Middel tegen kater, de anti-kater pil

Middel tegen kater, de anti-kater pil Teveel alcohol drinken heeft als gevolg dat je last krijgt van een kater. Omdat je je dan doodziek voelt, zal je vast op zoek gaan naar iets tegen kater. De ochtend na een avondje flink stappen zal je misselijk zijn en een enorme hoofdpijn hebben. De meeste mensen hebben dan de hele dag nodig om van dat katergevoel af te komen. Een paar middelen die een beetje tegen een kater kunnen helpen zijn om rust te nemen, veel water te drinken en te douchen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de anti-kater pil te slikken.

De anti-kater pil, werkt het echt?

Je kater klachten laten verdwijnen door de anti-kater pil te slikken. Voor velen klinkt dit te mooi om waar te kunnen zijn. Maar mensen die deze pil hebben gebruikt zweren erbij. Uit een onderzoek is gebleken dat de anti-kater pil echt helpt. Men liet een groep proefpersonen veel alcohol drinken. De helft van deze groep kreeg na afloop een anti-kater pil, terwijl de andere helft van de groep geen pil kreeg. De personen die deze pil hadden ingenomen hadden de volgende dag 55% minder last van een kater dan de mensen die het niet hebben gekregen.

Werking van de anti-kater pil

Een van de stoffen in deze pil is de asparagine. Het kan je lichaam helpen om alcohol af te breken. In principe kan ons lichaam zelf alcohol afbreken wanneer we een beetje alcohol drinken. Wanneer we echter teveel alcohol hebben gedronken wordt het voor het lichaam onmogelijk om dit allemaal af te breken. Daardoor krijgen we last van een kater als we teveel alcohol drinken. Het proces in het lichaam wordt door de anti-kater pil versneld. Daardoor zal je na het slikken van deze pil minder last hebben van een kater. De beste tip om een kater gevoel te beperken is om het gebruik van de anti-kater pil te combineren met rust en veel water drinken.

Wanneer moet je de pil slikken?

Na een avondje stappen waarbij je veel alcohol hebt gedronken kan je deze pil nemen. Het is ook mogelijk om het te slikken tijdens het drinken van alcohol. De meeste gebruikers van de anti-kater pil slikken het liever erna. Je moet vier tot zes pillen met genoeg water slikken voordat je gaat slapen. Je wordt de volgende dag dan veel fitter wakker dan als je deze pil niet had gebruikt.

Andere momenten om de anti-kater pil te gebruiken

Er zijn ook enkele andere momenten waarop het heel handig is om deze pil te gebruiken. Een voorbeeld daarvan is wanneer je wil voorkomen dat je sexleven beïnvloed wordt door de alcohol. Als je bij de lunch een paar glaasjes hebt genomen kan je de pil slikken om in de middag fit verder te kunnen werken. Ook als je vrijdagmiddag gaat borrelen maar toch fit wil zijn later op de avond, kan de anti-kater pil uitkomst bieden.

Aanbevelingen

  • Per 24 uur mag je maximaal zes pillen gebruiken.
  • De bedoeling van de pil is niet dat je extra veel alcohol gaat drinken. Het is bedoeld om je te helpen om sneller van een kater te kunnen afkomen.
  • Ook al heb je anti-kater pillen genomen, je moet niet gaan rijden als je alcohol hebt gedronken. Er zit nog steeds alcohol in je bloed en bovendien is sturen als je dronken bent levensgevaarlijk.
© 2013 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurlijk middel tegen een katerNatuurlijk middel tegen een katerEen natuurlijk middel tegen een kater. Het is er. Een bonkend hoofd en allerlei andere narigheid zijn vaak het gevolg va…
Hoe kom ik van mijn kater af?Hoe kom ik van mijn kater af?Hoe ontstaat een kater? En hoe voorkom je een kater? Een kater krijg je doordat er een probleem in het afbraak proces va…
Symptomen die bij een kater horenSymptomen die bij een kater horenEen avondje drinken kan voor een hoop plezier en gezelligheid zorgen, maar de volgende dag zul je toch echt met de gevol…
Wat kan je doen tegen een katerWat kan je doen tegen een katerJe bent een avondje uit geweest en hebt nu last van een kater. Meestal gaat dit gepaard met hoofdpijn, misselijkheid en/…

Huidhonger: de behoefte aan aanrakingOnze huid is het grootste en, na onze hersenen, toch wel het belangrijkste orgaan dat we hebben. Wanneer je wordt geaaid…
10 tips voor een strakke buik10 tips voor een strakke buikHoewel de zomer nog redelijk ver weg is, wil dat niet zeggen dat we nu niet alvast kunnen beginnen met ons voor te berei…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 03-03-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.