Merk Bepanthen: producten en toepassingen

Bepanthen is een merknaam die velen bekend in de oren klinkt. Nagenoeg iedereen heeft wel een van de producten met die naam in huis. De producten behoren tot de farmaceutische industrie bij de dermatica. Dermatica zijn farmaceutische producten (geneesmiddelen) die op de huid worden toegepast. Bepanthen heeft producten voor jong en oud wat al begint met zalf voor de verzorging van baby’s. Als onderdeel van een wereldconcern heeft het merk zijn naam hoog te houden en moeten de producten aan de hoogste eisen voldoen.

Bepanthen en divisie Bayer HealthCare

Bepanthen is een toonaangevend merk op het gebied van wondverzorging en wondgenezing. Het merk werd in 1950 in Duitsland geïntroduceerd door het bedrijf Roche. Sinds 2005 echter hoort Bepanthen bij de multinational Bayer. Bayer heeft een hoofdkantoor in het Duitse Leverkussen in Noordrijn-Westfalen. Door het moederbedrijf Bayer AG worden twee divisies overkoepeld namelijk HealthCare en CropScience. Bayer HealthCare heeft als vakterrein gezondheid en Bayer CropScience houdt zich bezig met biotechnologie en gewasbescherming. Bepanthen hoort tot de divisie Bayer HealthCare.

Essentiele component dexpanthenol

De producten van Bepanthen zijn gebaseerd op het bestanddeel panthenol en vooral de component dexpanthenol. Panthenol is de alcoholvorm van pantotheenzuur (vitamine B5). Panthenol heeft twee componenten namelijk D-panthenol en L-panthenol waarvan alleen de component D-panthenol biologisch actief is. Die component staat vooral bekend onder de naam dexpanthenol welke term ook in de beschrijvingen van de producten van Bepanthen wordt gebruikt. Panthenol komt ook voor in talkrijke producten zoals haarconditioners, shampoos en huidverzorgingsproducten.

Assortiment producten Bepanthen

Aanvankelijk werden door Bepanthen slechts drie producten gemaakt op het gebied van wond en zalf maar het assortiment is in de loop van de jaren sterk uitgebreid. Bepanthen streeft naar voortdurende uitbreiding van het assortiment door ontwikkeling en vernieuwing. De producten waarvan er in elk medicijnkastje meestal minstens één te vinden is zijn:

Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem

Ontsierende strepen op de buik tijdens de zwangerschap ontstaan door het uitrekken van de huid. Er kan dan onvoldoende collageen aangemaakt worden. Collageen is een lijmvormend eiwit als belangrijk onderdeel van het bindweefsel. Zwangerschapsstriemen zijn niet altijd te voorkomen en er speelt ook een erfelijke factor mee. Maar door twee keer per dag Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem te gebruiken blijft de huid in optimale conditie en wordt de kans vergroot dat de strepen in elk geval verminderen.
De balsem is samengesteld uit:
  • Centella Asiatica: Deze stof stimuleert de aanmaak van collageen.
  • Gezuiverde olijfolie: Hiermee worden de huidvetten aangevuld en blijft de huid elastisch en soepel.
  • Dexpanthenol: Een stof die ook gezien wordt als provitamine B5 en diep doordringt in de huid en deze voedt, ondersteunt en herstelt.

Bepanthen Baby Zalf

Deze zalf kan gebruikt worden bij de behandeling van rode billetjes van een baby. De zalf bevat een hoge concentratie dexpanthenol die de huid herstelt en een beschermende laag vormt zonder de huid af te sluiten. Het is een zalf waar, in tegenstelling tot veel andere zalven, geen geurstof en conserveringsmiddelen aan zijn toegevoegd.

Bepanthen Beschermende Zalf

Zalf met beschermende kwaliteiten is vooral geschikt voor een schrale en droge huid die bijvoorbeeld op ellebogen, hielen, vingers en voeten kan voorkomen. Het bestanddeel dexpanthenol heeft de eigenschap het natuurlijk herstelproces van de huid te ondersteunen. De hoge concentratie vetten (65%) zorgt voor een beschermende laag op de huid en helpt het vochtgehalte van de huid op peil te houden.

Bepanthen Crème

Bepanthen Crème heeft een verzachtende en verkoelende werking en ondersteunt het natuurlijke herstel van de huid. De makkelijk smeerbare crème is bijzonder geschikt voor een rode en geprikkelde huid op bijvoorbeeld benen, gezicht, handen en voeten. Het is een olie-in-water-emulsie met een verkoelende invloed en een goede absorberende werking.

Bepanthen Intensief Lotion

Deze zachte en vette lotion kan het best gebruikt worden bij een kwetsbare, gespannen of droge huid. De lotion is zeer geschikt voor de dagelijkse verzorging van de huid die na gebruik soepel aanvoelt en niet plakt.

Bepanthen Cooling Foam Spray

Deze spray is bedoeld voor een pijnvrije behandeling van eerstegraads verbrandingen. Na het sprayen van de zachte foam op de huid treedt onmiddellijk verkoeling op en ontstaat een kalmerend gevoel. De huid neemt de foam snel op en zorgt voor herstel. Na het sprayen is inwrijven niet nodig waardoor de foam pijnvrij kan worden aangebracht. Aan te raden is om de spray altijd in het medicijnkastje te hebben omdat eerstegraadsverbrandingen altijd onverwacht voorkomen.

Bepanthen Eczeem Crème

Eczeem Crème verlicht het jeukeffect bij huidirritaties en ondersteunt het herstel van de huid bij allergische reacties droge huid of eczeem. De crème bevat vochtregulerende stoffen zoals glycerine met een hydraterende werking en de speciale lamellaire-lipiden technologie herstelt de huidbarrière tussen eczeem uitbraken door.
© 2015 - 2024 Rickandie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zalven: soorten en het gebruikVeel geneesmiddelen worden op een of andere manier ingenomen. Maar er bestaan ook zeer veel geneesmiddelen die uitwendig…
Sudocrem, voor meer dan alleen luieruitslagSudocrem, voor meer dan alleen luieruitslagSudocrem is een zalf welke je voornamelijk zal doen denken aan babyverzorging. Luieruitslag, schrale billetjes, rode en…
Eerste hulp voor de huid: irritatie, kloven, jeuk, droogteEerste hulp voor de huid: irritatie, kloven, jeuk, droogteEen huid met droge, schrale plekken, kloven, irritatie en jeuk: het komt algemeen voor. In de zomer bij warm weer, in de…
Review: Bepanthen Eczeem CrèmerecensieReview: Bepanthen Eczeem CrèmeBepanthen Eczeem Crème is geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen die last hebben van licht tot matig eczeem. De c…

Gevoel van stress verminderen met MetaRelaxGevoel van stress verminderen met MetaRelaxStress en vermoeidheid zijn veel voorkomende klachten. Naast een drukke baan of stressfactoren vanuit het privéleven spe…
Magnesium voor chemokuur innemen om nierschade te vermijdenMagnesium voor chemokuur innemen om nierschade te vermijdenOm kanker te behandelen wordt een chemokuur zoals Cisplatin toegepast. Daardoor worden kankercellen vernietigd, waarna d…
Bronnen en referenties
  • http://www.bepanthen.nl/producten
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Bayer
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Panthenol
Rickandie (1.164 artikelen)
Gepubliceerd: 08-11-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.