Afvallen met broccoli

Afvallen met broccoli Kun je afvallen met broccoli? Broccoli is een hele gezonde groente en afvallen is dan ook niet heel moeilijk wanneer je broccoli toevoegt aan je eetpatroon. Hoe kun je afvallen met deze gezonde groente? Moet je de broccoli koken, bakken of rauw eten? Waar moet je zoal op letten wanneer je probeert af te vallen met broccoli?

Afvallen met broccoli

Broccoli is een hele gezonde groente, die je zeker kan helpen met het afvallen. Wanneer jij wilt afvallen, is het dan ook raadzaam om regelmatig broccoli te eten. Broccoli bevat vitamines C, A, K, B en E. Ook zitten er vezels in, waardoor je snel een vol gevoel hebt en minder snel naar ongezonde tussendoortjes zult grijpen. Daarbij bevat broccoli niet veel calorieën. Wel zitten er anti-oxidanten in en deze zijn zeer goed voor je. Steeds vaker wordt broccoli gezien als een superfood. Broccoli mag dus niet ontbreken in een gezond dieet.

Andere goede eigenschappen van broccoli

Afvallen met broccoli is dus heel goed mogelijk, maar broccoli heeft nog meer positieve eigenschappen. Zo is het wetenschappelijk bewezen dat het eten van broccoli iemand kan beschermen tegen kanker, hart-en vaatziekten en astma. Ook zou het kunnen helpen om de ziekte van Alzheimer te voorkomen.

Hoe broccoli klaarmaken?

De beste manier om broccoli klaar te maken is door het te stomen. Er blijven dan meer anti-oxidanten bestaan. Dit betekent echter niet dat je broccoli alleen maar moet stomen. Ook als je het kookt of wokt kun je nog genoeg profiteren van de positieve eigenschappen van de groente. Broccoli kan worden gebruikt in ovenschotels, pastagerechten, maar ook worden gegeten met aardappelen of in een lekkere salade. Je kunt de broccoli natuurlijk ook combineren met andere groentes en zo extra profiteren van de vele goede eigenschappen. Het is overigens ook mogelijk om de broccoli rauw te eten. Alle vitaminen blijven dan sowieso bewaard. Lang niet iedereen vindt dit heel erg lekker, het is doorgaans vooral een kwestie van wennen.

Bewaren van broccoli

Broccoli kun je ook heel goed bewaren. Je kunt het invriezen en later nog een keer gebruiken. Ook een maaltijd die je al hebt bereid waar broccoli in zit, kan worden ingevroren om later nog eens te eten.

Afwisseling en afvallen

Broccoli is helaas geen wondermiddel waarmee je meteen kilo’s af zult vallen. Afvallen met broccoli kan wel, maar je moet er dus niet in overdrijven. Het is helemaal niet nodig om elke dag broccoli te eten. Aangeraden wordt om in ieder geval één keer per week broccoli toe te voegen aan je dieet.

Gezonde levensstijl

Hoewel afvallen met broccoli zeker goed gaat, is een gezonde levensstijl enorm belangrijk. Eet voldoende groentes, fruit, vetten en granen. Zorg dat je tenminste drie maaltijden op een dag eet en kies voor minimaal drie gezonde tussendoortjes. Zo zul je minder snel lekkere trek krijgen. Voldoende beweging is ook heel erg belangrijk. Beweeg elke dag minimaal een half uur en zoek een sport die je leuk vindt en dus ook makkelijk vol kunt houden. Kies hierbij een sport die je met veel plezier zal doen, zodat het gemakkelijker is om vol te houden.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je eigen moestuin: BroccoliJe eigen moestuin: BroccoliWil jij broccoli zaaien in je eigen tuin? Dan kan dat! Het zaaien en oogsten van broccoli is helemaal niet zo lastig als…
Hoe gezond is broccoli?Hoe gezond is broccoli?Valt er wat negatiefs over broccoli te vertellen? Nou ja, mogelijk dat er een bepaalde groep mensen is die broccoli gewo…
Gezonde recepten bereiden met broccoliGezonde recepten bereiden met broccoliBroccoli is een zeer gezonde en populaire groente en behoort tot de gezondste groenten. Van broccoli worden de nog geslo…
Broccoli in het gerechtBroccoli in het gerechtBroccoli is een van de oudste koolsoorten. Daarnaast is brocci lekker en gezond. Toch zijn er nog genoeg mensen die niet…

Overgewicht - GewichtsoverlastAfslanken op natuurlijke wijze met plantaardige homeopathie. Twee planten die u helpen overtollige kilo's kwijt te raken…
Het GI-dieet: afvallen met goede koolhydratenmijn kijk opHet GI-dieet: afvallen met goede koolhydratenBij het volgen van een GI-dieet wordt er onderscheid gemaakt tussen goede en slechte koolhydraten. Als je wilt afvallen…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Meditations, Pixabay
  • http://www.afvallen-weblog.nl
  • http://www.afvallen.adviesplaats.nl
  • http://www.jojoclub-afslanken.com
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 07-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.