien als een gezonde vet en je lichaam heeft dit soort vetten nodig. Daarnaast kent het talloze positieve eigenschappen voor je lichaam. Zo kun je er gemakkelijk gewicht mee kwijtraken en zorgt het voor een betere bloeddruk.

Afvallen met kokosolie

Hoe kan het dat je kunt afvallen met kokosolie? Kokosolie zorgt er sowieso voor dat je stofwisseling versnelt. Ook krijg je meer energie van de kokosolie en kun je gemakkelijker spieren opbouwen. Een ander groot voordeel van kokosolie is dat het ervoor zorgt dat je lichaam vet minder snel opslaat. Daarbij is het een gezonde vet die je lichaam nodig heeft en die zorgt voor een goed, voldaan gevoel. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je probeert af te vallen.

Andere voordelen

Kokosolie kent nog meer positieve eigenschappen. Zo verbetert het je immuunsysteem en zorgt het voor een evenwichtig cholesterol. Ook kan het je huid en haar verbeteren wanneer je regelmatig kokosolie aan je eten toevoegt. Kokosolie kan daarbij worden gebruikt als masker en werkt prima tegen geïrriteerde plekken. Denk hierbij aan muggenbulten. Smeer de plek in met wat kokosolie en de jeuk zal verzachten.

Voedingssupplementen of olie?

Er zijn verschillende voedingssupplementen waar kokosolie in zit. Dit kan een prima alternatief zijn wanneer je niet zo van de smaak van kokos houdt. Onthoud echter goed dat de olie zelf altijd beter is dan de supplementen. En wanneer je kokosolie gebruikt tijdens het bakken, zal je amper de smaak van kokos proeven.

Hoe voeg je kokosolie toe aan je eten?

Kokosolie kan je sowieso gebruiken als vervanger voor olijfolie of boter. Bak dus bijvoorbeeld je vlees of groentes in kokosolie. Ook kun je het door salades doen en je salade zo een hele nieuwe en unieke smaak geven. Het is daarnaast mogelijk om smoothies te maken met een scheutje kokosolie erin.

Iedere dag

Iedere dag tenminste één theelepel kokosolie binnenkrijgen, kan al een ontzettend groot verschil maken. Het is niet de bedoeling een theelepel te vullen en zo te eten, want dit is niet echt lekker. In plaats daarvan kan je het dus beter aan je eten toevoegen. Let er goed op dat het even kan duren tot je effect merkt. Denk hierbij aan minstens een week. Wat je zult merken is dat je wat meer energie krijgt en vaker naar het toilet gaat.

Wondermiddel?

Afvallen met kokosolie is zeker mogelijk, maar je moet niet vergeten dat het geen wondermiddel. Combineer het daarom altijd met andere goede en gezonde producten. Zorg ervoor dat je genoeg eet en drinkt. Zorg voor tenminste drie maaltijden en drie tussendoortjes. Ook voldoende beweging is erg belangrijk. Probeer elke dag tenminste een halfuur te bewegen. Ga bijvoorbeeld wandelen, zwemmen of naar de sportschool. Kokosolie kan je wel absoluut helpen met het afvallen en zal de voortgang wat versnellen en stimuleren. Zeker wanneer je het combineert met andere soorten powerfood. Denk aan citroen, gember, quinoa en groene koffie.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verrassende dingen die je met kokosolie kunt doenVerrassende dingen die je met kokosolie kunt doenHet zal je niet verrassen dat kokosolie vaak als wondermiddel wordt genoemd. Je kunt er echter meer mee dan je denkt! Ge…
Gezonde voeding: de kokosnootGezonde voeding: de kokosnootDe kokosnoot behoort tot de meest voedzame vruchten op onze aarde maar toch worden ze heel vaak over het hoofd gezien. D…
Kokosolie voor huid en haren. Puur natuur!Kokosolie voor huid en haren. Puur natuur!Kokosolie is gezond en lekker om met een product mee te koken of om zo op de boterham te smeren. Maar wist je dat kokoso…
Hoe gezond is kokosolie?Hoe gezond is kokosolie?Kokosolie is zon product wat er eigenlijk al heel lang is en altijd in de reformwinkels te koop is geweest. Maar sinds…

Zout in de voeding: hoe slecht is het eigenlijk?Zout in de voeding: hoe slecht is het eigenlijk?Mensen hebben vaak niet in de gaten hoeveel zout ze dagelijks binnenkrijgen. Er wordt gedacht aan keukenzout uit een pot…
Vitamine B15 (pangaminezuur)Vitamine B15 (pangaminezuur)Vitamines zijn stoffen die het lichaam nodig heeft en vooral uit het eten en drinken moet halen. Ze helpen ons lijf bij…
Bronnen en referenties
  • http://www.leukafvallen.nl/afvallen-met-kokosolie/
  • http://authoritynutrition.com/coconut-oil-and-weight-loss/
  • http://www.naturallivingideas.com/6-ways-coconut-oil-helps-you-lose-weight/
  • http://www.eatingwell.com/nutrition_health/nutrition_news_information/can_coconut_oil_help_you_lose_weight%20
  • http://coconut-oil-tips.com/food-drink/12-coconut-oil-weight-loss-tips/
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 11-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.