Afvallen met avocado

Avocado is een vrucht die vooral veel gegeten wordt in Midden en Zuid-Amerika. Er wordt vaak gezegd dat avocado een gezonde vrucht is waar je mee kunt afvallen. Toch is niet iedereen het hiermee eens. De avocado bevat namelijk best veel calorieën en is ook wat vet. Hoe zit het? Is afvallen met avocado inderdaad mogelijk?

Avocado

Avocado is een vrucht die vooral in landen als Mexico en Guatemala wordt gegeten. Toch wordt de vrucht ook steeds populairder in andere landen. De oude Maya’s en de Inca’s aten het ook al, vanwege de goede werking eigenschappen die de vrucht heeft. De avocado is een vrucht die wordt gezien als één van de gezondste ter wereld. Niet zo gek, want het zit vol goede voedingswaarden, zoals vitamine B6, vitamine C, vitamine K, kalium, foliumzuur, koper en vezels. We kunnen de avocado daarom ook een superfood noemen.

Afvallen met avocado

Avocado bevat dus heel veel gezonde voedingsstoffen. Deze kunnen je ook helpen bij het afvallen. Zo staat de avocado er om bekend dat je voedingsstofopname wordt verbeterd. Hierdoor neemt je lichaam sneller de belangrijke voedingsstoffen tot zich op en dit is positief wanneer je wilt afvallen. Ook zorgt de avocado ervoor dat je spieren zich beter ontwikkelen en dat je wanneer je stilzit meer calorieën zult verbranden. De avocado is namelijk erg goed voor je stofwisseling. Afvallen met avocado is dus heel goed mogelijk. De avocado mag zelfs niet ontbreken in een gezond eetpatroon. Mensen die willen afvallen, zullen dus echt met regelmaat avocado moeten eten. Er wordt gezegd dat avocado vet is: dat klopt, maar het zijn gezonde vetten die je lichaam nodig heeft. Het kan dus absoluut geen kwaad om avocado te eten.

Andere positieve eigenschappen

De avocado heeft nog veel meer positieve eigenschappen. Zo kun je je cholesterol flink verlagen als je regelmatig avocado eet. Ook is gebleken dat avocado kan helpen om darm- en borstkanker te voorkomen. Een echte powerfruit dus!

Hoe eet je de avocado?

De avocado wordt bij voorkeur rauw gegeten. Je kunt heel erg veel met de vrucht. Zo kun je er guacamole van maken, een lekkere saus die bij veel gerechten gebruikt kan worden. Ook kun je de avocado in een salade doen met andere vruchten, zoals peer, appels en banaan. Of maak een lekkere maaltijdsalade met avocado, verschillende slasoorten, pasta en tonijn. Avocado smaakt tevens prima op brood. Het is dus heel erg veelzijdig. Mocht je avocado toch verwarmen, doe dit dan heel kort, anders wordt de vrucht bitter.

Hoeveel eten?

Je kunt avocado elke dag eten, maar één a twee avocado’s in de week is ook meer dan voldoende. Probeer het eten van de vrucht af te wisselen met andere vruchten, zodat je nog meer goede voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wondermiddel?

Avocado is een echte powerfood, maar dit betekent niet dat het een wondermiddel is. Afvallen kun je niet alleen door avocado’s in je eetpatroon toe te voegen. Vooral heel belangrijk is om gezond te eten. Zorg dus voor drie maaltijden, ontbijt lunch en diner. Kies ook gezonde tussendoortjes. Beweging is ook heel belangrijk. Beweeg tenminste een half uur per dag. Wie een gezonde levensstijl aanwent, zal sneller en beter afvallen dan iemand die een dieet volgt.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is avocado gezond?Is avocado gezond?Is avocado gezond? Ja, deze fruitsoort is erg goed voor uw gezondheid. Meer dan gezond zelfs! Avocado bevat namelijk een…
Kilo's afvallen met het soep dieetKilo's afvallen met het soep dieetHet soep dieet is een dieet om gegarandeerd veel af te vallen in een korte periode. Met het soepdieet zullen de kilo's b…
Avocado: van Fatfood naar Fitfood, by Karl NotenDe avocado is vooral bekend omdat het een van de weinige ‘vette’ vruchten is. Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigde v…
Avocado: waar het eten van deze vrucht goed voor isAvocado: waar het eten van deze vrucht goed voor isBij fruit denken de meeste mensen aan koolhydraten en vitaminen, omdat de meeste vruchten ook vooral suikers bevatten. E…

Het Scarsdale dieet: de manier om snel af te vallenHet Scarsdale dieet: de manier om snel af te vallenHet Scarsdale dieet is een dieet voor 2 weken waarin men wel tot 9 kilo kan afvallen. Het bevat een hoog eiwitgehalte, w…
Afvallen met kiwiAfvallen met kiwi, kan dat wel? De kiwi is een heerlijk, zoete vrucht, die perfect is als tussendoortje. Daarnaast heeft…
Bronnen en referenties
  • Afvallenmetdoortje.blogspot.com
  • Afvallen-weblog.nl
  • Wikipedia
  • Afvallentips.nl
  • Kiloafvallen.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.