UMC Utrecht: adres, bezoektijden en bereikbaarheid

UMC Utrecht: adres, bezoektijden en bereikbaarheid Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) is een groot ziekenhuis ten oosten van de stad Utrecht. Tot het UMC behoren onder andere het Academisch Ziekenhuis Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, locatie A.A. Hijmans van den Berghgebouw en de Medische Faculteit Utrecht (Stratenum). Kom alles te weten over het UMC en de bijbehorende locaties zoals het adres, de bezoektijden, de contactgegevens en de bezoektijden. Ook is aangegeven hoe je het UMC kunt bereiken per auto of openbaar vervoer en waar je kunt parkeren. Tenslotte kom je meer te weten over de mogelijkheden om te werken bij het UMC.

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC)

Het grootste ziekenhuis van Utrecht is het Universitair Medisch Centrum Utrecht, oftewel UMC Utrecht. Het UMC beschikt over circa 1000 bedden en 11.000 medewerkers. Het UMC bestaat uit vier deellocaties, te weten het Academisch Ziekenhuis Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, locatie A.A. Hijmans van den Berghgebouw en de Medische Faculteit Utrecht (Stratenum). Het UMC is één van de acht universitaire medische centra van Nederland.

Adres en contactgegevens

Het UMC bestaat uit meerdere locaties, elk met een eigen adres. De verschillende locaties hebben echter wel hetzelfde algemene telefoonnummer en e-mailadres:
 • Telefoonnummer algemeen: 088-7555555
 • E-mailadres: info@umcutrecht.nl

Locatie Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU)

 • Adres: Heidelberglaan 100
 • Postcode: 3584 CX Utrecht
 • Postadres: Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

Locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ)

 • Adres: Lundlaan 6
 • Postcode: 3584 EA Utrecht
 • Postadres: Postbus 85090, 3508 AB Utrecht

Locatie A.A. Hijmans van den Berghgebouw

 • Adres: Universiteitsweg 98
 • Postcode: 3584 CG Utrecht
 • Postadres: Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

Locatie Stratenum(Medische Faculteit Utrecht)

 • Adres: Universiteitsweg 100
 • Postcode: 3584 CG Utrecht
 • Postadres: Postbus 85060, 3508 AB Utrecht

Bereikbaarheid UMC

Bezoekers van het UMC kunnen gebruik maken van zowel de auto als het openbaar vervoer.

Auto

Het UMC ligt ten oosten van de stad Utrecht nabij het knooppunt Rijnsweerd (knooppunt A27 en A28). Het UMC is bereikbaar via autosnelweg A28 (afrit 2 De Bilt). Het ziekenhuiscomplex is direct aan de afslag gelegen.

Parkeren

Het Academisch Ziekenhuis (locatie AZU) beschikt over een eigen parkeergarage. Bezoekers van de locaties A.A. Hijmans van den Berghgebouw en Stratenum kunnen ook gebruik maken van deze parkeergarage. Bezoekers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis kunnen ook gebruik maken van parkeerplaatsen bij deze locatie.

Parkeertarieven

Wanneer u minder dan 30 minuten parkeert is het gebruik van de parkeergarage gratis. Parkeert u langer dan 30 minuten? In dat geval betaalt u 1,80 per uur met een maximum van 18,- per dag. Wanneer u meerdere dagen per week parkeert kunt u ook gebruik maken van een weekkaart ter waarde van 30,-.

Openbaar vervoer

De beste manier om te reizen naar UMC Utrecht is met het openbaar vervoer. Bij het complex zijn diverse bushaltes aanwezig. De buslijnen hebben aansluitingen met onder andere het treinstation Utrecht Centraal. Bezoekers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis kunnen uitstappen op bushalte WKZ. Bezoekers van het Academisch Ziekenhuis Utrecht, locatie A.A. Hijmans van den Berghgebouw en de Medische Faculteit kunnen uitstappen op bushalte AZU.

Bezoektijden

De bezoektijden variëren per locatie.

Locatie Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU)

De bezoektijden zijn over het algemeen dagelijks van 15 - 20 uur. Voor diverse afdelingen gelden echter afwijkende bezoektijden. Een actueel overzicht van afwijkende bezoektijden is te vinden op de webpagina umcutrecht.nl/zorg/bezoekers/bezoekuren. U kunt ook telefonisch navraag doen naar de bezoektijden via het telefoonnummer 088-7558899.

Locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ)

Kinderen mogen door de ouders 24 uur per dag worden bezocht. Tussen 12 en 14 zijn de rusttijden waardoor tussen die uren de broertjes en zusjes niet welkom zijn. Overig bezoek zoals vriendjes en overige familieleden zijn welkom van 10 - 12 uur en van 14 - 19 uur. De afdeling verloskunde heeft afwijkende bezoektijden. Zo mag de partner dagelijks van 10 - 12.30 uur en 14.30 - 22 uur de moeder bezoeken. Overig bezoek is welkom tussen 15 - 20 uur.

Werken bij UMC Utrecht

Met ruim 11.000 werknemers zijn er weinig grotere werkgevers in Utrecht en omgeving. Het is dan ook geen wonder dat er zeer regelmatig nieuwe vacatures ontstaan, bijvoorbeeld in de verpleging, als medisch arts, enzovoorts. Een actueel overzicht van de vacatures is te raadplegen via werkenbijumcutrecht.nl. Naast de vacatures zijn er ook stages en andersoortige leer-werk trajecten te vinden.

Lees verder

© 2014 - 2023 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tarieven voor het parkerenTarieven voor het parkerenIn vrijwel alle winkelcentra moet u fors betalen om u auto te parkeren. In steden als Amsterdam en Utrecht kunnen de tar…
PostNL vacatures: werken bij PostNLPostNL vacatures: werken bij PostNLPostNL is het grootste postbedrijf van Nederland en bezorgt elke dag miljoenen folders, brieven en kaarten bij de mensen…
Ikea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeIkea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeEén van de grootste Ikea filialen in Nederland is de Ikea in Eindhoven (ook wel Ikea Son genoemd). De Ikea vestiging in…
Klaar met je opleiding, wat nu?Klaar met je opleiding, wat nu?Je bent klaar met je opleiding, en je zoekt een baan. Maar waar moet je het precies zoeken? Het is lastig om in deze tij…

Verwijderen van stof en huisstofmijtAllergie- en astmapatiënten hebben het soms vaak moeilijk te verduren door hun gevoeligheid voor stof en huisstofmijt. S…
Ontwaken tijdens een narcoseOntwaken tijdens een narcoseOperaties onder volledige narcose zijn tegenwoordig een routinezaak. Maar er zijn echter patiënten die tijdens de operat…
Bronnen en referenties
 • Umcutrecht.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 30-09-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.