Kalmeringsmiddelen zonder recept

Kalmeringsmiddelen zonder recept Kalmeringsmiddelen zijn over het algemeen alleen verkrijgbaar bij de apotheek wanneer je hiervoor een recept van een arts hebt gekregen. Het kan echter zijn dat je problemen hebt waarmee je niet naar de huisarts wilt gaan, bijvoorbeeld omdat andere mensen er daardoor achter komen terwijl je dit probeert te voorkomen. Wellicht overweeg je online kalmeringspillen te bestellen. Het online bestellen van kalmeringsmiddelen is echter niet zonder gevaar omdat de samenstelling kan afwijken van die van medicijnen die je via de apotheek kunt krijgen.

Kalmeringsmiddelen verkrijgbaar zonder recept


Wat zijn kalmeringsmiddelen en hoe werken ze?

Kalmeringsmiddelen, oftewel benzodiazepines, zijn medicijnen die ervoor zorgen dat je je rustiger gaat voelen en waardoor je bovendien beter kunt slapen. De namen van deze medicijnen eindigen vaak met 'pam', zo hoor je nog wel eens dat gesproken wordt over het innemen van 'een pammetje'. Voorbeelden van namen zijn temazepam diazepam, flunitrazepam, lorazepam, nitrazepam en oxazepam, maar er bestaan nog veel meer soorten zoals alprazolam, cipramil of xanax die niet aan hun naar te herkennen zijn als kalmeringsmiddel.

Deze kalmeringsmiddelen remmen je hersenen als het ware af. Het zijn nadrukkelijk pillen die een tijdelijk effect hebben, het is niet zo dat ze gemaakt zijn om een langetermijneffect te verschaffen. Vrij snel na inname zul je merken dat je wat slomer wordt. Wanneer je de medicatie gebruikt omdat je psychisch door een zware periode gaat als gevolg van bijvoorbeeld een trauma, het verlies van een dierbare of een scheiding dan zul je vaak merken dat de gedachten aan deze nare dingen tijdelijk iets meer afgestompt worden en je er iets minder dwangmatig aan denkt. Ze bieden echter geen oplossing voor de bestaande problemen.

Benzodiazepines dienen niet langer dan twee weken gebruikt te worden. Dit vanwege de kans op verslaving. Een oxazepam biedt tijdelijk verlichting maar je wilt hier niet aan verslaafd raken want binnen de kortste keren wegen de voordelen dan niet meer op tegen de nadelen en bovendien zult je ontwenningsverschijnselen krijgen als je niet langer over de medicatie kunt beschikken.

Kalmeringspillen bestellen via het internet

Een veel gehoord probleem is dat mensen niet naar de huisarts willen om om een recept te vragen. De redenen zijn uiteenlopend. Mensen willen niet het stempel krijgen van een labiel persoon die dergelijke middelen nodig heeft. Kinderen wiens ouders de rekening betalen of een overzicht van de verzekering krijgen kunnen bang zijn dat hun ouders achter hun problemen komen terwijl ze dit niet willen. Zo zijn er nog tal van andere bezwaren te bedenken. Toch is naar de huisarts gaan het beste.

Het is af te raden om via internet kalmeringspillen, slaappillen of andere soorten medicijnen te bestellen. Wanneer je online een bestelling doet is dit sowieso illegaal. De medicatie moet door een arts worden voorgeschreven zodat hij jouw situatie kan blijven monitoren. Mensen die online kalmeringsmiddelen bestellen doen dit vaak vanuit Amerika. Weet echter dat dit volgens de Nederlandse wet verboden is. Het kan bovendien gevaarlijk zijn. Het komt voor dat medicijnen zoals temazepam of xanax niet de standaard dosering bevat. Zo kan er te veel van de werkzame stof inzit, waardoor je last kunt krijgen van onaangename bijwerkingen. Maar er kan ook te weinig inzitten waardoor het niet helpt. Het kost vaak ook nog eens bakken met geld en er bestaat het risico dat de zending wordt onderschept door de douane.

Hoe suf het ook klinkt, probeer eerst eens wat je kunt bereiken met medicatie op basis van kruiden die in de natuurwinkel te koop zijn. Je zult nog eens versteld staan van valeriaan dat valium overbodig maakt. Geef het een kans, en als het niet werkt bedenk dan dat een bezoek aan de huisarts misschien tot wel verstandig is.

Phenibut

Een andere mogelijkheid is het gebruik van het middel phenibut. In Rusland is dit middel geregistreerd als geneesmiddel, maar in Nederland is het geclassificeerd als voedingssupplement. Het wordt gebruikt om beter tot rust te kunnen komen en beter te slapen. Aangeraden wordt om het maximaal twee tot drie dagen achter elkaar te gebruiken en dan tenminste twee tot drie dagen niet, anders kan gewenning optreden.

Een overdosis kalmeringsmiddelen is zelden dodelijk

Helaas zijn veel van de mensen die op zoek zijn naar manieren om buiten een arts om aan kalmeringsmiddelen te komen somber. Het is voor deze mensen belangrijk om te realiseren dat benzodiazepines zelden dodelijk zijn. Een aantal soorten heeft echter wel andere nadelen. Een overdosering kan zo bijvoorbeeld leiden tot verlies van de nierfunctie die op zichzelf niet dodelijk is maar wel tot gevolg kan hebben dat je levenslang dialyse zult moeten ondergaan.

Kalmeringsmiddelen op homeopathische basis

Het is ook mogelijk om kalmeringsmiddelen op homeopathische basis te gebruiken. Met diverse kruidenpreparaten is een effect te bereiken dat vergelijkbaar is met medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn. Probeer bijvoorbeeld eens tot rust te komen door het gebruik van een combinatie van melisse, hop, valeriaan en passiebloem.

Lees verder

© 2011 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dosering van benzodiazepines (kalmeringsmiddelen)Dosering van benzodiazepines (kalmeringsmiddelen)De dosering van benzodiazepines, ook wel kalmeringsmiddelen genoemd, is afhankelijk van onder meer de snelheid van de we…
Doorgaan of stoppen met antidepressiva en slaapmiddelenDoorgaan of stoppen met antidepressiva en slaapmiddelenAntidepressiva (medicijnen tegen depressies) worden nogal eens te kort geslikt. Bij slaap- en kalmeringsmiddelen daarent…
Loprazolam - Dormonoct (kalmeringsmiddel)Loprazolam - Dormonoct (kalmeringsmiddel)Loprazolam, ook wel bekend onder de merknaam Dormonoct, is een kalmeringsmiddel dat vooral voorgeschreven wordt om angst…

Furosemide en andere diureticaFurosemide is een van de diuretische stoffen die in de (dier)geneeskunde worden gebruikt om de urine productie te stimul…
Influenza: Een overzicht van antivirale middelenDe voornaamste medicijnen tegen influenza die bij mensen worden gebruikt vallen onder 2 groepen: M2 inhibitoren en N-rem…
Bronnen en referenties
Reactie

A. J. Luske, 25-09-2013
Kunt u 2 doosjes oxazepam 50 mg. leveren?
Ik hoor nog van u.
gr.ton Luske Reactie infoteur, 25-09-2013
Geachte heer Luske,

U bent terecht gekomen op een pagina met informatie over kalmeringsmiddelen die verkrijgbaar zijn zonder recept. Het betreft hier geenszins een online apotheek. Oxazepam is bovendien geen vrij verkrijgbaar geneesmiddelen. U heeft hiervoor een recept van uw huisarts of een specialist nodig.

Met vriendelijke groet,
Dessal

Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 27-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.