Zelfmassage voor meer energie

Zelfmassage voor meer energie Massage is voor ons lichaam heel ontspannend en lichamelijke ontspanning is in ons jachtige bestaan zo belangrijk. Je hoeft geen partner te hebben om te genieten van een massage. Door middel van zelfmassage maak je echt tijd voor jezelf vrij en de effecten zijn aanzienlijk! Want door de massage stimuleer je je hele organisme en het reduceert spanningen behoorlijk. Nog een reden om zelfmassage te doen: je krijgt er een lekkere portie energie van. Een zelfmassage toepassen heeft nog meer voordelen, want je kunt het altijd wel even doen. Een zelfmassage ontspant meer dan een borrel drinken of een sigaret roken. Zorg ervoor dat de kamer waar je de massage gaat doen, aangenaam warm is zodat je er optimaal van kan genieten. Ook moet de massageolie op lichaamstemperatuur zijn.

Zelfmassage: de benen

Een beenmassage verbetert de bloedsomloop en het vermindert cellulitus.
 • Je gaat zitten op een comfortabele plek, maar wel op een rand. Dit kan de rand van je bed, bad of stoel zijn. Zet een kruk voor je neer. Plaats één been op de kruk die voor je staat en verdeel met strelende bewegingen de massageolie goed over je been.
 • Nu kneed je de bovenbenen aan de buitenkant van boven naar beneden goed door. Je wisselt steeds de handen af. Daarna strijk je uit vanaf de knie in de richting van de heup. Eerst doe je dit aan de voorkant van het bovenbeen en vervolgens aan de achterkant.
 • Nu ga je de kuitspieren masseren. Je begint bij je voet en je keneed naar boven in de richting van de knie. Je strijkt weer uit en wisselt weer de handen steeds af. Doe elk been op deze manier twee keer.

Zelfmassage: de voeten

Een voetmassage haalt de spanning uit het lichaam en verbetert de bloedsomloop.
 • Wrijf nog wat massageolie tussen de handen en verdeel de massageolie over de voeten.
 • Vervolgens leg je je voet op je knie: dit doe je zo, dat je makkelijk bij de voetzool kunt. Nu begin je bij de kleine teen. Je masseert elke teen met duim en wijsvinger een paar keer. Masseer de grote teen intensief, vooral aan de onderkant.
 • Voor het masseren van de voetzool keg je twee handen op de voet en maseer je met de duimen, met draaiende bewegingen van binnen naar buiten.
 • Tot slot masseer je de voet door met de vlakke hand uit te wrijven. Ontspan nog even een kwartier na de massage.


Zelfmassage: het hoofd

 • Een hoofdmassage geeft je weer energie en maakt je ontspannen. De massage zorgt er ook voor dat je je weer fris voelt.
 • Je legt de toppen van je vingers op je hoofd en gebruikt twee handen. Met je vingertoppen maak je ronddraaiende bewegingen. Zorg ervoor dat je de vingertoppen stevig op het houdt. Je ervaart dat de hoofdhuid steeds meer ontspant.
 • Over je hele hoofd maak je nu plukkende bewegingen met je vingertoppen, maar je doet dit niet te hard. Als je hiermee klaar bent dan trek je je vingers langzaam uit je haar waarbij je licht aan je haar trekt.
 • Over je hele hoofd maak je met je vingertoppen trommelende bewegingen.
 • Tot slot
masseer je je hele hoofdhuis door te strijken met je handpalm, je gaat van de bovenkant naar de zijkant, en dan naar de achterkant van je nek.
© 2008 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
VoetzoolmassageVoetzoolmassageVoetzoolmassage door een masseur/therapeut of voetmassage zelf toepassen. Voetzoolmassage werd al door het oude China en…
Lijf en leden: MassageStraks met zijn allen op wintersport, en wat is er heerlijker dan na de ongekende inspanningen van het skieen, de soms p…
Massages - ontspanning en verfrissingEen massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaa…
Chakramassage (massage van de chakra's)Chakramassage (massage van de chakra's)Massagetherapeuten die werken vanuit een holistische visie geven vaak ook chakramassage. Afhankelijk van de klachten kie…
Je partner masserenJe partner masserenMassage is voor ons lichaam heel ontspannend en hebben een grote dieptewerking. Lichamelijke ontspanning is voor ons lic…
Ssandra3108 (253 artikelen)
Laatste update: 16-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.