Een hotstone massage thuis, een weldaad voor je lichaam!

Een hotstone massage thuis, een weldaad voor je lichaam! Hotstone massages.. Een echte weldaad voor je lichaam. De warmte van de stenen geeft een heerlijk ontspannende werking aan de vermoeide of pijnlijke spieren. Hotstone behandelingen kun je natuurlijk bij een sauna of wellnesscentrum krijgen, maar het is ook heerlijk om je partner zelf een hotstone massage te geven of te mogen ontvangen. Waar moet je rekening mee houden? Wat heb je allemaal nodig? En hoe geef je een goede hotstone massage?

Een hotstone massage, een weldaad voor je lichaam

De hotstone massage is in Europa een relatief nieuw verschijnsel, terwijl het eigenlijk al heel oud is. In Azië en India werd het vroeger gebruikt als een soort voorloper van de acupunctuur. Bij een hotstone massage wordt veelal gebruik gemaakt van mooie ronde basaltstenen, dit zijn lavagesteenten die de warmte lang vast houden waardoor de warmte van de steen tijdens de massage goed in het lichaam kan trekken.

De hotstone massage, voor wie is het geschikt?

  • Bij stress of vermoeidheid
  • Bij spier- en gewrichtspijn
  • Rug en nek klachten
  • Bij een slechte doorbloeding
  • En natuurlijk heerlijk om te geven puur en alleen al om de ontspannende werking.

Wat heb je nodig?

  • Een aantal Basalt stenen, voor alleen de rug heb je een aantal grote stenen nodig een een paar kleinere, vaak heb je voldoende aan een starters set met een stuk of 8 stenen. Meestal bestaan deze sets uit stenen met verschillende formaten. Kun je geen geschikte set vinden? Vaak worden de stenen ook los verkocht. Ze zijn veelal verkrijgbaar online en bij bijvoorbeeld een Wellness centrum, reformwinkels of bij de betere warenhuizen.
  • Massage olie. Je kunt een neutrale massageolie gebruiken maar je kunt je hotstone massage ook combineren met geurtherapie door bijvoorbeeld gebruik te maken van een lavendel olie of bijvoorbeeld jeneverbes. Door de massage te combineren met geuren ben je met nog meer zintuigen bezig. Bovendien is jeneverbesolie uitermate geschikt voor pijnlijke spieren na bijvoorbeeld het sporten. Massageolie kun je kopen bij bijvoorbeeld de drogisterij, een reformwinkel en bij de betere warenhuizen.
  • Handdoek of kleed om op te liggen

Het opwarmen van de stenen

Je kunt bij de aanschaf van de stenen ook kiezen uit verschillende soorten 'pannen' waarin de stenen kunnen worden opgewarmd, een erg goede manier natuurlijk, maar vaak ook erg prijzig. Je kunt de stenen zelf ook "au bain Marie" verwarmen in een pannetje. Bij au bain marie kun je bijvoorbeeld een steelpannetje met de stenen in een pan met kokend water zetten, zo warm je de stenen goed op en worden ze niet te heet. Je kunt ook speciale au bain marie pannen kopen of een au bain marie inzetgedeelte. De basalt stenen kun je niet in de magnetron verwarmen of koken, hierdoor wordt de steen te heet en kun je je partner bezeren.

De hotstone massage

Er zijn veel verschillende manieren om te masseren bij een hotstone massage. Vaak kom je er gaande weg achter wat het fijnste is. Je begint de hotstone massage met een massage met de handen. Zo warm je de huis alvast op en door het gebruik van de massage olie wordt de huis mooi glad zodat de stenen beter glijden. Vervolgens maak je met de steen een masserende beweging over de huid. Na het masseren laat je de steen op de huid liggen, de warmte van de steen zal diep in het lichaam trekken, wat een heerlijk ontspannen gevoel geeft. De combinatie van de warmte en de massage zorgen dat je dieper bij de spieren komt. Het stimuleert de orgaanfuncties, zorgt dat de afvalstoffen goed worden afgevoerd, het ontgift en brengt het lichaam weer in balans. En niet geheel onbelangrijk, het is een heerlijke ontspannende ervaring.
© 2011 - 2024 Informatief, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hotstone MassageEen nog tamelijk onbekende vorm van massage, die echter bij steeds meer cuuroorden en centra wordt gebruikt is de Hotsto…
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Massages - ontspanning en verfrissingEen massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaa…
Preston Palace: tropisch zwembad en wellnessPreston Palace: tropisch zwembad en wellnessHet hotel Preston Palace is meer dan een gewoon hotel. Dankzij het all-inclusive principe kan er optimaal gebruik worden…

Antidepressiva: Fluoxetine en ProzacAntidepressiva: Fluoxetine en ProzacProzac is een bekende naam omdat het wereldwijd ontzettend veel wordt gebruikt bij de behandeling van depressies, eetsto…
Beter leren leven met zwetenBeter leren leven met zwetenVeel mensen hebben last van veel zweet bij sporten of bewegen in het algemeen. Sommige mensen hebben er zo veel last van…
Informatief (3 artikelen)
Gepubliceerd: 03-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.