Afvallen met gember

Afvallen met gember Gember is een specerij waarvan mensen vaak zeggen dat het kan helpen met afvallen. Hoe zit dit nou eigenlijk? Kun je werkelijk afvallen met gember? En zo ja, hoe moet je dit dan eten? Kun je het gewoon door bepaald eten doen of zijn er andere tips? Kun je bijvoorbeeld gemberthee drinken en hiermee afvallen?

Wat is gember?

Gember is een specerij met een redelijk scherpe smaak. Gember komt uit de gemberplant. De gember komt vooral uit landen in Azië, zoals India, China en Japan. Ook in West-Afrika kan de gemberplant worden gevonden. Er wordt gezegd dat gember erg veel gezondheidsvoordelen heeft en dit is de reden waarom mensen ervoor kiezen de specerij geregeld toe te voegen in gerechten. Gember is een zeer goede bron voor vitamines als B6 en E. Ook zit het vol ijzer, vezels en magnesium.

Afvallen met gember

Is het mogelijk om af te vallen met gember? Zeker! Gember heeft een positieve werking op de stoelgang. Ook heb je minder honger na het eten van gember en kan je stofwisseling versnellen. Gember is een prima middel om je lichaam te ontgiften. Daarnaast bevat gember amper calorieën. Het is dus zeker aan te raden om regelmatig gember toe te voegen aan je eetpatroon wanneer je wat kilo’s kwijt wilt raken.

Andere gezondheidsvoordelen

Gember helpt je niet alleen bij het afvallen, maar kent nog meer gezondheidsvoordelen. Zo is gember ideaal om misselijkheid tegen te gaan. Dit werkt ook wanneer je last hebt van bijvoorbeeld wagenziekte. Ook kan het migraine verlichten.

Hoe eet je het?

Het beste is om te kiezen voor verse gember. Deze kun je schillen en in stukjes snijden om te gebruiken voor je maaltijden. Gember kan op talloze manieren in de keuken worden gebruikt. Zo kan het ontzettend lekker zijn bij rijstgerechten of door de pasta. Je kunt zelfs wat gember in de soep doen. Het is ook mogelijk om gedroogde gember uit een potje te kopen.

Gemberthee

In de westerse cultuur eten we eigenlijk helemaal niet zo veel gember en daardoor kan het ook wat lastig worden om genoeg gember binnen te krijgen. Wil je afvallen met gember? Dan kun je er daarom ook voor kiezen om geregeld gemberthee te drinken. Als je iedere dag begint met een kopje gemberthee, dan kan dit zeker resultaat bieden. Het beste is om dan zelf de thee te maken, omdat je dan zelf ook kunt bepalen hoe je de thee het lekkerste vindt. Experimenteer hier een beetje mee. Hoeveel gember vind je lekker en wanneer wordt het te pittig van smaak? Je kunt de gemberthee natuurlijk combineren met andere voeding die helpt met afslanken. Denk aancitroen, kaneel of appel.

Waar koop je gember?

Veel mensen zijn nog niet bekend met gember en weten daardoor niet zo goed waar je het kunt krijgen. Gember is sowieso wel te koop in de meeste toko’s, maar ook veel supermarkten hebben gember bij de groenteafdeling liggen. Eventueel kun je ook eens bij een Turkse groentewinkel kijken.

Afvallen met capsules

Het is mogelijk dat je gember helemaal niet zo lekker vindt. In dat geval kun je ook kiezen voor gember capsules. Deze worden ook vaak verkocht onder de naam ginger extract. Door iedere dag een capsule in te nemen, kun je profiteren van de positieve werkingen van gember.

Bloedverdunner

Houd er rekening mee dat gember een bloedverdunner is. Heb je een ziekte en twijfel je of gember voor jouw situatie wel goed is, raadpleeg dan altijd een arts of specialist. Pas ook op met de combinatie van gember en bijvoorbeeld een aspirine.

Een wondermiddel?

Afvallen met gember is absoluut mogelijk, maar je moet het zeker niet zien als een wondermiddel. Gember kan vooral worden gebruikt om het afvallen gemakkelijker te maken. Je zult echter zelf alsnog de juiste keuzes moeten maken. Eet daarom gevarieerd en maak gezonde keuzes. Probeer suikers, zout en ongezonde vetten zo veel mogelijk te vermijden en kies voor verstandige tussendoortjes. Het is ook belangrijk om genoeg te beweging. Zorg voor tenminste een halfuur beweging per dag. Kies ook voor een goede combinatie van cardio en krachttraining.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gember tegen hoofdpijn en migraineGember tegen hoofdpijn en migraineMigraine is een vervelende vorm van hoofdpijn die het dagelijks leven flink kan ontregelen. De huidige geneesmiddelen te…
Gember, een levenskrachtig kruidGember, een levenskrachtig kruidGember is een populaire plant in de traditionele manier als specerij, maar het is ook zeer nuttig in de traditionele gen…
Specerijen: GemberSpecerijen: GemberGember wordt veel gebruikt in zowel de Aziatische als de Westerse keuken. In toenemende mate wordt gember ook voor haar…
Thee tegen overgang, opvliegers en misselijkheidThee tegen de overgang, tegen opvliegers en tegen misselijkheid. Het is er. Veel kruiden en bladeren hebben een geneeskr…

Tips bij het afvallenTips bij het afvallenVooral niet hongeren en geen crashdieet volgen. Wat dan wel? Regelmaat en bewegen zijn belangrijk bij het afvallen. Natu…
Afvallen in combinatie met sportenAfvallen in combinatie met sportenWelk dieet je ook kiest, als je op een verantwoorde manier wilt afvallen is beweging noodzakelijk. Het belangrijkste is…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ajale, Pixabay
  • http://www.livestrong.com/article/280367-how-ginger-helps-you-lose-weight/
  • http://watchfit.com/diet/7-ginger-benefits-weight-loss/
  • http://www.volopgezond.nl/gemberthee-afvallen/
  • http://www.gembergezond.nl/
  • http://www.valtaf.nl/artikel/7758/helpt-gember-bij-het-afvallen/
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 25-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.