Nervositeit. Kruidenthee tegen nervositeit, stress en angst

Nervositeit. Kruidenthee tegen nervositeit, stress en angst Nervositeit, stress en angst. Onderstaand recept bevat een kruidenmengsel voor thee dat kan zorgen voor ontspanning. Ook bij examenvrees.

Nervositeit, stress en angst.

Te grote spanningen in je innerlijk kunnen op vele manieren naar voren komen en de meest voorkomende zijn wel nervositeit en angst

Men kan zich opgejaagd voelen, eenzaam voelen, bang zijn, gauw ruzie hebben. Maar ook langs je partner heen leven. Blozen, transpieren, ademhalingsmoeilijkheden, maagklachten, hoofdpijn, hartkloppingen, en zo kunnen we wel nog even doorgaan.
Nervositeit en stress kan altijd optreden en kan diverse oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn wellicht wel: Zorgen (over jezelf maar ook over anderen), hoge werkdruk, relatieproblemen, gezondheidsproblemen, examenvrees, verpeste werksfeer, pesten op school of werk. Maar ook oververmoeidheid kan een grote rol spelen.

Het is belangrijk te achterhalen wat de oorzaak van de nervositeit,stress of angst is. Probeer die zaken aan te pakken. Heb je zorgen bespreek die dan met iemand, dat kan je partner zijn, je broer, zus, vriend maar ook je huisarts. Zijn er problemen op je werk? Besprek die met je chef of de bedrijfsarts. Pesten op school? Praat er met je ouder(s) of leerkracht over. Zorgen over schulden? Schuldhulpverlening kan dan een oplossing zijn. Informeer hiernaar bij de Gemeente. Probeer de problemen bij de kop te pakken. Als stress en angst je leven beheersen ga dan in ieder geval naar de huisarts.

Stress is niet altijd te vermijden, maar praat er met iemand over. Probeer leuke dingen te doen. Zorg voor ontspanning. Dat kan een boek lezen zijn, maar ook een boswandeling of strandwandeling maken. Maak voor jezelf een lijstje met dingen die je graag zou willen doen en binnen je mogelijkheden passen. Kijk welke dingen er op korte termijn te realiseren zijn en probeer die te doen. Probeer wel een realistisch lijstje te maken.

Onderstaand kruidenmengsel, kan je helpen wat meer rust te vinden. Het neemt iets van het gejaagd gevoel weg en zorgt ervoor dat je beter kunt slapen. Als je last hebt van examenvrees, kun je thee het beste 1 week voor het examen beginnen te drinken.

Recept

  • 20 gram Kamille
  • 20 gram Melisse
  • 20 gram Valeriaan
  • 10 gram Lievevrouwe Bedstro
  • 10 gram Gentiaan

Bereiding en gebruik:

1 eetlepel van het mengsel overgieten met kokend water en 10 minuten laten trekken. Dan de thee zeven. Dagelijks 3 maal een een klein kopje nemen, eventueel gezoet met honing. NIET gebruiken tijdens de zwangerschap.

Belangrijk

Deze recepten zijn NIET bedoeld om je huidige medicijnen te vervangen. Bij aanhoudende en ernstige klachten dient je altijd een arts te raadplegen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Tandor, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Soorten kruidenthee en hun werking op de gezondheid: tipsSoorten kruidenthee en hun werking op de gezondheid: tipsEen kopje thee is een ideaal middel om je lichaam op een natuurlijke manier gezond te houden. Kruidenthee heeft tal van…
Natuurlijke middelen tegen stressNatuurlijke middelen tegen stressEr zijn diverse natuurlijke, plantaardige geneesmiddelen (fytotherapie) die werkzaam zijn tegen stress. Bekende middelen…
Zelf je eigen kruidenthee makenZelf je eigen kruidenthee makenWe kennen allemaal de kruidenthee die in de winkel staat, maar ook het zelf maken van kruidenthee is mogelijk en helemaa…

Metamorfose TherapieMetamorfose TherapieMetamorfose therapie is een vorm van reflexzone therapie waarbij de voeten, de handen en het hoofd worden behandeld. Doo…
Alles over de lindeboom"Er schuilt meer in het hart van de linde dan de bijl bloot maakt, schreef Aart Van Der Leeuw". En inderdaad, de linde i…
Bronnen en referenties
Tandor (13 artikelen)
Laatste update: 06-04-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.