Afvallen! De feiten

Afvallen! De feiten Ons voedingspatroon heeft een grote invloed op de vetverbranding. Als je precies weet wat voor invloed een bepaalde voedingsstof op je lichaam heeft, kan dit helpen bij het afvallen. Crash diëten en anderszins "snel" willen afvallen is nooit gezond en loop je gevaar te gaan "jojo -een". Bovendien word je na elke poging steeds zwaarder. Je kunt van bepaalde groenten wel een beetje hulp krijgen in de strijd tegen overtollig vet. Ook water draagt bij tot het afval proces.

Rode peper stimuleert de vetverbranding

In rode peper zit een natuurlijk plantaardig stofje. Rode peper versnelt het metabolisme, je verbrandt meer calorieën en het vermindert het hongergevoel. Het toevoegen van een kleine portie Spaanse rode peper aan het dieet kan het jojo-effect tegengaan. Bovendien geeft het je een meer verzadigt gevoel. Het is dus een aanrader om iedere dag een halve theelepel chili aan de maaltijd toe te voegen.

Eiwitten helpen bij het afvallen

Eiwitten hebben een dusdanige structuur waar het lichaam veel energie voor moet leveren om het te kunnen verteren. Meer energie betekent een hogere verbranding. Te veel eiwitten, bijvoorbeeld in de vorm van diëten zijn niet aan te raden. Het lichaam gaat meer eiwitten gebruiken en dit komt niet ten goede van de vetverbranding.

Groene thee stimuleert de stofwisseling

In groene thee zit cafeïne, daardoor stijgt het energieverbruik van spieren en organen. Er zit nog een andere stof in cafeïne, genaamd catechins. Door dit stofje worden de cellen geactiveerd en in losse vetzuren geknipt.

Drink voldoende water

Spuitwater of platwater, het maakt niet uit. Als je gevoelige darmen hebt kun je beter plat water drinken. Water bevat geen calorieën en het voordeel is: je valt er ook echt door af. Door veel water te drinken worden de gifstoffen afgevoerd. Deze stoffen komen vrij wanneer je aan het diëten bent.

Zout houdt vocht vast

In veel producten zit zout verwerkt, vaak meer dan je denkt. Zout houdt vocht vast en geeft daardoor meer gewicht. Bovendien is teveel zout slecht voor de gezondheid.

Uien drijven vocht af

Dit is waar maar er zijn meerdere groenten die deze eigenschap hebben. Verder helpen uien je lichaam minder vetcellen te ontwikkelen en verhogen je stofwisseling.

Andere vocht afdrijvende groenten

Sla, bieten, spruiten, kool, radijs, wortelen, asperges, knoflook, selderij, komkommer, mierikswortel, tomaten en appelazijn.

Tip

Spierweefsel weegt zwaarder dan vet. Wanneer je sport zul je spierweefsel opbouwen en tegelijkertijd breek je vet af. Omdat vet veel lichter weegt, zul je dit qua gewicht minder merken. Een kilo vet heeft veel meer omvang dan een kilo spierweefsel. Beter is jezelf op bepaalde vaste plekken te meten met een centimeter, bijvoorbeeld op de buik en de heupen. In feite doet gewicht er niet toe en zijn het de centimeters die tellen.
© 2014 - 2022 Writersblog, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Montignac dieet: inleidingMontignac dieet: inleidingHet Montignac dieet van Michel Montignac is een dieet waarbij je niet eindeloos calorieën hoeft te tellen. Het dieet bes…
Montignac dieetHet Montignac dieet is een methode die rond de jaren 90 ontzettend populair is geworden om af te vallen. De methode is v…
Montignac dieet: gewichtscontroleplanMontignac dieet: gewichtscontroleplanNa het afvallen met het snelle afslankplan van het Montignac dieet is het verstandig over te gaan op het gewichtscontrol…
Het Montignac dieetHet Montignac dieetHet Montignac dieet is een methode die rond de jaren 90 ontzettend populair is geworden om af te vallen.Vernoemd naar de…

Voordelig afvallen: geld besparen en een gezond gewichtVoordelig afvallen: geld besparen en een gezond gewichtAfvallen zou geld kunnen besparen, omdat je minder eet en dus minder boodschappen hoeft te doen. Toch denken heel veel m…
Op een gezonde manier afvallenDe gezondste manier om af te vallen is niet via een crash dieet of ineens excessief te gaan sporten. Het lichaam houdt n…
Writersblog (20 artikelen)
Gepubliceerd: 16-01-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.