Afvallen met bosbessen

Bosbessen zijn erg gezond. Kunnen bosbessen je helpen bij het afvallen? Zo ja, waarom en wat is de kracht van bosbessen? Afvallen met bosbessen is zeker mogelijk, maar het moet niet worden gezien als een wondermiddel. Waar kun je zoal op letten wanneer je probeert af te vallen met bosbessen en welke positieve eigenschap heeft de vrucht?

Afvallen met bosbessen

Bosbessen hebben een positieve invloed op het afvallen en vooral het buikvet zal sneller verdwijnen wanneer je regelmatig bosbessen toevoegt aan je dieet. Onderzoeker Mitchell Seymour van de universiteit in Michigan heeft diverse onderzoeken gedaan naar de combinatie van afvallen en bosbessen. Hieruit bleek dat je zelfs buikvet verliest als je geen caloriearm dieet volgt. De bosbes breekt snel vet af Ook is de glucosehuishouding veel beter wanneer je bosbessen eet. De bosbes wordt tegenwoordig daarom gezien als een echte superfood.

Positieve eigenschappen van de bosbes

Bosbessen hebben behalve het verminderen van het buikvet nog veel andere positieve eigenschappen. Zo is zit de bosbes vol met antioxidanten, vitamine C en vitamine E. Ook zitten er veel vezels in, waardoor je sneller een vol gevoel hebt. Bosbessen kunnen problemen in de darmen voorkomen en kan geregeld bosbessen eten darmkanker voorkomen. Bosbessen kunnen tevens helpen met een ziekte in de stofwisseling.

Waar bosbessen halen?

Bosbessen zijn erg duur: een doosje kan vaak al een paar euro kosten. Wellicht is het een optie zelf bosbessen in de tuin te groeien. Ook kun je bosplekken in de buurt plukken, indien je deze mogelijkheid hebt. Dit is ook nog eens goed voor je, omdat je lekker in beweging bent en hier weer extra calorieën mee verbrandt. Is het zelf laten groeien of plukken van bosbessen geen optie? Kijk dan eens op de markt, vaak is het fruit hier veel goedkoper. Ook kun je diepvries bosbessen kopen. Deze zijn meestal veel voordeliger en bevatten precies dezelfde stoffen als verse bosbessen.

Hoe eten?

De bosbes kun je op verschillende manieren eten. Maak bijvoorbeeld een lekkere fruitsalade of doe de bosbes bij de cornflakes die je in de ochtend eet. Ook erg lekker is om een vruchtenpannenkoek te maken, met allerlei soorten bessen. Of maak eens een smoothie. Heel gezond en je kunt er heerlijke combinaties mee maken. In de zomermaanden kun je ook ijsjes maken van bosbessen, door yoghurt en bosbessen te mixen en in te vriezen. Heerlijk als verfrissend tussendoortje.

Een wondermiddel?

Ja, bosbessen kunnen het afvallen zeker stimuleren, maar je moet het niet zien als een wondermiddel. Wanneer je bosbessen eet zul je echt niet meteen kilo’s kwijtraken. Wel kan het handig zijn om bosbessen toe te voegen aan je dieet, omdat het zeker een positieve werking heeft.

Gezond eten en voldoende bewegen

Wil je afvallen? Dan moet je gezond eten en genoeg bewegen. Eet tenminste drie keer op een dag en kies voor meerdere verantwoorde tussendoortjes. Ook voldoende bewegen is echt nodig wanneer je wilt afvallen. Beweeg elke dag in ieder geval een half uur en probeer een sport te vinden waar je je goed bij voelt en die je lang vol kan houden. Wees ook niet gedemotiveerd als het even een paar dagen minder gaat. Pak daarna de draad weer op en ga verder. Het belangrijkste is een gezonde levensstijl aan te wennen. Het afvallen gaat dan ook vanzelf.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je afvallen met yoghurt?Hoe kun je afvallen met yoghurt?Kun je afvallen met yoghurt? Dit blijkt inderdaad zo te zijn! Yoghurt heeft een hele positieve werking voor mensen die g…
Succesvol afvallen met lekkere smoothiesSuccesvol afvallen met lekkere smoothiesSnel en eenvoudig afvallen, terwijl je nog steeds mag genieten van de heerlijkste drankjes, wie wil dat nou niet? Succes…
Bosbessen, een feest voor lichaam en geestBosbessen, een feest voor lichaam en geestDat fruit gezond voor je is weet iedereen. Bosbessen zijn echter superfruit, ze zijn een goede bron van vitamines en ant…
Bosbessen: Voordelen voor gezondheid van de vruchtenBosbessen: Voordelen voor gezondheid van de vruchtenBosbessen (Vaccinium myrtillus) zijn populaire vruchten die groeien in clusters op struikgewas. Bosbessen, die variëren…

Tips voor een goed en gezond dieetTips voor een goed en gezond dieetIedereen wil graag een mooi gewicht hebben en niet te zwaar zijn. Wat is nu het perfecte dieet? Hoe val je zo snel mogel…
Het lichaamsgewicht na de nieuwjaarshypeHet lichaamsgewicht na de nieuwjaarshypeVoor menigeen is de deceptie al weer (opnieuw) een gepasseerd station. Mensen die jaar op jaar het oprechte voornemen he…
Bronnen en referenties
  • http://50plus.blog.nl
  • http://snelafslankengezondvermageren.blogspot.com
  • http://www.telegraaf.nl
  • http://www.snel-afvallen.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.