Afvallen met kaneel

Veel mensen willen graag afvallen. Kun je afvallen met kaneel? Kaneel is een smaakmaker, maar volgens velen ook een ideale manier om van je overtollige kilo’s af te komen. Hoe zit dit? Is het echt mogelijk om met kaneel af te vallen? Waar moet je zoal op letten wanneer je probeert om a te slanken met kaneel?

Afvallen met kaneel

Kaneel is een smaakmaker die voor veel gerechten gebruikt kan worden. Er wordt door veel mensen gezegd dat je kunt afvallen met kaneel. Klopt dat eigenlijk wel? Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar kaneel en afvallen. Het blijkt dat je wel degelijk kunt afvallen als je regelmatig kaneel toevoegt aan je eetpatroon. Uit de onderzoeken is gebleken dat kaneel een goede uitwerking heeft op je bloedsuikerspiegel en dat je minder insuline aanmaakt. Insuline zorgt ervoor dat je makkelijker vet opslaat en met een goede bloedsuikerspiegel zul je minder snel last hebben van lekkere trek. Deze positieve eigenschappen heb je al wanneer je 6 gram kaneel per dag in je eetpatroon verwerkt. Dit komt overeen met een theelepeltje.

Andere positieve eigenschappen van kaneel

Je kunt dus afvallen met kaneel, maar er zijn nog veel meer positieve eigenschappen. Zo is kaneel goed voor je cholesterol. Ook is kaneel goed voor je immuunsysteem en kan het heel erg helpen bij mensen met maag- en darmklachten. Regelmatig kaneel eten is dus niet allen goed voor de lijn!

Hoe te eten?

Je kunt kaneel op veel verschillende manieren eten. Doe bijvoorbeeld wat kaneel door de yoghurt of over een vruchtensalade. Je kunt kaneel ook door de thee doen. Als je bijvoorbeeld kiest voor groene thee, sla je meteen twee vliegen in één klap. Groene thee werkt namelijk ook heel goed om af te kunnen vallen. Je kunt natuurlijk ook een eigen kruidenthee maken, met kaneel, munt en andere lekkere kruiden. Kaneel kan ook heel goed in een stoofpot of over een gebakje worden gestrooid. Het is dus helemaal niet moeilijk om elke dag wat kaneel te kunnen toevoegen in je eetpatroon.

Poeder of staafje?

Je kunt kiezen voor een kaneelstaafje, maar ook kaneelpoeder kan je helpen bij het afvallen. Het verschil maakt verder niks uit. Het is ook mogelijk biologische kaneel te kopen. Ook biologische kaneel heb je zowel in poedervorm als in staafjes en dit is te koop bij natuurwinkels of online bestellen.

Kaneel een wondermiddel?

Het zou prettig zijn: je gebruikt vaker kaneel en je komt kilo’s af. Helaas werkt het niet zo. Kaneel is geen wondermiddel, maar kan het afvallen wel stimuleren en makkelijker maken. Wanneer je goed wilt afvallen, zul je in ieder geval gezond moeten eten. Dit betekent dat je zeker drie maaltijden op een dag en drie tussendoortjes neemt. Zorg voor gezonde keuzes en voorkom suikers en ongezonde vetten. Beweging is uiteraard ook belangrijk. Probeer elke dag minstens een half uur te bewegen voor een optimaal resultaat. Zoek een sport die je bevalt, kies voor iets wat je met veel plezier kunt doen en voor een langere tijd vol kunt houden. Hierdoor zul je veel gemotiveerder zijn om daadwerkelijk af te vallen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf kaneelijs maken, receptZelf kaneelijs maken, receptIn dit artikel vind je het recept om zelf kaneelijs te maken. Je hebt er geen speciale ijsmachine voor nodig! Het vergt…
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zo’n wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…
Recepten voor HalloweensmoothiesRecepten voor HalloweensmoothiesHalloween smoothies zijn een gezond en origineel alternatief voor de normale Halloween snoepjes. Smoothies op basis van…

Afvallen met uiAfvallen met uiAls je veel uien hebt gegeten kun je behoorlijk uit je mond stinken, maar een ui heeft wel veel positieve eigenschappen.…
Wat te doen bij overgewichtWat te doen bij overgewichtOvergewicht komt steeds vaker en in steeds heftigere vormen voor. Wat is overgewicht nu precies? Wanneer is er sprake va…
Bronnen en referenties
  • http://www.hetkanwel.net
  • http://jessevandervelde.com
  • http://www.circadian.nl
  • http://afvallenmet.net
  • Wikipedia
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 25-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.