Afvallen met ui

Afvallen met ui Als je veel uien hebt gegeten kun je behoorlijk uit je mond stinken, maar een ui heeft wel veel positieve eigenschappen. Zo is het bijvoorbeeld goed voor je hart en werkt het tegen griep. Kun je ook afvallen met ui? Er wordt gezegd van wel, maar hoe zit dat nou werkelijk? Is het slechts een fabel of kun je daadwerkelijk afvallen wanneer je ui eet?

Kun je afvallen met ui?

Er zijn al verschillende onderzoeken geweest over uien en afvallen. Professor Lindsay Brown van de University of Southern Queensland heft onderzoek gedaan naar uien en het blijkt dat het eten van ui zeker positief is wanneer je wilt afvallen. Wanneer je ui eet, zal je lichaam namelijk minder vetcellen ontwikkelen en dit is dus positief wanneer je wilt afvallen. Dezelfde stof zit ook in groene thee, waarvan ook bekend is dat het afvallen stimuleert. Ook is ui goed voor de spijsvertering en ook dit kan erg schelen voor mensen die wat kilo’s kwijt willen. Regelmatig ui eten is dan ook aan te raden wanneer je graag wilt afvallen.

Andere positieve eigenschappen van uien

Behalve dat uien het afvallen stimuleren, heeft de ui nog meer positieve eigenschappen. Zo verklein je de kans op hart- en vaatziekten wanneer je geregeld ui eet. Ook is ui goed tegen griep en verkoudheid en zullen darmwormpjes bij kinderen verdwijnen als ze ui eten. Ui kan ook worden gebruikt bij insectenbeten of andere verwondingen.

Uien en knoflook

Een Kroaat heeft in 2009 een dieet gevolgd, waarbij hij uitsluitend ui en knoflook at. De man was 165 kilo en moest dus echt iets aan zijn gewicht doen, maar alle diëten die hij probeerde werkte niet. Toen hij begon met het ui en knoflook dieet is hij maar liefst 73 kilo afgevallen! Gezond? Niet echt. Lekker? Waarschijnlijk ook niet.

Soorten uien

Er zijn veel verschillende soorten uien. Wil je afvallen met ui, dan maakt het niet veel uit wat voor een ui je kiest. Alle uien hebben positieve eigenschappen en zullen het afvallen stimuleren. Enkele voorbeelden van verschillende soorten ui:
  • Gele ui
  • Rode ui
  • Sjalotje
  • Lenteui
  • Bosui

Knoflook is ook een uiensoort, maar dat heeft lang niet iedereen door. Knoflook heeft dus ook veel goede eigenschappen om af te kunnen vallen.

Hoe eet je ui?

Ui kun je op heel veel manieren eten. Je kunt het koken, bakken of rauw eten. Ui kan daarbij in bijna elk gerecht worden gebruikt. Ui kan heel goed worden toegevoegd in pasta’s, rijstgerechten, ovenschotels, soepen, salades en vleesgerechten. Ui is daarbij een groente en veel mensen hebben er moeite mee om aan de 200 gram groente per dag te komen. Voeg dus ui toe, dan heb je vaak al 50 gram extra groente in je gerecht. Ideaal!

Wat te doen tegen een stinkende adem?

Helaas, er is weinig te doen tegen een stinkende adem wanneer je ui eet. Als je niet heel veel ui eet (dus bijvoorbeeld één ui op een dag) dan zal de stinkende adem wel meevallen. Beperk dus de uien die je eet. Tandenpoetsen, flossen of kauwgom willen ook wel helpen tegen de stinkende adem die je krijgt nadat je ui hebt gegeten. Wel is het raadzaam dat je partner ook ui eet. Wanneer iemand anders het ook gegeten heeft, zal hij of zij het niet ruiken.

Ui een wondermiddel?

Afvallen met ui is dus heel goed mogelijk, maar zoals bij alles geldt: het is geen wondermiddel. Zie het dus vooral als een hulpmiddel. Goed afvallen doe je door gezond te eten: drie maaltijden op een dag en drie tussendoortjes. Let op wat je eet, maak verstandige keuzes en voorkom teveel suikers en ongezonde vetten. Beweging is natuurlijk ook heel belangrijk. Probeer elke dag zeker een half uur te bewegen en kies een sport die je goed vol kunt houden.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zo’n wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…
Afvallen! De feitenAfvallen! De feitenOns voedingspatroon heeft een grote invloed op de vetverbranding. Als je precies weet wat voor invloed een bepaalde voed…

Afvallen: let op verborgen suikersWanneer je wilt afvallen, moet je oppassen met het eten van suiker. Dat is algemeen bekend. Toch weet lang niet iedereen…
Wat te doen bij overgewichtWat te doen bij overgewichtOvergewicht komt steeds vaker en in steeds heftigere vormen voor. Wat is overgewicht nu precies? Wanneer is er sprake va…
Bronnen en referenties
  • Slimafvallen.nl
  • Opdieet.nl
  • Snel-afvallen.nl
  • Hetkanwel.net
  • Hln.be
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 26-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.