Overgewicht - Gewichtsoverlast

Afslanken op natuurlijke wijze met plantaardige homeopathie. Twee planten die u helpen overtollige kilo's kwijt te raken.

Gewichtsoverlast – Overgewicht

De winter is weer voorbij en de zomer is in aantocht. Voor veel mensen heeft de winter echter nog iets achtergelaten. Winterkilo’s!
Ik heb het hier niet over ernstig overgewicht, maar over een paar kilo’s die erbij zijn gekomen door o.a. de winterkost. Wie wil ze niet graag kwijt, zodat we straks weer in de zomerkleding en de bikini passen als we op vakantie gaan of een dagje naar het strand.

In de plantaardige homeopathie zijn twee planten bekend die uitstekende diensten bewijzen bij het kwijtraken van enkele kilo’s. Met een kuur van twee maanden is het mogelijk twee tot drie kilo’s per maand te verliezen. Dat is weliswaar niet spectaculair, maar de gewichtsafname is wel duurzaam en wordt niet gevolgd door een inhaalreactie (jojo-effect) bij het stoppen van de kuur. Uiteraard is het wel noodzakelijk een licht dieet te volgen. Het moge duidelijk zijn dat tegen een dagelijkse vette hap niet aan te lijnen valt. Ook is het aan te bevelen om dagelijks 60 minuten te bewegen.

Uit klinische observaties blijkt het volgende

De twee middelen werden toegepast bij op 50 patiënten tussen de 25 en 62 jaar (gemiddelde leeftijd 33 jaar), gewicht tussen de 60 en 75 kg (gemiddeld gewicht 67 kg) gedurende drie maanden en gaven de volgende resultaten:
  • 10 patiënten: gewichtsafname van 12 kg
  • 20 patiënten: gewichtsafname van 7 kg
  • 15 patiënten: gewichtsafname van 4 kg
  • 5 patiënten: geen gewichtsafname

Meer informatie over de juiste voeding en een caloriechecker, waarmee u zelf kunt berekenen hoeveel calorieën uw voeding bevat is te vinden op Het voedingscentrum.

De planten die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn:

Fucus vesiculosus (blaaswier): een alg die heel veel voorkomt aan de Atlantische kusten. Vers is het groen en wordt bruin- zwart als het droogt. Het bevat kleine met lucht gevulde blaasjes.

Hieracium pilosella (havikskruid of muizeoor): een taai sterk kruid dat in de dorre en bergachtige streken van Europa leeft. Het heeft een bleek- gele bloem en de bladeren zijn gekruld en behaard.

Beiden worden bereid als moedertinctuur. Moedertinctuur wordt verkregen door maceratie (weken) van verse planten in alcohol en in uitzonderlijke gevallen gedroogde planten. Om moedertincturen te bereiden moeten bepaalde voorwaarden strikt worden nageleefd. Na de oogst van de planten ondergaat deze grondstof een controle voordat ze verwerkt wordt voor de bereiding van moedertinctuur. De plantaardige grondstof wordt fijngesneden en vervolgens in een roestvrij stalenvat gedaan met een bepaalde hoeveelheid alcohol van de vereiste graad (sterkte). De maceratie duurt drie weken onder voortdurend roeren in volledige duisternis met een constante temperatuur van 18 graden C. Na klaring en uitpersing van de grondstof wordt de alcoholische oplossing gefilterd en op de juiste graad (sterkte) gebracht. De hoeveelheid plant in de moedertinctuur die op deze manier wordt verkregen, bedraagt 1/10de van het gewicht van de gedroogde plant. Hieronder volgt een korte beschrijving van de werkzame stoffen van de planten.

Fucus vesiculosus: blaaswier is een bron van oligo elementen zoals: sulfaten, calcium, magnesium, ijzer en vooral jodium. Met name jodium, heeft een zacht stimulerende werking op de schildklier die wel binnen de grenzen van het fysiologisch normalen blijft.

Hieracium pilosella: de volledige verse plant bevat talrijke actieve bestanddelen: flavonoïden, apigenol en luteolol.
Ze heeft een ureum, urinezuur en zoutafdrijvende werking. Tevens ook een antiseptische werking tegenover colibacillen.

De kuur van twee maanden kan zonder problemen worden herhaald, indien het gewenste effect nog niet is bereikt. De kuur ziet er als volgt uit:
  • ’s Morgens bij het opstaan één groot glas water met 75 druppels Fucus vesiculosus Moedertinctuur.
  • ’s Avonds bij het slapen gaan één groot glas water met 75 druppels Hieracium pilosella Moedertinctuur.

Lees verder

© 2012 - 2024 Tandor, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Afvallen: Hoe en Wat?Afvallen: Hoe en Wat?Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van overgewicht. Deels wordt overgewicht veroorzaakt door een aanleg in onze…
Afvallen zonder streng dieetAfvallen zonder streng dieetAfvallen is niet makkelijk. Vaak wordt een dieet gebruikt om van het overgewicht af te komen. Lijnen moet ook vol te hou…
Hoe je kunt Afslanken met Groene TheeHoe je kunt Afslanken met Groene TheeAfslanken met groene thee is een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Door vijf bekers groene thee per dag te dr…

Gezond eten betekent niet altijd afvallen!Gezond eten betekent niet altijd afvallen!Er wordt veel gedacht dat het gezonder gaan eten ook bijdraagt aan het verliezen van gewicht. Gezonder eten is vanzelfsp…
Afvallen met spinazieAfvallen met spinazieKun je afvallen met spinazie? Spinazie is heel erg gezond en goed voor je, maar is het ook geschikt om af te vallen en z…
Bronnen en referenties
  • Max Tetau, Plantaardige Homeopathie
  • Vannier L. , Notre conception des maladies aigues et chroniques, L’Homéopathie fransçaise
Reactie

Edith, 08-09-2013
Hoe kom ik aan deze tincturen? Reactie infoteur, 12-09-2013
Beste Edith,
Normaliter zijn de tincturen verkrijgbaar bij reformzaken.

Groet
Tandor.

Tandor (13 artikelen)
Gepubliceerd: 04-04-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.