Gevoel van stress verminderen met MetaRelax

Gevoel van stress verminderen met MetaRelax Stress en vermoeidheid zijn veel voorkomende klachten. Naast een drukke baan of stressfactoren vanuit het privéleven speelt een tekort aan magnesium hierbij vaak een rol. Spieren, bloedvaten en zenuwen zijn daardoor gespannen en dit zorgt ervoor dat je je maar moeilijk kunt ontspannen ook al eet je gezond en heb je een goede nachtrust. MetaRelax is een supplement op basis van magnesiumglycerofosfaat, aangevuld met B-vitamines en taurine. Het is daarmee een uitstekende ondersteuning van je lichamelijke en geestelijke balans en helpt het gevoel van stress verminderen, ongeacht de oorzaak van de stress.

MetaRelax


Wat is MetaRelax?

MetaRelax is een uniek middel dat je kunt gebruiken wanneer je veel te maken hebt met gevoelens van stress en vermoeidheid en deze wilt verminderen. Het is een magnesiumcomplex aangevuld met B-vitamines en taurine, afgestemd om je zowel lichamelijk als geestelijk in balans te brengen wanneer deze balans als gevolg van stress en vermoeidheid verstoord is geraakt.

Specifiek gaat het hier om het magnesiumzout magnesiumglycerofosfaat. Het bijzondere aan magnesiumglycerofosfaat is dat het in tegenstelling tot veel andere soorten magnesiumsupplementen goed verdragen wordt door maag en darmen. Mensen die in het verleden overgevoeligheidsreacties kregen van een supplement op basis van magnesium zullen in de meeste gevallen geen bijwerkingen krijgen wanneer zij MetaRelax gebruiken.

Wanneer MetaRelax gebruiken?

MetaRelax is te gebruiken bij de volgende symptomen:
 • Stress
 • Gevoel van gespannenheid in het lichaam
 • Vermoeidheid
 • Concentratieproblemen

Het ondersteunt daarnaast tevens de volgende functies:
 • Behoud van sterke botten
 • Goed functioneren van het zenuwstelsel
 • Normale werking van de spieren
 • Een normale eiwitsynthese
 • Psychologische balans
 • Leerfuncties

Magnesiumglycerofosfaat en de invloed op stress en vermoeidheid

Het belangrijkste bestanddeel van MetaRelax is magnesiumglycerofosfaat, een bijzonder magnesiumzout. Magnesium staat ook wel bekend als 'anti-stress mineraal'. Het is daarom verwerkt in diverse supplementen die de negatieve gevolgen van stress bestrijden. Daarnaast is het sowieso geen overbodige luxe, veel mensen hebben namelijk een tekort aan magnesium. Het gebruik van kunstmest in de land- en tuinbouw zorgt er namelijk voor dat veel groenten en fruit minder magnesium bevatten waardoor we er op dagelijkse basis zelfs bij een gezond dieet te weinig van binnenkrijgen.

Magnesium is onmisbaar voor het goed functioneren van het menselijk lichaam, het is namelijk betrokken bij zeer veel van de essentiële lichaamsprocessen. Het belangrijkste kenmerk is dat het zorgt voor een gezonde ontspanning van de spieren, bloedvaten en zenuwen. Waar je een zekere spanning in de spieren zelf nog kunt herkennen en kunt identificeren als een bron van vermoeidheid, heb je er vaak geen erg in dat ook je bloedvaten en zenuwen gespannen zijn. Toch is dit een kenmerkend gevolg van een tekort aan magnesium.

Het is overigens niet zo dat je een aantoonbaar tekort aan magnesium moet hebben om MetaRelax een gunstige uitwerking te laten hebben op je stress- en vermoeidheidsverschijnselen. Doordat het diverse B-vitamines en taurine bevat vormt het in het algemeen een goede ondersteuning van je (vermoeide en gestreste) lichaam en geest.

Magnesium in supplementen en bijwerkingen
Heb je eerder supplementen met magnesium gebruikt en boden deze geen soelaas? Wees erop bedacht dat er diverse soorten magnesium bestaan. Koop je een goedkoop of merkloos magnesiumsupplement, dan zit hier vaak magnesiumoxide in. Magnesiumoxide heeft een laxerende werking waardoor het niet alleen bijwerkingen als buikpijn en diarree kan veroorzaken, het lichaam neemt er ook maar een zeer klein gedeelte van op. MetaRelax bevat geen magnesiumoxide maar magnesiumglycerofosfaat waardoor je deze bijwerkingen niet hoeft te verwachten. De opname ervan door het lichaam is bovendien een stuk beter.

Waar is MetaRelax verkrijgbaar?

MetaRelax is bij sommige drogisterijen en apotheken verkrijgbaar, doch niet bij allen. Daarnaast is het ook verkrijgbaar via diverse online drogisterijen, zowel in pilvorm als sachets. Zorg er bij aankoop van supplementen online altijd voor dat je je ervan vergewist dat het gaat om een betrouwbare Nederlandse website.

Lees verder

© 2015 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is taurine en is het gevaarlijk?Wat is taurine en is het gevaarlijk?Taurine, wat is dat nu eigenlijk? Er wordt wel eens gezegd dat taurine gevaarlijk is. Taurine wordt in meerdere producte…
Klachten bij magnesium tekortKlachten bij magnesium tekortHet is erg belangrijk om voldoende van het mineraal magnesium binnen te krijgen. Magnesium is natuurlijk tranquillizer,…
Taurine, goed voor de gezondheidTaurine, goed voor de gezondheidTaurine is een aminozuur dat met name in de lever en hersenen door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Het komt voort uit…

Het wondermedicijn Sofosbuvir (Sovaldi) voor hepatitis CHet wondermedicijn Sofosbuvir (Sovaldi) voor hepatitis CSofosbuvir is een antiviraal medicijn tegen hepatitis C. In tegenstelling tot oudere medicijnen is sofosbuvir in staat e…
Merk Bepanthen: producten en toepassingenBepanthen is een merknaam die velen bekend in de oren klinkt. Nagenoeg iedereen heeft wel een van de producten met die n…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: MetaRelax
 • http://www.metarelax.be/nl/home.aspx
 • http://www.smeetsengraas.nl/metagenics/metarelax_zakjes.php
 • http://www.ahealthylife.nl/de-kracht-van-magnesium/
Reactie

Susanne, 16-08-2018
Hallo,

Hoeveel MetaRelax tabletten mag ik per dag innemen? Reactie infoteur, 16-08-2018
Beste Susanne,

Hiervoor kun je het beste de verpakking of bijsluiter raadplegen.

Groet,
Dessal

Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 05-05-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.