Afvallen met kiwi

Afvallen met kiwi, kan dat wel? De kiwi is een heerlijk, zoete vrucht, die perfect is als tussendoortje. Daarnaast heeft de veel positieve eigenschappen, maar hebben deze eigenschappen ook effect op je gewicht? Kun je afvallen met kiwi of is het slechts een fabel? Waar moet je op letten wanneer je wilt afvallen met kiwi?

Afvallen met kiwi

Kiwi is een vrucht die veel positieve eigenschappen bevat. Kiwi heeft erg veel vitamine C. Zoveel zelfs dat er zo’n 160 procent van je dagelijkse portie vitamine C in één vrucht zitten. Ook zitten er veel andere belangrijke voedingsstoffen in, zoals vitamine A, kalium, koper en zink. Een kiwi bevat amper calorieën, slechts 25. Toch is hij erg voedzaam en heb je snel een verzadigd gevoel. Kiwi’s zijn tevens goed voor je stoelgang en je darmstelsel. Dit is van groot belang voor een goed dieet. Ook heeft het een goede werking op je bloedsuikerspiegel. Wanneer de bloedsuikerspiegel in orde is, zul je veel minder snel zin hebben in iets zoets. Als laatste zitten er in de kiwi aminozuren. Deze zorgen ervoor dat je een snellere vetverbranding krijgt. Afvallen met de kiwi is dus zeker mogelijk!

Hoe eet je kiwi’s?

Kiwi kun je op veel verschillende manieren eten. Je kunt hem bijvoorbeeld door midden snijden en leeg lepelen. Dit kan een lekker tussendoortje zijn. Ook kun je een vruchtensalade maken, met behalve kiwi ook appels, banaan en mango. Over het geel kun je wat citroensap doen. Lekker als nagerecht. Kiwi tijdens je ontbijt kan ook heel goed. Doe bijvoorbeeld de vrucht door de yoghurt en eet het met gezonde ontbijtgranen. Wees vooral creatief. Hoe je ze eet maakt weinig uit. Maak er dus iets van dat jij lekker vindt en makkelijk kunt eten.

Welke soort?

Er zijn verschillende soorten kiwi’s, zoals de groene en de gouden. Er is ook een bijzondere kiwi-bes. Dit is een kleine bes, die dezelfde smaak heeft als een kiwi. De meeste kiwi’s komen uit Nieuw-Zeeland. Het maakt niet veel uit welke kiwi je neemt. Ze hebben allemaal dezelfde positieve eigenschappen. Het verschil qua smaak kan wel verschillen en veel mensen hebben wel een voorkeur welke ze het lekkerste vinden.

Kiwi dieet capsules

Op de markt heb je ook speciale kiwi dieet capsules. Deze capsules zijn gemaakt omdat je kunt afvallen met kiwi. Je kunt er eventueel voor kiezen om deze capsules te gebruiken, maar onthoud wel dat een vers stuk fruit altijd beter voor je is. Met deze capsules kun je ook zeker afvallen, maar het heeft meestal wel een paar weken nodig voordat je resultaat ziet.

Een wondermiddel?

Helaas, kiwi helpt zeker om af te vallen, maar je moet het niet zien als een wondermiddel. Snel afvallen met kiwi is dus erg lastig. Wel is het een heel goed hulpmiddel om gewicht kwijt te raken. Een kiwi mag dus zeker niet ontbreken in het eetpatroon van mensen die willen afvallen. Wil je gewicht kwijtraken? Kies dan voor drie gezonde maaltijden per dag en ongeveer drie tussendoortjes. Zorg ook voor genoeg beweging. Dit is absoluut nodig wanneer je wilt afvallen. Een half uur beweging per dag is al genoeg en dit hoeft niet eens heel fanatiek sporten te zijn. Elke dag na het eten wandelen kan bijvoorbeeld ook al helpen.

Lees verder

© 2012 - 2020 Writingsuus, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Zomerse kiwi-smoothiesZomerse kiwi-smoothiesDe zomer is de tijd van de smoothies. En wat is er nu lekkerder dan een heerlijke kiwi smaak? Het is ook nog gezond ook!
Waar zijn kiwi's goed voor?Waar zijn kiwi's goed voor?De kiwi is een vrucht wat groeit aan een slingerende klimplant. Iedereen kent de kiwi wel als een ovale vrucht met een h…
Vruchten waar je mee kunt afvallenVruchten waar je mee kunt afvallenZijn er vruchten die je kunnen helpen met het afvallen? Welke vruchten hebben een positief effect wanneer je probeert ki…
Tips voor afvallen en gezond eten!Tips voor afvallen en gezond eten!Volgt u al een dieet, maar kunt u dit moeilijk volhouden? Hier enkele tips om toch zo nu en dan een extraatje te eten, z…

Afvallen met avocadoAvocado is een vrucht die vooral veel gegeten wordt in Midden en Zuid-Amerika. Er wordt vaak gezegd dat avocado een gezo…
Artisjokken de nieuwe hype rondom afvallen?Artisjokken de nieuwe hype rondom afvallen?In hoeverre heeft de artisjok een positief effect bij het verbanden van vet in het menselijk lichaam? Heeft het een daad…
Bronnen en referenties
  • Sport-en-dieet.nl
  • Afvallen.adviesplaats.nl
  • Dieetforum.nl
  • Vezelrijkvoedsel.org

Reageer op het artikel "Afvallen met kiwi"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Writingsuus
Laatste update: 11-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Special: Afvallen
Bronnen en referenties: 4
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!