10 superfoods die je helpen afvallen

10 superfoods die je helpen afvallen Wil jij graag afvallen? Dan kan het geen kwaad om diverse superfoods toe te voegen aan je eetpatroon. Superfoods worden ook wel powerfood genoemd en deze mogen niet ontbreken wanneer je op een gezonde manier wilt afvallen. Welke superfoods moet je regelmatig toevoegen aan je dieet? Er zijn tenminste tien soorten voedsel die je kunnen helpen met gewichtsverlies.

Wat is superfood?

Superfood, ook wel powerfood, is een soort voedsel dat veel belangrijke voedingsstoffen bevat en dat je kan helpen om op een gezonde manier te leven. De superfoods kunnen daarnaast een goed hulpmiddel zijn om overtollige kilo’s kwijt te raken. Officieel gezien vallen onder superfoods vooral voedselsoorten die je bij speciaalzaken kunt vinden. Denk hierbij aan quinoa en de acai bes. Tegelijkertijd is een superfood een product dat meer dan tien positieve eigenschappen bevat. Om de reden kunnen bijvoorbeeld ook broccoli en citroen tot de superfoods worden gerekend.

Afvallen met superfoods

Wil je afvallen met superfoods? Dan kan dat heel goed door deze superfoods aan je eetpatroon toe te voegen. Wanneer je alle tien genoemde superfoods toevoegt aan je dieet, zal je zeker resultaat boeken, dankzij de positieve eigenschappen van deze producten. Houd er wel rekening mee dat superfoods geen wondermiddelen zijn. Je kunt dus niet superfoods eten en verder je helemaal volstoppen met ongezond eten. Je moet er dus wel wat voor doen om daadwerkelijk af te vallen. Eet daarom gevarieerd en voorkom ongezonde suikers en vetten. Ook is beweging heel erg belangrijk. Probeer iedere dag tenminste een halfuur te bewegen.

10 superfoods die je helpen afvallen

De volgende tien superfoods helpen je met afvallen. Voeg ze daarom met regelmaat toe aan je dieet!

1. Citroen

Citroenis een geweldige vrucht die je kan helpen om gewicht kwijt te raken. Mensen hebben het vaak niet in de gaten, maar citroen is zeker een superfood. Citroen reinigt je lichaam en zit vol vitamines. Je kunt het in je water doen, maar ook over een salade of vis. Er zijn talloze gerechten te vinden waar citroen in verwerkt is.

2. Quinoa

Quinoa is een superfood uit Zuid-Amerika dat van een plant afkomstig is. De zaden kunnen op talloze manieren gegeten worden. Zo kun je ze eten tijdens het avondeten, maar zelfs bij het ontbijt met bijvoorbeeld yoghurt en vruchten. Afvallen met quinoa kan heel goed en de zaden zijn ontzettend voedzaam en goed voor je. Er zitten namelijk ontzettend veel goede voedingsstoffen in.

3. Avocado

De avocado wordt gezien als één van de meest voedzame en gezondste groentes die we hebben. Het zit werkelijk boordevol goede voedingswaarden. Daarnaast geeft de avocado je snel een vol gevoel en zorgt het ervoor dat je gemakkelijker spieren opbouwt. Avocado kan gegeten worden in salades, of bijvoorbeeld op brood.

4. Knoflook

Knoflook ruikt misschien niet heel fris, maar afvallen met knoflook is zeker een mogelijkheid. Knoflook bevat behalve veel vitaminen namelijk ook allicine. Dit bevordert het afvallen enorm. Het is daarom raadzaam regelmatig knoflook toe te voegen aan je eten. Die vieze adem moet je maar even voor lief nemen.

5. Broccoli

Broccoli heeft talloze goede eigenschappen. Zo kan het kanker voorkomen en helpt het tegen astma. Maar, broccoli heeft ook een zeer positieve uitwerking op mensen die graag willen afvallen. Omdat de groente vol met vezels zitten, geven ze je snel een vol gevoel. Ook helpt het met de verbranding van vet. Broccoli moet je dus zeker met regelmaat toevoegen als jij verantwoord wilt afvallen.

6. Acai-bes

De Acai-bes is waarschijnlijk één van de bekendste superfoods. De bessen komen uit het Amazonegebied en kunnen je helpen om af te vallen. De bessen worden in Nederland steeds bekender en zijn steeds vaker zelfs in supermarkten te koop. Je kunt ze gedroogd kopen, maar ook vers. Beide varianten zijn ontzettend goed voor je.

7. Spinazie

Volgens de tekenfilms van Popeye word je sterk als je spinazie eet. Daar zit wel een kern van waarheid in. Spinazie kan je namelijk helpen met je spieropbouw. Ook geeft het een verzadigd gevoel, waardoor je sneller vol zit. Ook zitten er talloze goede vitamines en mineralen in spinazie.

8. Kokos

Kokos, ook wel kokosnoot, is een echte powerfood die mensen veel te weinig eten. Kokos bevat heel veel vezels, wat goed is voor je darmen. Ook bevat kokos verschillende vitaminen die je nodig hebt. Voeg dus regelmatig kokosnoot, kokosolie of kokosmelk toe aan de gerechten die je maakt.

9. Bosbessen

Er is uit diverse onderzoeken gebleken dat bosbessen kunnen helpen met het afvallen. Vooral je buikvet kan aanzienlijk verminderen als je regelmatig bosbessen eet. Ook hebben de bosbessen nog veel meer positieve eigenschappen. Eet dus meermaals per week blauwe bessen en profiteer van alle gezonde positieve eigenschappen.

10. Goji-bes

De Goji-bes komt uit Azië en het is een echte powerfood. De bes zorgt onder meer voor een mooie huid en een goede nachtrust. Ook heeft het een positieve werking op je lever en nieren en daardoor is het een goede ontgiftiger die heel goed helpt bij het afvallen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De goji-bes, superfood of onzin?De goji-bes, superfood of onzin?Werken superfoods nu echt, of zijn ze helemaal niet gezonder dan 'gewone' groentes als broccoli en selderij? De goji-bes…
Wat zijn superfoods en bestaat superfood echt?Wat zijn superfoods en bestaat superfood echt?De mensen eten dagelijks voedsel. Het voedsel krijgt soms een bijzondere term toebedeeld. Zo wordt aan voedsel wel eens…
Afvallen met kokosolieKun je afvallen met kokosolie? Kokosolie blijkt een echte superfood te zijn die je zeker kan helpen met het afvallen. Ho…
Afvallen met quinoaQuinoa, wat is dat? Quinoa lijkt op een graansoort en is een supermiddel om mee af te kunnen vallen. Niet voor niks word…

Consequent afvallenOf je nu een paar kilo's kwijt wilt raken of gewoon structureel op gewicht wilt blijven, een paar handige tips die je he…
Snel afvallen met een zelfgemaakte Body WrapSnel afvallen met een zelfgemaakte Body WrapBij een Body wrap wikkel je bijvoorbeeld je buik in met transparante-foliepapier. Folie! Ja folie gewoon uit je eigen ke…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: United States Department of Agriculture, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • http://www.gezondafvallen.nl/7-voedingsmiddelen-die-helpen-vet-verbranden
  • http://123afvallenzonderdieet.nl/Afvallen-zonder-Dieet-kennisbank/gezonde-voeding/verantwoord-afvallen-met-goji-bessen/
  • http://www.bodyenfitshop.nl/superfood/
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 09-06-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.