Weg met die Carnavals kater

Weg met die Carnavals kater Carnaval, dat is feest. Lekker een paar dagen feesten met vrienden en bekenden. De teugels loslaten, en niet denken aan de verplichtingen die je hebt. Gewoon de boel de boel laten. Maar dan... Vroeg of laat komt het moment dat je er weer met je hoofd bij moet zijn. Om dat makkelijker te maken zijn hier een aantal tips. Zodat je fris op school kunt verschijnen, of ontspannen je collega's onder ogen kunt komen. Drink niet. Dat is de makkelijkste. maar als je toch wil drinken hou dan rekening met het volgende

Eet dus goed, voordat je gaat drinken

Zorg dat je een goede bodem hebt. Eet dus goed, voordat je gaat drinken. Voedsel absorbeert iets van de alcohol wat je gaat drinken. Hou ook in gedachten, dat de inhoud van je maag bepalend is voor de hoeveelheid drank die je kunt drinken. Als je 2 borden stamppot boerenkool op hebt en een schaaltje vla, verdraag je meer alcohol als op 2 broodjes ham.
Alcohol prikkelt ook de maag. Als je maag leeg is, dan is de kans groter op misselijk worden en overgeven, als met een gevulde maag.

Drink "heldere" alcohol soorten

Drink "heldere" alcohol soorten. Zoals wodka, witte wijn, en een lichte rum, ipv een rode wijn, whisky of sherry. Zo zullen ook de donkere bier soorten meer gevolgen hebben dan de lichte bier soorten. Wat wel belangrijk is : Hou je aan één soort alcohol. Drink niet van alles en nog wat door elkaar, en drink geen mierzoete drankjes. Je krijgt er alleen maar meer dorst van.

Blijf eten terwijl je drinkt

Blijf eten terwijl je drinkt. Vetten en koolhydraten remmen de opname van alcohol, en suikers vervangen de suikers die de lever kwijt raakt aan de alcohol. Dus eet die nootjes die op de bar staan (met carnaval wil je niet weten wat er voor bacteriën in kunnen zitten). Neem een zakje met stukjes kaas mee. Maar ook chocolade repen zoals een Nuts of een Mars doen het goed.

Drink water

Drink een glas water na elk glas alcohol. Alcohol onttrekt vocht aan je lichaam, wat er onder andere voor zorgt dat je de volgende dag hoofdpijn hebt. Voldoende water drinken verminderd dus de kans op hoofdpijn. Je kunt ook een flesje met water in je tas stoppen, en die leegdrinken als je van de ene naar de andere kroeg gaat. Vergeet alleen niet om hem regelmatig bij te vullen.

Ken je grenzen

Ken je grenzen. Laat je niet overhalen tot het geven van rondjes aan je vrienden. Dit moedigt aan om meer te drinken. Drink gewoon in je eigen tempo, en betaal voor jezelf. Of spreek een budget af. Het is wat dat aangaat ook zinvol om je pinpas thuis te laten, of om maar één pinpas mee te nemen. Wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven.

Na het feest :

  1. Als je thuiskomt, drink een aantal glazen water, en eet iets.
  2. Neem een Multi vitamine pil met mineralen voordat je naar bed toe gaat,om de mineralen en vitaminen te vervangen die je kwijt bent geraakt door de alcohol inname. Als je goed hebt gegeten voordat je feest bent gaan vieren, dan is dit onnodig, maar voorkomen is nog altijd beter als genezen.
  3. Drink geen koffie of thee, want ook dat onttrekt water aan je lichaam.
  4. Als je een kater aan voelt komen, neem een Ibuprofen, drink een aantal glazen water en ga weer naar bed.
  5. Neem een aantal flesjes water mee naar boven, en leg die naast of onder je bed. Als je dorst hebt, dan kun je gemakkelijk wat drinken, zonder dat je tot je bed uit moet.

Let op !

  • Drink niet op een lege maag, en neem ook geen Ibuprofen in op een lege maag.
  • Alcohol en verkeer gaan niet samen. Dus of drink en rij niet, of rij en drink niet.
  • Ook al heb je een aantal maatregelen genomen om geen kater te krijgen, dat geeft je nog niet de garantie dat je niet dronken kunt worden. Drink dus met verstand!
  • Ook het lezen van dit artikel vrijwaart je niet van een kater.
© 2009 - 2024 Sysnet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Middel tegen kater, de anti-kater pilMiddel tegen kater, de anti-kater pilTeveel alcohol drinken heeft als gevolg dat je last krijgt van een kater. Omdat je je dan doodziek voelt, zal je vast op…
Christelijke feestdagen: CarnavalChristelijke feestdagen: CarnavalCarnaval, een van de gezelligste feesten in Nederland, zeker in het zuiden van het land. Lees hier meer over het ontstaa…
Alcohol, de kater komt later: antikatertipsAlcohol, de kater komt later: antikatertipsEen kater, een hangover, een kegel, brak, strontziek, iedereen heeft zo zijn eigen benaming voor die vervelende dag na e…
10 fabeltjes over 'het glaasje te veel'"Bier na de wijn is venijn", een bierbuik krijg je na het drinken van te veel bier en zo zijn er nog wel meer fabeltjes…

Benzodiazepinen: bijwerkingen, toepassingen en afbouwenBenzodiazepinen: bijwerkingen, toepassingen en afbouwenWat zijn benzodiazepinen (benzo's), hoe benzodiazepinen afbouwen en wat zijn de bijwerkingen van benzodiazepinen. De ben…
Artsen zonder grenzen helpt mensen in noodArtsen zonder grenzen is een organisatie die mensen in nood helpt. Ze gaan over de hele wereld om medische en technische…
Bronnen en referenties
  • http://www.kennislink.nl/web/show?id=106272 www.wikihow.com
Sysnet (64 artikelen)
Gepubliceerd: 20-02-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.