Metamorfose Therapie

Metamorfose Therapie Metamorfose therapie is een vorm van reflexzone therapie waarbij de voeten, de handen en het hoofd worden behandeld. Door de therapie kunnen blokkades in het energiesysteem van het lichaam die meestal zijn ontstaan door heftige ervaringen, trauma’s of andere gebeurtenissen in het leven, worden opgeheven. Hierdoor zal de mens die de behandeling ondergaat vaak een innerlijke transformatie doormaken, vandaar de naam metamorfose therapie.

De prenatale periode

De grondlegger van deze therapie is Robert st. John, die deze therapie “prenataal therapie” noemde, omdat hij ervan uitging dat de meeste van deze blokkades al ontstaan in de periode voor de geboorte, de zogenoemde prenatale periode. Deze periode is ontzettend belangrijk omdat in deze prenatale periode de basis wordt gelegd voor je talenten en je kwaliteiten maar ook voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn zoals je bedoeld bent te zijn. Dit omdat tijdens het wordingsproces van de mens, het kind in de baarmoeder alle gevoelens en ervaringen van de moeder tijdens de zwangerschap meekrijgt en het kind ook een stuk bewustzijn met zich meedraagt vanuit vorige levens. Metamorfose therapie of prenataal therapie helpt je dan ook te ontdekken wie je ten diepste bent.

Onthechting

Belangrijk om de therapie te laten slagen is de intentie en de onthechting van de behandelaar en van de intentie van de persoon die de behandeling ondergaat. Wanneer men niet gehecht is aan resultaten kan het genezingsproces pas zijn natuurlijk ruimte krijgen. Het proces is namelijk niet te sturen, en men kan ook niet precies weten waardoor de blokkade precies is ontstaan. De energie en levenskracht die door de behandeling geactiveerd wordt, zal als vanzelf het werk gaan doen. De persoon zal vaak merken dat zijn persoonlijke groei toeneemt en dat lang vastgeroeste levenspatronen die normaliter snel terugkeren makkelijker kunnen worden doorbroken, mits de persoon hier voor openstaat.

Symptomen

Men kan de behandeling zien als een holistische therapie waarbij de mens in zijn geheel wordt behandeld en niet slechts de symptomen.De behandelingen zijn dan ook niet gericht op het behandelen van een ziekte maar op de gehele mens. Een opsomming van symptomen waarbij metamorfose therapie vaak wordt gebruikt is echter:
 • bij onrust en spanningen
 • bij slaapproblemen
 • bij drukke kinderen
 • bij pijn, oud of recent
 • bij mensen die ziek zijn
 • bij mensen met chronische klachten
 • bij onbestemde angsten
 • bij onzekerheid
 • bij het bevorderen van ontwikkeling en bewustwordings-processen
 • bij het aanpakken van patronen in je leven die steeds terug keren
 • bij zingevingsproblematiek

De behandeling

De behandeling bestaat uit een vorm van massage die zoals gezegd het zelfgenezend vermogen van de mens stimuleert. De massage is een lichte massage omdat zachte aanraking beter past bij het gevoelsmatige diep laten doorwerken. Bij de eerste behandelingen zullen alleen de voeten worden behandeld. Men kan ook reeds bij de eerste behandeling de handen en het hoofd behandelen, maar ook dan start men met de voeten, omdat deze het fundament zijn .

Er komen ongeveer 30.000 zenuwuiteinden samen in onze voeten waardoor hier verschillende zones te lokaliseren zijn die in verbinding staan met de rest van ons lichaam. Bij behandeling van de voeten wordt echter de nadruk gelegd op die delen van de voet die corresponderen met de wervelkolom. De wervelkolom is namelijk de basis, het middelpunt van het lichaam.

De voeten staan zoals gezegd voor het fundament maar ook voor “beweging”; de energie wordt door de behandeling in beweging gezet. Een behandeling van de voeten zal ons tonen wat we van het leven maken, en welke mogelijkheden we hebben van nature, die we nog niet tot uitdrukking hebben kunnen brengen in ons leven. Behandeling van de handen zal ons vervolgens aanzetten tot daden en behandeling van het hoofd zal het denken activeren waardoor we de gestimuleerde levenskracht geestelijk kunnen verwerken. De behandelingen zullen meestal 1 keer in de week plaatsvinden, enkele weken achter mekaar.

Links versus rechts

Er wordt altijd eerst met de rechtervoet begonnen, daarna volgt de linkervoet. De rechtervoet correspondeert met de rechterkant van het lichaam, en door met deze kant te starten is dit beter voor de spijsvertering. Ook gaat de voetreflexologie ervan uit dat 'oude' pijn in de rechtervoet zit en 'nieuwe' pijn in de linkervoet. Wanneer de handen en het hoofd ook worden behandeld zal ook eerst de rechterhand worden behandeld.

Resultaten

Veel mensen zijn reeds gebaat bij deze vorm van therapie. Dat de behandeling niet een placebo effect is waarbij de gedachten of de wens van de behandeld persoon de resultaten produceren blijkt uit het feit dat ook kinderen en gehandicapte mensen goed op de behandelingen reageren.
© 2012 - 2024 Andromeda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Paling (zeedier)De paling (Anguilla anguilla) is een zeedier dat leeft in rivieren, meren en vijvers in Europa. Ze komen echter allemaal…
Geef jezelf een goedkope mini-metamorfoseGeef jezelf een goedkope mini-metamorfoseKen je dat gevoel, je kijkt in de spiegel en ziet steeds maar hetzelfde gezicht met hetzelfde kapsel en dezelfde make-up…
Wat is reflexologieReflexologie is een alternatieve geneeswijze die wordt genoemd onder heiltherapieën. Een specifiek deel van het lichaam…

Opvliegers. OvergangsklachtenOpvliegers zijn onschuldig maar niet minder vervelend. Een kruidenthee kan helpen opvliegers en overgangsklachten te ver…
Nervositeit. Kruidenthee tegen nervositeit, stress en angstNervositeit. Kruidenthee tegen nervositeit, stress en angstNervositeit, stress en angst. Onderstaand recept bevat een kruidenmengsel voor thee dat kan zorgen voor ontspanning. Ook…
Bronnen en referenties
 • http://62.197.138.38/index.php/page/Metamorfose.html
 • http://www.in-zichtreflexzone.nl/index.php?location=behmeta
 • http://www.vanfruchten.nl/metamorfose.htm
 • http://www.precious-care.nl/massages/metamorfose_massage.html
Andromeda (5 artikelen)
Gepubliceerd: 02-04-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.