Je partner masseren

Je partner masseren Massage is voor ons lichaam heel ontspannend en hebben een grote dieptewerking. Lichamelijke ontspanning is voor ons lichaam echt belangrijk. We hebben allemaal last van stressfactoren: druk gezin, druk werk, van hot naar her. Als partners heb je ook vaak weinig tijd voor elkaar. Je partner verwennen met massage is aangename manier om tijd voor elkaar vrij te maken. Om fijn en goed te masseren hoef je niet geoefend te zijn, je volgt alleen enkele basisprincipes. Als je je partner masseert moet je altijd rustig en langzaam bewegen. Het doel van de massage is, behalve tijd voor elkaar vrij maken, ontspanning. Ook waarover en hoe er tijdens een massage gespoken wordt moet qua inhoud passen bij het doel van ontspanning. Voor de massage kies je een comfortabele plek. Je zorgt dat de temperatuur aangenaam is, en je laat de massage-olie op kamertemperatuur komen. Het levert nogal een schrikeffect op wanneer je partner verrast wordt met een koude scheut olie op zijn rug. Zorg dat je de massageolie steeds makkelijk kan pakken. Maak het gezellig door tijdens de massage eventueel (geur-)kaarsen aan te doen. Het relaxen kan beginnen!

De partnermassage

De partner die gemasseerd gaat worden, gaat met ontbloot bovenlichaam liggen. De ondergrond moet comfortabel zijn en niet te zacht. Het onderlichaam kun je bedekken met een deken of een handdoek, zodat het niet teveel afkoelt. De partner legt de armen ontspannen naast het lichaam.

 • Je begint de massage door langzaam contact te maken. Je legt je hand, nog zonder olie, in de lendenstreek en laat ze daar een minuut leggen. Als je dit contact hebt gemaakt mag je dit pas na afloop van de massage verbreken. Tijdens de massage laat je de huid nooit plotseling los en je haalt ook niet twee handen tegelijk van de rug. Je zorgt ervoor dat tenminste één hand steeds contact heeft met het lichaam.
 • Schenk wat massage-olie (opgewarmd op kamertemperatuur) op de rug en verdeel het. Dan strijk je met lange bewegingen van boven naar beneden. Dus je strijkt van schouderbladen naar het bekken. (je komt dan vanuit de taille vlak in de buurt van de wervelkolom).
 • Eerst masseer je door de rechter lichaamszijde van buiten naar binnen uit te strijken. Vervolgens masseer je de linker lichaamszijde op dezelfde manier. Je begint ook hier in de schouderstreek en je werkt naar de lendenstreek.
 • De massage ga je nu doen met de duimen al wandelend naar boven. Je begint naast de lendenwervelkolom, en je beweegt de duimen met zachte druk rechts en links van de wervelkolom in de richting van e hals. De duimen maken een draaiende beweging en wandeln met de wervelkolom naar boven.
 • Wanneer je bij de hals bent aangekomen, strijk je de rug met twee handen helemaal van boven naar beneden uit. Het uitstrijken naar de zijkant en de duimspiraal herhaal je nog tweemaal.
 • De massage wordt nu krachtig en gebeurt rondom: je gaat kneden. Voor het kneden in een wisselgreep, begin je bij de schouder en werk je verder tot de lendenstreek. Eerst doe je de rechterkant, dan doe je de linkerkant. Deze beweging herhaal je drie keer. Daarna strijk je de rug helemaal van onder naar boven uit.
 • Nu ga je met vlakke handen achten wrijven (bewegingen in de vorm van getal 8) en je begint bij de schouders.Je laat je handen iets verspringen, anders zit je jezelf in de weg.

Partnermassage afsluiten

De massage ga je niet abrupt beëindigen, om te voorkomen dat je je partner uit zijn/haar ontspannen gevoel haalt. Je laat eerst de linkerhand ongeveer een minuut op de linkerschouder rusten en de rechterhand op de rechtertaille. Dan wissel je de handen en de kant van de taille. Blijf met één hand contact houden. Laat de handen aan elke kant van de rug een minuut rusten. Dan leg je de rechterhand op het staartbeentje, de linkerhand in de nek en houdt ze daar twee minuten. Vervolgens laat je de ene hand langzaam los, en dan laat je de andere hand langzaam los. Je dekt de partner toe en laat hem/haar nog een kwartiertje rusten.

Oefening baart kunst. Verwacht niet van jezelf dat je de perfecte massage geeft. Wees gewoon ontspannen, naarmate je meer massages geeft zul je merken dat je er bedreven in wordt.

Massage met etherische olie

Als je in de massageolie etherische olie doet dan kan je een waardevol aspect aan de massage toevoegen. Afhankelijk van de eigenschappen van de etherische olie wordt de massage extra ontspannend, juist stimulerend of erotiserend. Etherische olie breng je nooit puur aan op de huid. Het is aan te raden om pure etherische olie te kopen zonder parfum of iets dergelijks, om irritatie te voorkomen.

Massageolie maken, tips

Deze massageolie is ontspannend, stimulerend en opwekkend tegelijk.
Je neemt:
 • 50 mil jojobaolie
 • 1 druppel lavendel
 • 2 druppels palmarosa
 • 2 druppels citroen
 • 1 druppel rozenhout

Deze massageolie is echt rustgevend en ontspannend tegelijk.
Je neemt:
 • 50 ml amandelolie
 • 2 druppels ylang ylang
 • 5 druppels lavendel
 • 3 druppels cederhout
 • 5 druppels sandelhout

Je doet de ingrediënten in een flesje en vermengt ze door de fles door de handen heen en weer te rollen. Zo worden de oliën vermengd en warmen ze gelijk op tot lichaamstemperatuur.
© 2008 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lijf en leden: MassageStraks met zijn allen op wintersport, en wat is er heerlijker dan na de ongekende inspanningen van het skieen, de soms p…
Een hotstone massage thuis, een weldaad voor je lichaam!Een hotstone massage thuis, een weldaad voor je lichaam!Hotstone massages.. Een echte weldaad voor je lichaam. De warmte van de stenen geeft een heerlijk ontspannende werking a…
Valentijnsdag, ideeën, tips en cadeautjesValentijnsdag, ideeën, tips en cadeautjesOp 14 februari is het weer Valentijnsdag. Deze dag worden veel mensen verrast door hun partner, vriend(in) of geheime li…
Zelfmassage voor meer energieZelfmassage voor meer energieMassage is voor ons lichaam heel ontspannend en lichamelijke ontspanning is in ons jachtige bestaan zo belangrijk. Je ho…
AdemhalingsoefeningenAdemhalingsoefeningenAdemhalingsoefeningen toepassen na het wakker worden, is een goed begin van de dag! Want door ademhalingsoefeningen te d…
Ssandra3108 (253 artikelen)
Laatste update: 16-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.