Nijnagels voorkomen en behandelen met Arganolie

Nijnagels voorkomen en behandelen met Arganolie Vinger- en teennagels zijn allemaal voorzien van een nagelriem met enigszins verharde huid daaromheen. Als deze verharde huid loskomt van de rest, ontstaat er een nijnagel oftewel dwangnagel. Maar hoe kun je eenmaal ontstane nijnagels genezen? En zijn nijnagels te voorkomen? Jazeker... Met Marokkaanse Arganolie bijvoorbeeld. Hoewel een nijnagel absoluut niets ernstigs is, kun je er wel veel last van hebben. Zo kun je met je nijnagel ergens achter blijven hangen. De huid scheurt hierdoor alleen maar verder uit, wat pijnlijk is. Door het inscheuren kunnen ook weer nieuwe nijnagels ontstaan. Verder kan de nijnagel ontstoken raken. In het ernstigste geval kunnen hierdoor koorts en zwellingen optreden. Is je nijnagel ontstoken, dan zal de dokter er aan te pas moeten komen.

Hoe ontstaat een nijnagel?

Mensen die last hebben van nijnagels, zijn vaak (maar niet altijd!) mensen die hun huid en nagels in z'n algemeenheid niet goed verzorgen. Zij bijten bijvoorbeeld nagels, waardoor de de tanden op de huid drukken. Hierdoor scheurt de huid in, met nijnagels tot gevolg. Ook mensen die de neiging tot nagelbijten kunnen weerstaan, kunnen last krijgen van nijnagels. In hun geval is de huid rondom de nagelriemen vaak te droog. Door je huid goed te hydrateren en te masseren, kun je voorkomen dat je nijnagels krijgt. Een goed middel hiervoor is Marokkaanse Arganolie.

Hoe komt het dat de huid uitdroogt?

Hoewel je er niet dagelijks bij stilstaat, is je huid het grootste orgaan dat je hebt. Het is ook het enige orgaan dat zonder hulpmiddelen bekeken kan worden, puur en alleen omdat het aan de buitenkant zit. Maar juist hierdoor heeft de huid ook veel te lijden onder verschillende invloeden. Zo zal de huid een groter risico lopen op uitdroging tijdens de koude, lange wintermaanden. Ook wasmiddelen, afwasmiddel, schoonmaakmiddelen en agressieve zepen kunnen uitdroging van de huid en daardoor nijnagels veroorzaken.

Nijnagels voorkomen met Marokkaanse Arganolie

Je huid verwennen met Marokkkaanse Arganolie is een uitstekende methode om nijnagels te voorkomen. Je kunt met deze olie zowel je handen als je nagelriemen insmeren. Marokkaansen Arganolie is een zeer effectieve vochtinbrenger en zorgt voor uitstekende hydratatie van de huid. Maar dat is niet het enige: de Arganolie bevat tevens een hoog gehalte aan vitamine E en essentiële vetzuren. Deze vetzuren zorgen ervoor dat de nagels niet alleen gehydrateerd, maar ook verstevigd worden. Hierdoor zullen de nagels minder snel splijten, breken of scheuren. Om nijnagels te voorkomen en de handen en nagelriemen goed te verzorgen, zou je het best drie maal per week moeten smeren, vooral in de herfst en de winter.

Een nijnagel behandelen

Heb je last van een nijnagel, dan kun je deze het best verwijderen. Dit doe je absoluut niet door aan het velletje te trekken! Niet alleen doet dit zeer, je beschadigt de huid er alleen maar verder mee... waardoor weer nieuwe nijnagels kunnen ontstaan. Nee, een nijnagel kun je het best afknippen. Hiervoor heb je een nagelknipper of nagelschaar nodig. Wel is het verstandig om deze te desinfecteren alvorens je de nijnagel te lijf gaat. Alcohol of sterilon zijn hierbij afdoende.

Heb je de nagelknipper of nagelschaar gedesinfecteerd, dan is het verstandig om ook de aangedane vinger voor te bereiden op het afknippen van de nijnagel. Dit doe je door de hand of vinger eventjes te weken in warm water. De huid wordt hierdoor zacht, zodat je gemakkelijker kunt knippen. Probeer dit zo zacht mogelijk te doen, zodat de huid niet verder inscheurt. Ook kan je het best proberen om redelijk dicht op de huid te knippen, zodat je niet alsnog met je losse velletje ergens achter blijft haken. Een pleistertje over de afgeknipte nijnagel voorkomt infectie.

Nijnagels en bijgeloof

In Japan gelooft men dat het hebben van een nijnagel betekent dat er een gemeen persoon bij je op bezoek komt.
© 2014 - 2024 Stippels, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nijnagel of nijdnagel verzorgen en behandelingNijnagel of nijdnagel verzorgen en behandelingEen nijnagel of nijdnagel bestaat uit een stukje verharde en gedroogde huid dat langs de nagelriem recht omhoog staat. H…
Nijnagelinfectie: Geïnfecteerde huid van nijnagel met pijnNijnagelinfectie: Geïnfecteerde huid van nijnagel met pijnEen nijnagel is een inscheuring van de huid langs de nagelriem (aan de uiterste rand van de vingernagel). De nijnagel on…
Gezwollen duim: Oorzaken van zwelling van duimGezwollen duim: Oorzaken van zwelling van duimEen zwelling van de duim is een mogelijk slopend symptoom, omdat de duim zo belangrijk is voor het uitvoeren van diverse…
Ontstoken vinger: Soorten en oorzaken van vingerontstekingOntstoken vinger: Soorten en oorzaken van vingerontstekingMet de handen komen mensen aan veel plaatsen waar zich mogelijk bacteriën en andere ziektemakers bevinden. Een ontstoken…

Bang voor de tandarts? Tips om tandartsangst te overwinnenBang voor de tandarts? Tips om tandartsangst te overwinnenBang zijn voor een bezoekje aan de tandarts komt niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen voor. Het geluid van…
Dromen onthoudenDromen onthoudenHoewel het misschien anders lijkt is het antwoord op de titel: “Zeer waarschijnlijk wel.” En toch weten we lang niet alt…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Huid
  • http://www.arganwinkel.nl/blog/voorkom-losse-velletjes-en-mogelijk-vervelende-infecties/
  • http://www.arganolie.eu/blog/argan-cosmetica/vermijd-de-pijn-van-nijnagels-met-marokkaanse-arganolie/
  • http://plazilla.com/page/4295132754/wat-zijn-nijnagels-en-hoe-behandel-je-ze
Stippels (68 artikelen)
Gepubliceerd: 04-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.